Si të jetojnë një martesë të gjatë dhe të lumtur


 • A është e mundur për të shmangur gabime të pariparueshme që çojnë në rrëzimin e lumturisë familjare?
 • Pra, çfarë mund të quhet sekret i një jetë të lumtur familjare?


 • A është e mundur për të shmangur gabime të pariparueshme që çojnë në rrëzimin e lumturisë familjare?


  Profesor
  John Hottman psikologji dhe matematikë profesor James Murray, i cili
  i punës në qytetin amerikan të Universitetit Seattle për 10 vjet
  shikuar ulje-ngritje të jetës 700 çifteve të martuara.

  Vëzhgimi i përpiktë dhe analizë e kujdesshme e lejuar
  ata për të zhvilluar një formulë të veçantë që, sipas shkencëtarëve të aftë
  me siguri 95 për qind që një çift mund
  të jetojnë së bashku dhe se ata në gjendje për të ndarë - por vdekja ose

  shumë kurthesh e martesës.

  Shkencëtarët amerikanë metodë bazohet në një analizë
  mospërputhje midis burrit dhe gruas. Për
  Rezultatet e objektive Hottman dhe vlerësuarat Murray ton i ndryshëm,
  shprehjeve të fytyrës dhe gjestet në një shkallë të caktuar, duke u dhënë atyre pikave specifike në
  Në varësi të ngjyrosur emocionale. Po, një shaka që mund të
  të sjellë një partner buzëqeshje, vlerësohen ato plus dy pikë, dhe negative
  pikturuar fjalën "budalla" - një minus katër pikë.

  Gjatë partnerët kërkimore u pyetën për të bast
  e rëndësishme për ta që të temave që kanë qenë në gjendje për të shkaktoj një emocional
  shqyrtim. Këto janë gjëra të tilla si të parave, seksit,


  politika dhe prindër. Gjatë diskutimit, hulumtuesit të prodhuara
  Numërimi i sinjaleve negative dhe pozitive shkëmbyen
  bashkëshortët.

  Ajo u gjet se çiftet më të qëndrueshme, madje edhe gjatë
  Debati stuhishme treguar shenja të drejtpërdrejta ose të tërthorta
  angazhim. Kjo mund të jetë prekur njëri-tjetrin, i dashur
  gjeste, shaka padëmshëm, ironi dhe vetë-ironie. Në të njëjtën kohë e problemeve
  avull operuar gjeste agresive dhe shprehjet e fytyrës, e bërë
  Vërejtjet sarkastik dhe plotësisht tregoi iritim dhe padurim.


  Pra, çfarë mund të quhet sekret i një jetë të lumtur familjare?

  Ideal raport - një pesë pozitiv

  Sinjalet për një negativ. Ajo respektimi i këtij proporcion
  të sigurojë një njësi të gjatë dhe të lumtur familjare. Në këtë rast, partnerët
  mos humbasin interes në njëri-tjetrin, dhe harmoni familjare dhe dashuri mbizotëron.

  Përveç
  se armiku i marrëdhënieve të mira - indiferenca kur çiftet argumentojnë, nuk
  ndjenja dhe nuk çante njëri tjetrin. Sad, i zemëruar dhe indinjuar e mundur,
  por në unison, thonë shkencëtarët.

  Por kjo nuk është e gjitha këshilla që psikologët japin çifte. Shkencëtarët që punojnë në institucionet kërkimore në vende të ndryshme, duke ofruar qasjet në zgjidhjen e problemit të sindikatave të mirëmbajtjes. Këtu janë disa prej tyre:

 • Mosha bashkëshortët.

  Punonjësit e Universitetit të Vjenës gjetur se martesat më të forta - ato në të cilat njerëzit nga katër deri në gjashtë vjet më i vjetër se gruaja e tij.
 • Një ndarje e qartë e përgjegjësive në familje. Pa marrë parasysh se kush e bën enët dhe që sjell para për familjen. Mbi të gjitha,
  Ky njeri i përfshirë i cili është më i mirë kështu, dhe se ai e dinte
  partner tjetër mund të mbështeteni në të. Ajo është në këtë rast njerëzit
  marrë përgjegjësinë për forcimin e partneritetit.
 • Komunikimi rregullt me ​​njëri tjetrin .
  Psikolog amerikan Alan Berdzhestl beson se ruajtjes
  Marrëdhëniet e shkëlqyera më tepër dembel komunikojnë në së paku gjysmë ore.  Për fat të keq, shumë çifte nuk lejojnë veten time dhe një dozë minimale
  komunikim.
 • Quite një periudhë e gjatë e paramartesor .
  Psikologët Texas gjeti se më të mirë "karamele-buketnyy
  Periudha e "duhet të zgjasë rreth një vjet e gjysmë. I martuar, Too
  nxitoj poshtë rresht, mund të largohet shpejt për shkak të paplotësuar
  Pritjet. Në anën tjetër, ata të cilët u takuan disa vite,
  gjasa nuk ndjehen mjaft besim në njëri-tjetrin. Kjo
  më vonë mund të ndikojë në jetën e tyre të përbashkët dhe mungesën e besimit
  dashuri.