Si marrës
Ashtu si me mirënjohje, me aftësinë për të
të pranojë dhurata në kulturën tonë nuk është e gjitha e përkryer. Duke pranuar një dhuratë, ne
kanë tendencë të ndihen në siklet, të ndjehen siklet, faji dhe detyrë të hakmerret,
mundësisht menjëherë. Si të mësojnë të pranojnë dhurata pa dhimbshme
turp?

 • Së pari,
  ju duhet të kuptoni se është e nevojshme të pranojë dhurata të vlerësimit. Rregullo veten
  një herë dhe për të gjithë atë dhuratë - një shenjë e vëmendjes dhe trajtojnë atë
  në përputhje me rrethanat pa marrë parasysh sa ju pëlqen. Edhe sikur
  ju mëson se ju kurrë nuk e kishte kërkuar që të ketë, llojin e skedarit
  Ju mund të mos - njerëz ndoshta nuk e di ju mjaft mirë për të

  supozojmë se ajo do të paraqesë refuzim. Mbylle, natyrisht,
  rrallë aq katastrofike të gabuar, dhe ju mund të flisni me ta shumë
  haptas.
 • Marrja
  dhuratë, nuk e vënë atë mënjanë, dhe pastaj të zgjeruar dhe rri pezull për të parë.
  A nuk e pajis keq në mirënjohje për dhuratën, duke folur për qëndrimin e tij për
  donatorëve, buzëqeshje dhe shikoni në sytë e vizitorëve. Në asnjë rast të jetë
  thonë frazat si "E pra pse këto kosto?" Kjo lënduar dhënësin,
  i cili ka të drejtë të vendosë se sa para ai është i gatshëm për të shpenzuar për të pasur
  ju lutem.
 • Përmes
  aktualisht, nuk bie në ekstreme. Amerikanët ka një të veçantë


  Fjala - giftgasm
  (Fjalë për fjalë - "orgazmë i dhuratës"), që do të thotë admirim të ekzagjeruar
  për të tashmen. Si një hov të emocion shpesh duhet të
  maskë zhgënjimin nuk bie për artificial: i sinqertë
  gëzimi i asaj që ju janë duke u përpjekur për të kënaqur, gjithmonë e këndshme, dhe
  konfiskimin e paarsyeshme mund të duket i rremë.
 • Jo
  Dhuratat mund të krahasohen me njëra-tjetrën, ajo mund të dëmtojë dhe ofendojnë
  dikush nga donatorët. Të gjitha të ftuarit duhet të marrin të barabartë të kënaqet saj
  dhurata, madje edhe në qoftë se një gjë e vogël i dha, dhe të tjera të vlefshme dhe të shtrenjtë
  gjë.
 • Nëse
  pranishme duket shumë i shtrenjtë, të vendosë menjëherë, mund të bësh

  marrë. Nëse jo, të raportojnë atë menjëherë, në mënyrë të vendosur por me respekt,
  falënderuar donatorin për të dashur për të ju bëjë një dhuratë të vlefshme. Plotësisht
  ndoshta ju përshtatet opsion kompensim të pjesshëm për koston e një dhuratë.
  Delicately pyes donatorët për të ndarë shpenzimet. Pranuar dhurata
  çmime të ndryshme, e konsiderojnë nivelin e të ardhurave të dhuruesit. Çfarë duket të jetë
  një sasi e vogël e njërit tek tjetri mund të jetë një muaj tretë
  pagat - në këtë rast, propozimi mund kompensuar një pjesë të kostos
  të shihet normalisht.
 • Nëse
  pavarësisht nga udhëzimet tona ju ndihen të detyruar nga ana e rezulton

  dhuratë, të marrë një hap prapa. Kjo nuk është e nevojshme për të shpenzuar një të ngjashme
  Shuma e parave: vetëm një simbol pak i pranishëm, i cili do të kishte shprehur tuaj
  e lidhur me donatorin.
 • Dhe të mësojnë për të marrë çdo gjë që ju
  paraqitur. Mendoni për veten tuaj. Kur ju të japë një dhuratë, edhe ju doni të bëni atë
  i kënaqshëm për të marrësit, të investojnë emocionet dhe dua të ju lutem. A prisni
  atëherë një marrëdhënie të veçantë për ju apo otdarivaniya? Konsideroj
  kushdo që t'ju lartëson dhuratën, e bën atë nga zemra dhe me më
  ndjenja të sinqerta. Dhe pastaj ju do të jetë shumë më e lehtë për të pranuar dhurata pa
  siklet dhe faji.