Si për të komunikuar me të afërmit nga spitaliËshtë e qartë se në një situatë të vështirë me kujdesin shëndetësor dhe pjesëmarrjen e familjes dhe miqtë janë të rëndësishme, por telefonata shumë të shpeshta dhe vizita mund të jetë një barrë për pacientin. Për të qëndruar në spital ishte më i shqetësuar se është e nevojshme që të përmbahet disa rregullave të thjeshta.

  • Lajmëroni Të afërmit dhe miqtë lajme në lidhje me shëndetin e intervale të tilla, të cilat nuk do të shqetësojë ty. Ju mund të doni për të ngarkuar komunikim të rregullt me ​​familjen dhe miqtë në fjalë për dikë tjetër.
  • Dozë informacion. Përkundrazi, shumica e miqtë të cilët kujdesen për mirëqenien tuaj, ju mund të raportojnë vetëm një situatë të përgjithshme, dhe detajon procedurat mjekësore, si dhe frikën tuaj dhe shpresat, me destinacion më mirë për të ardhshëm.

  • Jenë të përgatitur për çdo reagimet e të tjerëve. Disa njerëz shqetësohen, larg nga ju dhe nuk duan të flasin për shëndetin tuaj. Të tjerët haptas shprehin frikën dhe zhgënjimin e tyre. Shumica do të kërkojë një minimum të informacionit në lidhje me trajtimin e kryer dhe shanset tuaja për shërim.
  • Përdorni teknologjinë moderne: nga mailings masive SMS mesazheve në telefonin celular për të informuar miqtë lidhje me shëndetin tuaj nëpërmjet blogs dhe rrjeteve sociale.
  • Të kujdeset për të gjithë ata që ofron atë, dhe për të shmangur mani, një listë të detyrave.
  • Ndjehen të lirë për të kufizuar kohën dhe shpeshtësinë e marrjes vizitorët dhe thirrje telefonike, ju duhet të mbulojë një humor të mirë dhe një minimum prej stimujve.


  • Lajme përgatitur nga Anna David.