Adenoma e prostatës - Trajtimi dhe parandalimi


 • Shkaqet e BPH
 • Çfarë ndodh në gjëndër prostatës me BPH?
 • Komplikime të mundshme të BPH
 • Trajtimi i BPH
 • Parandalimi i adenoma e prostatës

 • Shkaqet e BPH

 • Një mënyrë jetese i ulur, për shembull, meshkujt janë të angazhuar në punë mendore më në rrezik për BPH sëmundjes. Në raste të tilla, ata thjesht duhet të angazhohen në veprimtari aktive fizike.
 • Besohet se kanceri i prostatës është një nga manifestimet e menopauzë mashkullore dhe zhvillon kur ndryshon nivelet e hormoneve. Kështu, rreziku i kontraktimit adenoma e prostatës çdo person i moshuar.


 • Çfarë ndodh në gjëndër prostatës me BPH?

  Prostata (prostatës) - trupi i dikujt brenda një madhësi normale e një arre. Prostata qëndrojnë më poshtë fshikëzës dhe rrethon të gjitha anët e uretrës. Me zhvillimin e adenoma në prostatës formuar një nodule të vogël (ose nodules) që rritet gradualisht fasha uretrës. Adenoma e prostatës
  një rritje beninje, metastazë nuk dhe do të nuk mbin në
  autoritetet fqinje se ajo ndryshon nga kanceri i prostatës.


  Për të shfaqur
  BPH shoqëruar me rritjen e prostatës dhe shkelje rrjedhjes së urinës, përfshijnë si në vijim:


 • Lumë i plogët urinë
 • Urine thyer në fund të urinimit
 • Rritja urinim kohë
 • Nevoja për tendosje muskujt e barkut për të plotësisht i zbrazët fshikëz
 • Thirrje të shpeshta të urinoj
 • Paaftësia për të mbajtur urinë gjatë pamja kërkojnë
 • Nevoja për të urinoj natën
 • Më vonë, në mungesë të trajtimit në këto pacientë të fillojnë
  veshkave impresionuar zhvillon dështimin e veshkave, manifestohet
  dhimbje koke, etje, goja e thatë, dobësi, nervozizëm.
  Fshikëz është gjithmonë e plotë të urinës gjatë urinimit urinës
  lëshuar një rrjedhë e hollë apo edhe rënie nga rënie.

  Njëherësh
  mosmbajtjeje zhvillim fenomen, urina që është excreted në pika
  vazhdimisht dhe kundër dëshirave të pacientit, natën e parë dhe më pas raundit
  ditë.


  Komplikime të mundshme të BPH

 • Me zhvillimin e BPH pas
  fshikëz urinare nuk mund plotësisht të shkretoj.
  Mbajtje e rregullt urinar, nga ana tjetër, mund të kontribuojë
  dukuri e gurëve veshka dhe infeksione te traktit urinar.
 • Mbajtje të zgjatur urinar mund të shkaktojë shfaqjen e gjakut në urinë dhe funksioni i veshkave.

 • raste të rënda mund të zhvillojnë mbajtje akute urinare -
  uretrës perezhymayetsya plotësisht dhe nuk e humbas

  urinë. Kjo shkakton dhimbje të forta në bark, urinar jo
  të jetë e mundur. Mbajtje Complete urinar është e mundur në çdo fazë
  sëmundje, madje edhe në më të hershme. Ajo mund të shkaktojë
  hipotermi, gabime në dietë ose konsum të alkoolit, të zgjatur
  fshikëz neoporozhnenie. Në këtë rast, duhet emergjente
  kirurgji.

 • Trajtimi i BPH

  Sot ka shumë trajtime për BPH. Ata janë të ndryshme dhe shumë efektive.

  Këto metoda mund të ndahen në tre grupe:

 • Mjekim
 • Kirurgji
 • jo-operative
 • Kur simptomat e para të BPH përdorur

  mjekimit në formën e barnave. Në
  ditë në farmaci ka një përzgjedhje shumë të madhe të barnave,
  për trajtimin e BPH, dhe lista rritet. Të gjitha drogat mund të ndahen në dy lloje:

  Përgatitjet Lloji i parë pushojnë fibrave të muskujve të vendosura në
  prostatës.
  Për shkak të këtij presioni mbi uretrës dobëson,
  dhe urina rrjedhin përmes uretrës më të lehtë.

  Përgatitjet Lloji i dytë të zvogëluar volumin e prostatës që
  gjithashtu lehtëson presionin mbi kanalin. Mbani në mend se duke marrë
  të cilat barna duhet të jetë vetëm pas konsultimit me
  mjek!

  Në raste të rënda, një trajtim të drogës mund të jetë

  jo e mjaftueshme në këtë rast, mjekët kanë tendencë të mbështeten në
  kirurgji. Kështu ka dy lloje të operacioneve:
  aksesi hapur përmes murit të fshikëzës, dhe operacionet - pa
  prerë përmes uretrës - duke përdorur modern
  teknikë endoskopike: Tour e BPH. Kirurgji Hapur aplikuar në rastet e avancuara, ato janë më traumatike, por të sigurojë një kurë të plotë të sëmundjes.


  Parandalimi i adenoma e prostatës

  Metodat për fat të keq, një të vërtetë efektiv për parandalimin e adenoma e prostatës
  nuk ekziston. Burra të moshuar duhet të hani e drejtë (më e rëndësishmja
  - Përjashtojë seasonings pikante, erëza, të konservuar dhe i tymosur)

  të heqë dorë nga zakone të këqija (sidomos nga alkoolike
  pije), do të përpiqen që të rrinë në ujë të pijshëm-regjimit (tepërt
  rrjedhjen e lëngjeve në trup nuk është e rekomanduar).

  Në përfundim, ne vërejmë se një sëmundje si adenoma e prostatës
  në fazat e hershme të zhvillimit nuk mund gjithmonë të shoqërohet me
  simptoma të lart-përmendur. Ndonjëherë kjo sëmundje është
  asimptomatike. Prandaj, burra të moshuar duhet të jenë periodikisht
  të ekzaminohet nga një mjek - urolog mos humbasë fillimin
  parandalimin e sëmundjeve dhe zhvillimin e kancerit të prostatës.