15 shkurt - e fëmijëve Dita Ndërkombëtare me kancerEdhe një pediatër me përvojë është shpesh mjaft e vështirë për të zbuluar sëmundje onkolohiechskoe në një fëmijë, paralajmërojnë ekspertët.
Kjo është arsyeja pse prindërit duhet të jenë shumë të vëmendshëm për shëndetin e fëmijëve të tyre. Pas të gjitha, më herët diagnoza është, prognozë më të sigurt të favorshme.

Në mënyrë tipike, fëmijët me kancer shpejt mund të merrni të lodhur, të ndjehen të fjetur dhe të sëmurë, ata mund të përjetojnë dhimbje koke dhe të merrni të sëmurë në një vend.
Ka mbi 200 forma të ndryshme të kancerit që mund të fillojnë kudo. Kështu fëmijët leukimi më e zakonshme është kanceri i gjakut.

Sipas statistikave mjekësore, çdo vit 200 mijë në botë fëmijë në botë merrni kancerin, dhe rreth 100 mijë fëmijë vdesin nga kjo sëmundje e tmerrshme, kryesisht për shkak të mungesës së qasjes në trajtimeve moderne, është 250 fëmijë çdo ditë, çdo orë, ose 10 fëmijë ...


Shumica e formave të kancerit të fëmijërisë kanë mundësi që shërohem të lartë, në varësi të disponueshmërisë së trajtimit në kohë dhe efektiv.
Në vendet e pasura, burimet aktualisht shërohet tre nga katër fëmijët.
Në vendet në zhvillim shpesh kanë probleme me diagnozën e saktë dhe me kohë, familjet e pacientëve nuk kanë qasje në informacionet e nevojshme mbi trajtimet aktuale, për të mos përmendur në lidhje me trajtimin. Më shumë se 80% e fëmijëve me kancer jetojnë në vendet në zhvillim, dhe më shumë se gjysma e tyre vdesin.

Duke filluar trajtimin e kësaj sëmundje të tmerrshme në rezultatet e parë dhe të dytë parashikimet fazë terapi janë shumë të favorshme.


Megjithatë, pothuajse një në dhjetë kancerit zbuluar kur sëmundja është zhvilluar në fazën e tretë, dhe në 8% të fëmijëve në terapinë e katërt fillon. Rastet ku diagnoza e "kancerit" vënë në inspektim rutinë, mund të quhet i vetëm, numri i tyre nuk i kalon dy përqind.

Sot në vdekshmërisë nga neoplazmat malinje të fëmijërisë dhe adoleshencës konkurron vetëm me vdekshmërinë nga lëndimi dhe shpesh del në krye. Incidenca e fëmijëve janë pothuajse i njëjtë në të gjitha rajonet dhe një mesatare prej 12-15 njerëz në 100 mijë. Fëmijët. Por nuk është një tipar.

Në disa rajone onkopediatricheskaya Shërbimit dhe, për këtë arsye, statistikat nuk janë thjesht në dispozicion.

Opsionet Përparime trajtimit për fëmijët me zbulimet e kancerit të lidhura në kimi. Sinteza dhe aplikimi i drogave të veçanta aktive anticancer, citostatikëve, çoi në sukses të madh në onkopediatrii, sepse kanceret shumica e fëmijëve janë të ndjeshëm ndaj efekteve të drogës.

Në dy dekadat e fundit për shkak të intensifikimit të trajtimit - futjen e një praktikë të gjerë klinik të kimioterapia të lartë-dozë dhe transplantimit hematopoietic e qelizave burimore periferike - muret onkologji SRI pediatrik dhe hematologjisë PG RONTS ato.

MM Blokhin, mund të kuruar deri në 80% të fëmijëve të prekur. Është zhvilluar teknikat trajtim organik sohranyayuscheho e tumoreve malinje të kockave, veshkave, syve, tiroide, etj Kjo nuk është vetëm kursimit organin, por edhe reduktimin e aftësisë së kufizuar dhe përmirësimin e cilësisë së jetës.

Rreth 70% e pacientëve të rinj të mbijetuar në sajë të trajtimit moderne. Dhe 30% - një mijë fëmijë çdo vit - do të mund të mbijetojë, por të vdesin për shkak të mungesës së fondeve të dhuruara të gjakut dhe kujdes të kualifikuar mjekësor. Megjithëse kanceri është sëmundje e rrezikshme dhe e rëndë, por mos harroni se në shumë raste ajo është subjekt i shërueshëm në dy kushte shumë të rëndësishme: me përdorimin e teknikave moderne dhe diagnostikimit të saktë të hershme.


Sigurisht, mos harroni në lidhje me terma të tilla të rëndësishme si dashuri, ngrohtësi dhe prindërit kujdesen e fëmijëve të sëmurë. Dita ndërkombëtare për fëmijët me kancer - nuk është një ditë e dëshpërimit, dhe fëmijët festim fitore dhe të rriturit, mjekë, të afërm të pacientëve dhe të atyre që nuk janë indiferentë ndaj pikëllimin e njerëzve të tjerë mbi këtë sëmundje të tmerrshme - tumoreve malinje të fëmijërisë.