7 Pyetjet rreth mëllenjë


 • Pyetja 1 vetëm gratë vuajnë nga infeksion maja?
 • Pyetja 2. A infeksion maja transmetohet seksualisht?
 • Pyetja 3. A është e vërtetë se me mëllenjë mirë imunitetit nuk është e tmerrshme?
 • Pyetja 4. A kam nevojë për të kuruar infeksionin maja gjatë shtatzënisë?
 • Pyetja 5. dhëmb i ëmbël shpesh vuajnë nga mëllenjë ata që nuk më pëlqen ëmbëlsirat?
 • Pyetje 6. A është e vërtetë se kur maja mund të hani produktet e qumështit?
 • Pyetje 7. Çfarë nëse do të kishte simptomat e mëllenjë?


 • Kjo duket të jetë një sëmundje e thjeshtë dhe e kuptueshme vetëm nuk ndodh. Në
  mjekët, por jo për pacientët. Ata kanë disa çështje aty janë të shumta.


  Pyetja 1 vetëm gratë vuajnë nga infeksion maja?


  Meshkujt, gjithashtu, është një infeksion maja. Vetëm quajtur ndryshe - Candida Balanitis.


  Pyetja 2. A infeksion maja transmetohet seksualisht?

  Nuk është e vërtetë.
  Kërpudhat Candida gjini, që shkakton mëllenjë, është e madhe
  Gratë më të shëndetshme. Ajo është pjesë e microflora normale
  vaginë. Prandaj, edhe nëse gjatë partner marrëdhënie seksuale
  ndajnë kërpudhat e tij, asgjë e keqe do të ndodhë. Një më shumë
  një pak. Për të marrë të sëmurë nuk është e mjaftueshme.

  Zyrtarisht
  të sëmundjeve, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, infeksion maja nuk zbatohet.
  Megjithatë, studiuesit janë të vetme-të cilët nuk janë dakord, dhe


  besoj se në qoftë se ata trajtojnë - kështu që një herë të dy partnerët. Mjekët rusë
  ende përmbahet pikë klasike e synim i tillë radikal
  Masat nuk e arrijnë.


  Pyetja 3. A është e vërtetë se me mëllenjë mirë imunitetit nuk është e tmerrshme?

  Dhe
  këtu dhe atje! Hulumtimet e fundit i kryer nga amerikanët treguan
  se ndodhja e mëllenjë dhe imunitetin shtetëror nuk është i lidhur
  a.

  Për shkak të kësaj, atëherë nuk është sëmundje?

  Besohet
  maja që ka shumë shkaqe, por jo gjithmonë në një mënyrë të veçantë
  Gratë mund të gjejnë ata. Shkencëtarët thonë më shumë për "promovimin e
  Faktorët ", të cilat përfshijnë: shtatzënisë dhe laktacionit, diabet
  diabet, antibiotikët dhe kontraceptivët oralë.

  Të gjithë ata
  shkelin ekuilibrin natyror të mikroorganizmave që formojnë biocenose
  vaginë e femrave të shëndetshme dhe për të krijuar kushte të favorshme për
  edukate aktive e kërpudhat.


  Pyetja 4. A kam nevojë për të kuruar infeksionin maja gjatë shtatzënisë?

  Mjelëse
  Shtatzënia - situatë, për fat të keq, nuk është e pazakontë.
  Fakti
  se ndryshimet hormonale gjatë shtatzënisë ndikojnë në microflora
  vaginë, duke e bërë atë më të përshtatshëm për kërpudhat.

  Shtatzënë Mom
  konfuzion në njërën anë për të marrë mjekim i tmerrshëm, por papritmas atë
  ndikojë negativisht fetusin? Në anën tjetër, kruarje dhe djegie nuk japin
  paqe në këtë kohë të vështirë tashmë.

  Çështja i qartë

  - Duhet të trajtohet. Dhe jo vetëm për të hequr qafe simptomat
  por edhe për të ruajtur shëndetin e foshnjës. Pas kalimit nëpër kanalin e lindjes
  nënë, ai shkon rrezikun e kontraktuese infeksionin. Atëherë trajtojnë tashmë duhet të
  që të dy i nënës - e candidiasis vaginale, dhe fëmijë - nga maja
  gojë.

  Në situata të tilla zakonisht përdorin preparate të veçanta
  toksicitetit të ulët. Për më tepër, shumica e tyre nuk e marrin
  brenda dhe lokalisht - në formën e supozitorëve dhe krem.


  Pyetja 5. dhëmb i ëmbël shpesh vuajnë nga mëllenjë ata që nuk më pëlqen ëmbëlsirat?

  Megjithëse
  Ky mit është i përhapur, arsyet për një nr. Para
  të gjitha sepse sheqerit në gjak në trupin tonë i mbështetur

  relativisht konstante dhe nuk varet nga sa shumë ëmbëlsirat dhe
  Ne ngrënë çokollata. Pra, kërpudhat glukozë e tepërt vetëm nuk do të vijë.

  Plotësisht
  i ndryshëm është rasti në diabetikët - probabilitet
  mëllenjë ata në fakt më e lartë se në njerëz të shëndetshëm.


  Pyetje 6. A është e vërtetë se kur maja mund të hani produktet e qumështit?

  Atje
  Ideja që dietë mund të ndikojnë disi e mëllenjë. Për shembull,
  ushqime që përmbajnë maja (rrotullon bukë, bukë e bardhë), dhe të ndryshme
  djathrave (sidomos myk fisnik) shkakton rritjen e kërpudhat. Dhe
  produktet e qumështit përmbajnë jetojnë lactobacilli - në të kundërtën. Por
  Studime të besueshme kanë konfirmuar këtë apo mohuar,

  nr.


  Pyetje 7. Çfarë nëse do të kishte simptomat e mëllenjë?

 • Shkoni te mjeku.
 • Në asnjë rast nuk do të marrë antibiotikë. Antibiotikët janë në
  bakteret dhe sëmundjet krejtësisht të padobishme fungale.

 • microflora normale e vaginës është bifidobacteria "e mirë" (nga rruga,
  Kjo eshte njejta baktereve që përdoret për
  produkte të ndryshme të qumështit). Pra dobishme
  bifidobacteria nuk lejojnë kërpudhat për të përhapur. Duke marrë antibiotikët
  ne vrasin ata, dhe ajo ishte në gjendje të qartë Candida "kapjen"
  hapësirë ​​bosh. Kjo do të thotë vetëm një gjë - simptomat janë
  intensifikojë