10 pyetje për onkologji fëmijëve


 • Pyetja numër 1
 • Pyetja numër 2
 • Pyetja numër 3
 • Pyetja numër 4
 • Pyetja numër 5
 • Pyetja 6
 • Pyetja numër 7
 • Pyetja numër 8
 • Pyetja numër 9
 • Pyetja numër 10

 • Pyetje № 1. A fëmijë të merrni kancerin? Ndoshta vetëm ata që kanë qenë të ekspozuar apo kush është mënyrë jetese veçanërisht i sëmurë?

  Fëmijët, për fat të keq, të merrni kancerin. Frekuenca - Rendi
  10-15 raste në 100 000 fëmijë. Por në tërësi e ajo është që të
  5.000 raste të reja në vit. Thelb është një kancer i gjakut dhe
  Sistemi limfatik (e cila është Leukemitë ndryshme, limfomat,
  Sëmundja Hodgkin), me pak - tumoret e nervor qendror
  sistem, kockat, organet e ndryshme (të veshkave, mëlçisë, etj).

  Shumëllojshmëri sëmurë e fëmijëve. Djemtë dhe vajzat
  foshnjat dhe adoleshentët në qytete dhe fshatra, të forta dhe të brishta, me
  të pasur dhe të varfër familjet. Metoda e garancisë në mbrojtjen kundër kancerit të fëmijërisë
  nuk ekziston.


  Pyetje № 2. Pse mendoni se është një problem për fëmijët me kancer, veçanërisht relevante?

  Në vendin tonë, kanceri renditet e dyta në strukturën
  Fëmijët cmertnosti moshës 1 deri në 14 vjeç.
  Së pari - aksidentet (lëndimet dhe
  helmimi), por ka pak ne mund të bëjmë, dhe pacientët e kancerit mund
  të vërtetë të ndihmojë.

  Në të njëjtën kohë përpjekjet e të afërmve dhe mjekëve është
  në sëmundjet e kancerit shpesh e mjaftueshme. Trajtimi aktual
  leukimi ose Limfoma është shumë i gjatë dhe i vështirë, përfshin shumë


  transfuzioni i gjakut, dhe shpesh të blerë drogë të shtrenjtë (një shishe
  droga të tilla si Neypohen, Pentaglobin, ambizom, kansidas, Vifend
  kushton mijëra apo edhe dhjetëra mijëra rubla). Për shumë muaj të trajtimit,
  zakonisht burime të familjes janë të lodhur dhe kanë nevojë për ndihmë dhe vullnetarë
  bamirës.

  Sigurisht, nevojë për ndihmë dhe fëmijët e tjerë. Për shembull,
  situatë shumë e vështirë e fëmijëve në pritje të transplantit të veshkave dhe të gjatë
  janë në dializë. Ka fëmijë me një mëlçi të sëmurë, sëmundje të zemrës, me
  fibroza cistike dhe sëmundje të tjera të rënda trashëguar. Dhe
  Tani në formuar gradualisht shoqatave vullnetare për të ndihmuar të

  dhe këta fëmijë.


  Pyetje № 3. Have Fëmijët Onkologji trajtohet?


  Kanceri i fëmijëve është në shumë raste me sukses
  trajtohen. Në vendin tonë, kjo ishte e vërtetë prej fillimit të viteve 1990,
  përmes futjes së protokolleve më efektive kimioterapia.
  Dhe përmirësuar teknikë kirurgjikale. Sipas vendeve të zhvilluara statistikat
  në nivelin e tanishëm të mjekësisë mund të kuruar 80% të rasteve
  kanceri. Në ende kurohen rreth 50%. Në "botën e tretë"
  - Deri në 20%.

  Nëse marrim parasysh numrin e përgjithshëm të pacientëve barabartë me 5 `000, dhe
  norma aktuale e mbijetesës është 50% (2 `500), pastaj duke ndihmuar në blerjen
  droga të shtrenjta dhe pajisjet e përdorura në vendet e zhvilluara,

  mobilizimin e fëmijëve për të luftuar sëmundjen, ka një shans çdo vit për të dhënë jetën
  1 shume `500 fëmijë rusë duke arritur në përpjekjet e përbashkëta janë reale 80%.

  Tani e "pashërueshme themelore" fëmijët e kancerit
  - Idetë e vjetëruar. Por ajo është duke jetuar, sepse shoqëria
  informuar në mënyrë të pamjaftueshme. Mediat rrallë doni
  flasim për probleme të tilla të dhimbshme si kanceri. Nëse mjekësor
  libër për fëmijë të quajtur kancer pashërueshme, atëherë ka shumë të ngjarë që ju jeni ballafaquar
  një ri-çështje e librit të vjetër, e cila nuk përfshin të dhëna të reja.


  Pyetje № 4. Pse fëmijët kanë nevojë për dhurues të gjakut?

  Nëse një fëmijë të diagnostikuar me leuçemi "" ose "aplastike

  anemia ", që do të thotë se ajo ka nevojë jo vetëm paratë për mjekësi, por edhe
  gjak. Sa të holla nuk do gjendje të mbledhë fëmijën do të vdesin nëse
  për të lënë pa transfuzion gjaku. Ky rregull nuk është përjashtim.
  Gjaku - është një nga llojet specifike të terapisë për
  Sëmundjet hematologjike dhe pa të cilat pacienti vdes brenda
  2 ose 3 muaj.

  Në anemi aplastike organeve të gjakut-formimin -
  palca e eshtrave ndalon prodhimin e të gjitha qelizat e gjakut. Kjo eritrociteve,
  oksigjen raznosyaschye të indeve; trombocitet, paralajmërim
  hemorragji dhe gjakderdhje, dhe gjakut të bardhë qelizat, të cilat luftojnë
  infektive proceset, viruset dhe kërpudhave.

  Në mungesë të
  Qelizat e njeriut të vrarë nga gjakderdhje dhe infeksione të padëmshme
  njerëzit e shëndetshëm. Trajtimi i anemisë aplastike kishte për qëllim të
  bëjnë palcën e eshtrave të fillojnë përsëri për të prodhuar qelizat e gjakut. Por tani për tani
  ajo nuk ka, fëmija duhet transfuzione të rregullta gjaku.

  Në leukimi, gjatë zhvillimit akute të sëmundjes
  palca e eshtrave prodhon vetëm qelizat e sëmura, dhe pas çdo kurs
  kimioterapia për rreth 3 javë palcën edhe
  prodhon qelizat e gjakut, dhe pacienti duhet të bëjë transfuzion.
  Disa pacientë transfused gjak një herë në javë, disa - secili
  ditë.


  Pyetja numër 5.

  Përjashtim të rastit kur ne po flasim për një shërim të plotë nga kanceri? Kam menduar se kanceri mund vetëm kohë të tërhiqen, dhe pastaj kthehet përsëri.

  Ne duhet të bëjnë dallimin midis shërim të plotë dhe faljen
  (Zhdukja e përkohshme apo reduktimi i shenjave klinike të sëmundjes).
  Në këtë rast ne po flasim për trajtimin e kancerit. Në më
  i kancerit në qoftë se fëmija ka jetuar pas 5 vjet pa trajtim
  rikthim, ai konsiderohet i shëndetshëm - gjasa kancer të vijnë tashmë
  ulët.


  Pyetje № 6. Dhe se fëmijët e gjetur mund të gëzojnë një jetë të plotë? Apo ata janë aftësi të kufizuara të thella?

  Pothuajse të gjithë fëmijët mbulohen mendërisht
  i plotë, dhe në shumë raste fizikisht.

  Ata mund të mësojnë,
  komunikojnë me fëmijët e tjerë, luajnë sportive, dhe arritjen e
  moshën e rritur - për të punuar, të filluar një familje, kanë fëmijë. Sigurisht,
  raste të shpeshta të komplikacione të rënda pas trajtimit të rënda -
  për shembull, probleme vizion, veshkave, me musculoskeletal
  sistem, shëndetin riprodhues. Por në përgjithësi mund të themi se
  të gjithë fëmijët të cilët kanë pasur kancer, do të mbetet i sëmurë rëndë për jetën.
  Për më tepër, me trajtimin e duhur dhe në kohë të madhe
  pjesë nga vështirësitë mund të tejkalohen.


  Pyetje № 7. Por pse leucemise dhe limfomat në të rriturit trajtohet shumë më keq?

  Protokollet moderne e trajtimit anti-kancer shumë
  vështirë tolerohet. Nëse në fëmijëri dhe adoleshencë, trupi mund të mbijetojnë
  trajtim i tillë dhe të shërohen, shanset pjekur dhe të moshuar
  reduktuar. Dhe duke përdorur protokolle të tjera rezultate më të këqija.


  Pyetje № 8. Përse prindërit e fëmijëve të sëmurë nuk përpiqen për të paguar për trajtimin e vetë duke shitur banesën e tyre apo shkëmbyer atë për më keq?


  Shpesh ajo që ndodh - njerëz të shitur gjithçka
  mund të shiten, duke përfshirë strehimin. Por prodhimi nuk është në dispozicion për të gjithë.
  Së pari, në qoftë se familja erdhi në trajtimin e Vogla varfër
  qytet ose fshat (situatë goxha standard), vlera

  apartament apo shtëpi private jo edhe e mbylli të mjaftueshme për trajtim. Dhe ka
  Konvikt Familja me komunal me shtëpitë e emergjencës.

  Së dyti, në qoftë se keni shitur një apartament, atëherë pas
  Trajtimi duhet të mendoni për pagimin marrës me qira. Një familje këtë herë
  shpesh në një situatë të tillë financiare që mezi
  scrawled për ushqim. Në qoftë se ne po flasim për një nënë e vetme ose
  prindër të vetëm me një fëmijë (jo një të fshehtë që familjet me fëmijë të sëmurë shpesh
  bie), ato mund të jenë pa asnjë mjet për të
  ekzistenca, me përjashtim të pensioneve të varfër, si një i rritur për shkak të nevojës
  kujdes i vazhdueshëm për fëmijën humb vendin e punes.

  Së treti, strehim i vjetër nuk ndryshon është e mundur,
  sepse ajo qëndron vdekjeprurës për një fëmijë me të ulët
  imunitet. Sepse ftohjet dhe, më e keqja, sepse e kërpudhat. Ka
  vështirësi të tjera. Me fjalë të tjera, shitja ose këmbimi i apartamenteve - është
  vetmja mënyrë e mundshme për familjet relativisht të pasur që jetojnë në
  Qytetet kryesore. Pjesa tjetër kërkojnë ndihmë të donatorëve.


  Pyetje № 9. Kam dëgjuar se kimioterapia në fëmijët e mbuluara nga shteti. Përse nevoja sponsorizimi paratë për trajtim?

  Jo gjithmonë dhe jo të gjitha përgatitjet e nevojshme janë
  në spitale. Në veçanti, për shembull, shpesh kërkon shpenzime të mëdha

  antifungals moderne dhe antibiotikët, duke lejuar
  përballen me komplikime të rënda infektive (si në
  Kimioterapia mbrojtjet e imunitetit të dobësuar ndjeshëm, problemin e infeksioneve
  është një nga çelësi). Ata zakonisht kanë për të blerë në e tyre
  Money - ose për sponsorizimin nëse paratë e tyre atje. Jo
  Buxheti i paguar një numër të analizave dhe studimeve (p.sh.,
  tomography llogaritur). Jo të paguar shihet e kostove
  kockave palcë transplantim. Gjatë trajtimit dhe kujdesit të vazhdueshëm
  Familja fëmijë shpesh shton kështu që nuk ka para
  vetëm në mjekësi, por edhe në nevojat e përditshme shtëpiake.


  Pyetje № 10. Si për të dalluar faqet e internetit të vërtetë bamirëse dhe faqet nga " mashtrimet " ?

  Ky është një problem i madh, sepse faqet mashtruese shfaqen rregullisht. Por ju mund të japin disa këshilla.

  Së pari, siç e bëri shpalljen në faqen
  Kërko për ndihmë bamirës duhet të përmbajë
  vetëm llogariten numrat dhe adresën e-mail, por koordinatat tjera për
  komunikimi dhe verifikimi i informacionit. Për shembull, kur të kërkoni për para
  pacient individual, - emri i spitalit, dhe emri dhe pozita
  mjek; nëse fondi - detajet e saj, telefon, kopje
  dokumentet e regjistrimit, etj Përveç kësaj, në qoftë se ajo është banka

  detajet e personit juridik, është e dobishme të theksohet se ajo është
  mirëbërës ofroi për të shkruar në "qëllimin e pagesës". Kjo
  nuk duhet të jetë një "transfer i fondeve sipas kësaj marrëveshjeje" dhe "bamirësi për trajtimin e të tilla dhe të tilla." Nëse një reklamë
  hartuar si duhet, kjo nuk do të thotë se autori -
  hajdut. Ndoshta ai thjesht nuk mund të imagjinohet se si duhet
  faqe vështrim për ndihmë. Por në çdo rast,
  reklama duhet të frymëzojë dyshime dhe kontrolloni përsëri.

  Së dyti, në të kundërt, janë të respektuar dhe
  Faqet e internetit të verifikuara organizatave të njohura për shumë vite të mbledhura
  Paratë për trajtimin e fëmijëve.

  Lidhje me disa nga faqet e dhëna në fund
  kjo listë të pyetjeve.

  Së treti, crooks janë të njohur shpesh
  Faqet e internetit bamirëse tregime reale të fëmijëve, por pika e tyre
  detajet bankare. Për të përjashtuar këtë lloj të mashtrimit të dobishme
  Për shembull, një program kërkimi për të kërkuar online, apo është diku
  më shumë vende për ndihmën këta fëmijë kjo është e shkruar ose
  këto fjalë, dhe pastaj krahasojnë të dhënat bankare.

  Informacion nga artikullin "pyeti shpesh pyetje rreth kancerit dhe sëmundjeve të gjakut të fëmijëve."