9 mënyra të lehtë për të lënë zakone të këqija


 • Shtëpi Sit
 • Pranojnë gabimet tuaja
 • Nuk kam ndihmë
 • Trajtojë të gjitha përnjëherë
 • Jo vypravdovuytesya
 • Bëni një orar
 • Ambiciet frenuar
 • Gjej njerëz si-mendje
 • Shkruani arritjet

 • Ata që e vendosi ardhur ende për të mbërthen me shëndetin e tyre, të ndihmojë
  disa këshilla të thjeshta nga psikologët dhe nutritionists. Nuk ndjekin ato
  shumë e vështirë, por për të thënë lamtumirë për zakone të këqija me ndihmën e tyre
  do të jetë shumë më e lehtë.


  Shtëpi Sit

  Nëse ju jeni një tifoz i kompanive të zhurmshme dhe tubime miqësore, refuzojnë
  cigare ose ushqim junk ju do të jetë jashtëzakonisht e vështirë, pasi ajo është
  Partitë ne më të duan të "drag" apo përtyp patate të skuqura.


  Ironikisht, shembull i keq është ngjitëse.

  Shkencëtarët thonë se duke marrë
  kompani, të tilla si duhanpirësit, ne në mënyrë të pandërgjegjshme të lejojë veten
  pirja e duhanit - "sepse të gjithë duhanpirësve të tjera."
  Pra, nëse ju jeni duke shkuar
  luftojnë për një mënyrë jetese të shëndetshme, në udhëtime për të vizituar dhe baret më të mira në
  kohë për të harruar.


  Pranojnë gabimet tuaja

  Shumë prej nesh mund të jetë një shumë e shprehive të këqija, të cilën ne e bëmë
  nuk dyshojnë. Për shembull, zakone të pasakta të hahet. Postezhte nga
  a: Ju mund të ndërpresë nga çdo çokollatë ju do të shihni në
  homologët desktop. Ose preferojnë të ngasin në autobus dy ndalesa
  në vend të ecin.


  Të gjitha këto gjëra në dukje të vogla
  gjithashtu të dëmtojë shëndetin tuaj dhe gjithashtu u zhvendos kohë që në kategorinë
  zakone. Kuptojnë këtë - është hapi i parë në rrugën drejt rimëkëmbjes.


  Nuk kam ndihmë

  Një studim i fundit i mjekëve britanik tregoi se shumë
  Duhanpirësit më të lehtë për të përballuar me varësisë nga nikotina gjatë mprehtë
  ndryshimet në jetën e tyre.

  Për shembull, pas pushimit nga puna ose duke shkuar në një tjetër
  qytet. Të tjerët, në të kundërtën, nuk mund të përballen me ndryshimet pa
  cigare. Nëse keni për të ndryshuar punë, të martohen, të shkojnë në
  udhëtim apo edhe të ndryshojë hairstyle e saj - të përpiqen të dy
  lë zakone të këqija.

  Ndoshta në ndryshimet më globale
  ajo do të jetë më e lehtë për të ndryshuar stilin e jetës tuaj të shëndetshme.


  Trajtojë të gjitha përnjëherë

  A nuk mendoni se "në qoftë se unë kam lënë duhanin mund të përballojë
  pini, dhe madje hanë siç duhet. " Unsubscribe nga të gjithë të dëmshme
  Zakonet në masë do të ishte shumë më e lehtë se sa nga secili nga ana e tij. Nga rruga,
  Studimi gjeti Institutin Kombëtar për Zemra dhe
  Dritë Britania, disa zakone fjalë për fjalë të plotësojë dhe stimulojë
  njëri tjetrin. Për shembull, pirja e duhanit dhe alkoolit abuzimit apo dietë të varfër dhe
  Varësisë TV. Pra, për të thënë lamtumirë për një, dhe do të duhet ta harrojmë
  në tjetrën.


  Jo vypravdovuytesya

  Shumë duhanpirësve ose alkolikët janë të vetëdijshëm për dëmin e
  vënë trupin tuaj, dhe ende vazhdojnë të "truyitysya."
  Arsyeja është se një njeri i cili vazhdimisht pohojnë se ai
  sillet prirur gabimisht për të gjetur një justifikim dhe madje disa
  kalimtar në favor të zakonet e tyre të këqija.

  Shumë gra, për shembull,
  jo pjesë me cigare, sepse ata nuk e lejojnë ata për të fituar peshë. Si
  Mjekët thonë se, këta njerëz hedhin më e vështirë. Prandaj, në qoftë se ju
  duan për të braktisur zakonin herë dhe për të gjithë të vendosin të
  ju më keq - një paund disa shtesë ose kanceri i mushkërive.


  Bëni një orar

  Nëse ju vendosni të heqë dorë ushqim junk dhe të shkojnë në mënyrë
  i quajtur dietë të ekuilibruar, veçanërisht qartë se
  është i sëmurë ju hani. Nga formulimi i paqartë i "shëndetshëm
  mënyrë jetese "ju do të shkojnë larg. Bëni një listë të produkteve
  doni të prerë konsumin e tyre, dhe edhe më të mirë - një raspishut
  ditë nga dieta e përditshme dhe në mënyrë rigoroze ndjek atë.


  Ambiciet frenuar

  Nëse një ditë ju vendosni se nesër do të marrë
  Sport ditë në një rresht, ka shumë të ngjarë, nesër ky i bukur për ju
  kurrë nuk do të vijnë. Çfarë shkallë objektiv më i madh që ju të vënë në frontin e tij,
  më shumë arsye ka që të heqë dorë nga ajo.

  Kështu që
  më mirë për të filluar me hapa të vegjël, të nënshkruajë deri në palestër për një ose dy
  Klasat në javë, për shembull.


  Gjej njerëz si-mendje

  Nuk është sekret se detyrë e vështirë do të jetë më e lehtë në qoftë se ju bëni atë së bashku.
  Gruaja Zahituyte ose mik të heqin dorë nga pirja e duhanit me ju; veprim
  Familja në një dietë të shëndetshme; Sign up me kolegët në një klub palestër. Në
  Së fundi, të merrni një qen - përditshme tashmë ecën bëjë tuaj
  mënyrë jetese të shëndetshme.


  Shkruani arritjet

  Nëse ju keni bërë të paktën disa përparime në eliminimin e dëmshme
  Zakonet - hani sallatë në vend të hamburger, kaloi një ditë pa një cigare ose
  eci nga metro për të punuar në këmbë - gjithmonë shkruani diku

  të dhënat tuaja. Kështu që ju gjithmonë do të shihni rezultatet e përpjekjeve të tyre, dhe
  ajo do të jetë më i motivuar për të vazhduar duke u përpjekur.

  Diskutoni komuniteteve:

 • Psikologji
 • Pirja e duhanit dhe tyutyunozalezhnist
 • Më i lartë