Si të merren me stresin në punë


 • Duke punuar si një burim i stresit
 • Mungesa e informacionit
 • Kushtet e punës
 • Mëso për të menduar pozitivisht


  Duke punuar si një burim i stresit

  Njohur zyrtarisht aktivitete stresuese si shërbim në terren, kur kanë të bëjnë me një blerës të krejtësisht të ndryshme, të dy miqësore dhe e keqe, vrazhdë dhe të liga; Puna administrative kur është e nevojshme për të zgjidhur problemin (e tyre dhe të tjerët) për të gjetur një gjuhë të përbashkët me vartësit e përgjegjshme për cilësinë e punës së tyre, zhvillimin e biznesit të departamentit. Nga asnjë punë më pak stresues përfshijnë njerëzit në fabrikat (në rastin e punës në këtë punë), përkthyes punë ambulancave.

  Shto stresin dhe mungesën e informacionit, kushtet e pafavorshme mjedisore, ritmin intensive të emocioneve negative, paaftësia për të arritur qëllimet tona. Ndonjëherë kërkesat e një pune të caktuar nuk mund të përputhet me vlerat, qëndrimet dhe qëllimet punonjës gjithashtu shkakton shumë stres.


  Mungesa e informacionit

  Mungesa e informacionit mund të provokojë stres sidomos kur kjo mangësi mund të çojë në probleme serioze në punë. Për të rregulluar mungesën e informacionit, ajo është e rekomanduar për të kërkuar më shumë udhëzime, pyesni pyetje kolegët, të ndarë përvojat, të marrë pjesë në seminare, workshope, duke lexuar literaturë profesionale.


  Shumë njerëz në organizatën flas shumë pak dhe në mënyrë efektive, menaxherët do të jenë të lumtur për të ndarë informacione, por ata e bëjnë nganjëherë vetëm vjen në mendje. Ata mund të jetë e vështirë që të kuptojnë se ata thjesht keqkuptuar. Keqkuptimi më i zakonshëm ndodh kur njerëzit janë vetëm frikë të bisedoni me mbikëqyrësit, menaxherët apo edukatë nuk i pyet ata pyetje kur diçka është e paqartë. Në fakt, ajo është më mirë për të kërkuar edhe një herë, por në të ardhmen për të shmangur gabimet.


  Kushtet e punës

  Nëse stresi është shkaktuar nga kushtet e këqija të punës, ju mund të përmirësuar ato (për shembull, të blerë ionizer ajrit, organizojnë pastrimin e shpeshta lagësht e dhomës (në qoftë se ajo është shumë e ngushtë) për të blerë pajisje moderne, përmirësimin e ndriçimit, etj

  Nëse përveç stresin e punës në ekip janë disa marrëdhënie të tensionuara, njerëzit nuk shkojnë në kontakt me njëri-tjetrin, mund të ofrohet një herë në muaj të gjithë mblidhen dhe të dalë me sugjerime se si për të përmirësuar situatën në zyrë, ju gjithashtu mund të iniciojë i qendrave të korporatave (p.sh., bowling ose bilardo), duke shkuar te një kontakt publik me kolegët dhe t'i bëjë ata të kuptojnë se ju jeni të hapur për komunikim me ta.

  Nëse jeni diçka ju rezulton shpesh zhgënjyes në depresion, të mësojnë për t'u çlodhur dhe kaloni. Kështu, për shembull, të marrë atë një rregull që në qoftë se ju largoheni nga zyra, ju lënë të gjitha problemet e pazgjidhur dhe aty janë switching për të pushuar.

  Mos harroni se gjëja më e vlefshme në jetë - është shëndeti ynë dhe njerëz të afërt me ne.


  Mëso për të menduar pozitivisht

  Mos harroni se mendimi është material. Pasi ju filloni të mendoni se situata po bëhet më keq dhe më keq problemet e grumbulluar njëri pas tjetrit, dhe e tërë të duket gjithnjë e më shumë jashtë të arrijnë, ju orientojnë veten jo vetëm stres, por edhe të dështojë. Ejani të punojnë me idenë se ju fuqia për të zgjidhur ndonjë problem me ndonjë rrugë pa krye që ju me siguri do të gjeni. Si rezultat, më gjeni se stresi do të jetë më pak sepse mendimet e tyre janë pozitive ju do të fshini atë.

  Të jetë i sigurt për të lënë ditë vetë periodikisht disa minuta në pjesën tjetër, që të ketë për të marrë larg, bisedoni me kolegët për të menduar rreth planeve për fundjavë. Kjo ndihmon për të përballuar stresin dhe muzikë, ajo është në gjendje që të kryejë situatën, ndërsa kjo mund të tingëllojë si një sfond mjaft të qetë se nuk do të ju ndalojë në punë.

  Informacion nga Helena artikull Bull "Nëse kjo është fushë shumë e vështirë të ...".