7 Hapat për një kujtim të bukurHapi 1: hani carbs për mëngjes

Nëse ju jeni dietë bezvuhlevodniy, ju mund të dëmtojë në masë të madhe kujtesën e tij. Braktisja karbohidratet të thjeshta në formën e krem ​​dhe sheqer në çaj, mos harroni se karbohidratet komplekse të sigurojë energji të trupit dhe funksionin normal të trurit, si bukë e tërë gruri, vezë dhe një filxhan e manave të freskëta - një mëngjes të madhe për të zgjoheni në tru.

Hapi 2: Trajnimi trupin tuaj për të mbajtur trurin në formë të mirë

Regjistrohu për gjimnastikë, vallëzim apo ndonjë sport tjetër ku klasë ju do të duhet të mbani mend rend. Ushtrimi (sidomos në mëngjes) rritjen e fluksit të gjakut në kokë, dhe aftësia juaj për të punuar dhe aftësia për të mësuar shpejt u përmirësuar.

Hapi 3: Ndryshoni fontin

Studimet tregojnë se të zëvendësojë parazgjedhje Times New Roman për çdo trenave komplikuara kujtesë të vogël tuaj afat-gjatë për shkak se truri ka për të punuar më fort. Sytë tuaj mund të shpejt të marrë të përdoret për imazhin e letra të tjera, por truri duhet një kohë e gjatë për të përshtaten me font të ri, dhe - të zhvillohet vazhdimisht.

Hapi 4: Mendoni pushime

Kaloni një orë në ditë të gjetur informacionin e dëshiruar në internet. Ju mund të planifikoni një pushim apo në kërkim për një rast të ri - në çdo rast, shkencëtarët thonë, Internet surfing stimulon lob ballore e trurit përgjegjëse për kujtesën afatshkurtër.


Hapi 5: Parking - një vend për trajnimin e kujtesës

Ju gjithmonë harroni ku parkuar makinën apo ku për të vënë çelësat? Çdo ditë shpenzojnë këtë përvojë: duke e lënë makinën apo të vjen në shtëpi, vini re ku ju parkuar apo ku për të hedhur çelësat dhe pastaj për 30 sekonda çdo gjysmë sytë dytë lëvizin nga njëra anë në tjetrën. Studimet konfirmojnë se lëvizjet e tilla të thjeshta të syrit të përmirësuar kujtesën afatgjatë.

Hapi 6: Pini në darkë

Verë Pivkelyha në darkë, sipas eksperimenteve shkencore mund të zvogëlojë problemet e kujtesës, jo më shumë se shtatë doza të alkoolit në javë stimulojnë trurin.

Hapi 7: Kujdes të lahen dhëmbët gjatë natës

Ajo do të duket se lidhja midis shëndetit oral dhe trurit të punojnë? Ajo rezulton se më i drejtpërdrejtë. Kur kujdes e keqe e dhëmbëve dhe mishit të dhëmbëve mund të fillojnë inflamacion dhe baktereve të dëmshme për të depërtuar më lehtë në gjak, ku ata mund të merrni në tru. Përdorni pe për të pastruar dhëmbët çdo ditë, dhe ju nuk e kërcënojnë problemin e mosfunksionim njohës.