45 arsye për të mos fillojnë duhanin


 • Memo për adoleshencë


 • Memo për adoleshencë

  Gjithkush e di se duhani është i dëmshëm për shëndetin. Ju flisni për atë në shkollë, ju lexuar në lidhje me atë në gazeta dhe revista, një mijë herë prindërit foli për rreziqet e duhanit, madje edhe në paketat e cigareve janë shenja paralajmëruese. Pse shumica e duhanpirësve të rënda duke u përpjekur cigare është një adoleshent? A e dini se rreth një e treta e njerëzve që fillojnë pirjen e duhanit për 20 vjet, vdiq para kohe? Nëse ky argument nuk është e mjaftueshme që të përpiqet të mos pirë duhan, ne kemi 45 në magazinë që do t'ju ndihmojë të mos prekni cigare.

  Nëse pini duhan, presin tjetër.

 • Ju do të keni shumë rrudhat, veçanërisht rreth buzët, dhe me ta do të jetë shumë e vështirë për të trajtuar.

 • Ju do të kalojnë një muaj për cigaret sasi e cila do të ju çdo javë për të pushuar një vit jashtë vendit.
 • Fryma juaj do të jetë për të njëjtën freski si një qen.
 • Ju nuk mund të shohin nipër e mbesa, për të mos përmendur stërnipër.
 • Ju duhet të përjetojnë ndjenjën e turpi kur të doni për të pirë duhan në tym-kompani.
 • Prindërit tuaj do të jetë e pafund bezdis ty për pirjen e duhanit. Nëse jo, ju do të ende e di se ata nuk e miratojnë zakon tuaj.
 • Ju shkurtojnë jetën tuaj dhe për të rritur gjasat fitojnë emfizemë, sulm në zemër, goditje dhe kancerin.
 • Ju do të dallojë erë të keqe dhe shije të enët e shijshme delikate (dhe trupi erë dashurit dhe parfum).


 • Ju gjithmonë do të ndjeni një dëshirë për të lënë duhanin.
 • Ju gjithmonë do të shqetësohen për dëm për shëndetin tuaj çdo cigare tymosur.
 • Ju keni për të fshehur zakonin tuaj nga të dashurit, janë qëndrim jashtëzakonisht intolerant për pirjen e duhanit, ose të shkojnë me ta në konflikt, duke mbrojtur të drejtën për të prishin shëndetin e tyre.
 • Ju do të vidmorozhuvatysya gishtat e tij, ndërsa pirja e duhanit jashtë në dimër.
 • Rrobat tuaja të ngopura erë të pështirë e duhanit, e cila do të përjetojnë të gjithë rreth e rrotull, por jo ju.
 • Ju do të jetë e vështirë për të luajtur sportive dhe madje ngjit shkallët.
 • Ju shpesh do të kapur një subjekt të ftohtë dhe kollë.

 • Ju piddaste veten në rrezik të veshit dhe infeksioneve respiratore.
 • Ju duhet të mendoni për nëse janë apo jo duhani erë nga goja juaj para se ju doni të puthur një të dashur.
 • Dhëmbët e pozhovknut tuaj.
 • Kur ju doni të pini duhan, ju duhet të mendojnë se ku kjo mund të bëhet pa shkaktuar pakënaqësi duhanin.
 • Ju shpesh do të teshtij.
 • (Girl). Fëmija juaj do të pësojë rrezikun e lindjes së parakohshme dhe peshë të ulët të lindjes.
 • (Për të rinjtë). Ju më herët se mund të hasni probleme me impotencë.
 • Gishtat pozhovknut.
 • Ju do të keni për të kryer një lëndë shtesë.
 • Ju do të ndiheni avari falas.

 • Ju shpesh mund të merrni një dhimbje koke.
 • Ju mund të komunikuar me shumë njerëz (si shumica e njerëzve nuk pinë duhan, dhe shumë të jo-duhanpirësve nuk mund të qëndrojë edhe një erë të mbetur e tymit).
 • Jeta juaj do të varet pjesërisht zakon tuaj.
 • Ju jeni një shembull i keq për vëllezërit e tij, motrat dhe fëmijët.
 • Ju gjeni veten në një minoritet të dobët.
 • Ju do të jetë e vështirë për të mësuar.
 • A keni probleme me kujtesën.
 • Ju do të bien nga flokët.
 • Ju mund të hasni probleme kur të aplikoni për një punë apo pakënaqësinë me kolegët dhe eprorët.
 • Ju do të tregojë të gjithë vullnet e tyre të dobët.
 • Ju do të bëhet një nga ata njerëz që vdesin çdo 13 sekonda për shkak të sëmundjeve të shkaktuara nga pirja e duhanit ishte.

 • Ju do të jetë në këmbë shpallje, si pronarë të kompanive të duhanit fitimit nga shkatërrimin e shëndetit të njeriut.
 • Ju do të keni fytyre edhe pas adoleshencës.
 • Ju do të humbasin të paktën dy momente të jetës së tij, kur duhani çdo cigare. Llogaritjet e thjeshta sugjerojnë se mënyra në vetëm dhjetë vjet ju do të bashkojë të thahet për të paktën 120 orë (5 ditë, 15 ditë) të kohës suaj personale.
 • Ju do të jetë një shembull i papërgjegjshmërisë dhe papjekuri në lidhje me jetën e tij.
 • Ju do të duken më të vjetër se vitet e tij kur ju do të dëshironi të dukem më i ri.

 • Njerëzit do të shikojmë në ju accusingly.
 • Ju do të duhet çdo kohë për të menduar se ku të hedhin cigare kur nuk ka urnë.
 • Ju shpesh do të duhet të përdorin çamçakëz dhe lozenges freskuese që shkatërrojnë dhëmbët, dhe - të kërkojë nga ju për shpenzim shtesë të konsiderueshme.
 • Ju provojë të prindërit e mi dhe miqtë që ju nuk e keni rritur.