9 Arsyet ciklit menstrual


 • Çfarë është cikli abuzimi?
 • Infeksion gjenital
 • Hormonet
 • Stresi i rëndë apo sistem nervor
 • Trashëgim
 • Një dietë të rreptë dhe trajnimi intensiv shumë
 • Ndryshimet Klimatike
 • Mjekim
 • Helmim Rrezatimi dhe
 • Abuzimi i drogës dhe duhanit

 • Çfarë është cikli abuzimi?

  Cikli i grave ka tendencë të zhvendosur për disa ditë. Minimalisht ajo zgjat 21 ditë, duke llogaritur nga dita e parë e menstruacioneve, dhe maksimale - 33 ditë. Nëse vonesa juaj është 14 ditë apo më shumë, ky fenomen quhet olihoovulyatsiey (ovulacionit i rrallë i parregullt). Nuk mund të jetë një shkelje e muajit tepër vjen shpejt.

  Shkelja është gjithashtu rasti për disa vjet, nëse numri i ditëve të ciklit nuk ka ndryshuar, dhe papritmas rritur ose ulur. Ky është një problem serioz.

  Arsyet:

  Gjëja kryesore në këtë çështje - asgjë për të frikës. E di se shkeljet shkaktojnë jo domosdoshmërisht kanë një problem me organet seksuale. Tiroide, adrenals të ndikojë edhe në hënë tonë.


  Infeksion gjenital

  Legenit Infeksioni - një nga shkaqet kryesore parregullsi menstruale. Për të kuptuar se çfarë është e gabuar, ju do të duhet të kalojnë një sërë testesh për agjent të pajtueshmërisë (të tilla si klamidia, uroplazmy, etj), atëherë ju propishut trajtim.


  Në mënyrë tipike, këto probleme janë zgjidhur shpejt.


  Hormonet

  Një nga kriteret e rëndësishme për anketa është për të vlerësuar nivelet e hormoneve femërore - Përcaktimi i përqendrimit të gjakut e hormoneve të caktuara të dhëna fazë të ciklit menstrual. Përqendrimet e hormoneve Ndryshimi mund të ndodhë, për shembull, pas sëmundjes në sistemin endokrin, sidomos të gjëndrës tiroide. Gjithashtu, për shembull, pas 25 vjetësh në trup mund të jetë një pengesë e këtij hormoneve jetike si progesterone. Niveli i saj është zakonisht zvogëlohet në masë të madhe për disa vjet para menopauzës. Kjo rënie është shkaku dysfunctions ndryshme.

  Stresi i rëndë apo sistem nervor

  Situata të vështira me të vërtetë duke pritur për ne kudo. Ju mund të shkoni makinës për punë, pengohen me perenervuvaty paaftë shofer dhe prishin disponimin tuaj për ditë, dhe pas tezgë përveç për të gjithë ata që do të takohen në rrugë. Depresioneve ndikon jo vetëm në funksionimin e sistemit riprodhues, por edhe për çdo organ. Kështu që ju mund të ciklit dhe i thyer, dhe kokë dhembje dhe stomak - çdo gjë.


  Trashëgim

  Bisedoni me gjyshen e saj dhe nënës. Është e mundur që ata janë të ballafaquar edhe me problemin e ciklit menstrual, që do të thotë se dështimet e tilla ju trashëgojnë nga të afërmit e tyre.

  Një dietë të rreptë dhe trajnimi intensiv shumë

  Mungesa e vitaminave, mineraleve dhe substancave të tjera të rëndësishme për organizmin më shpesh shkaktohet nga një dietë të rreptë, të ulët kalori. Prandaj, kur shumë pak peshë, lodhje përmes distrofia regjimit rraskapitës kanë probleme me menstruacioneve.

  Ndryshimet Klimatike

  Ndryshimin e kushteve klimatike mund të shkaktojnë ciklin abuzim.


  Mjekim

  Ky është rasti, i cili dëshmon se udhëzimet për barnat dhe sidomos contraindications për të lexuar ato është thelbësore. Megjithatë, cikli i humbur mund të propafenon ndonjë pilula ose drogë.

  Helmim Rrezatimi dhe

  Në këtë pikë, me sa duket, çdo gjë është e qartë pa fjalë. Rrezatimi zhvillon shqetësime të tmerrshme në trup, dhe secili prej helmimit tonë nuk është pa pasoja.


  Abuzimi i drogës dhe duhanit

  Ne kujtojmë se duhani është jo vetëm clogs mushkëritë, dhe varësisë dhe bën menjëherë shkatërron të gjitha organet e njeriut.

  Edhe ndryshimet e vogla hormonale duhet të bëjë që ju të shihni mjekun tuaj. Për të vogël në shikim të parë, problemi mund të jetë i fshehur sëmundje të rënda të tilla si tumoret malinje dhe beninje të mitrës dhe vezoreve, dhe shtatzënisë ektopike.