Si për të menaxhuar kohën 9 këshilla


 • 9 këshilla

 • "Bunny, mirë, çfarë po bëjnë thirrje mua aq rrallë ranë dakord për të, filma të vija më poshtë!" - Një vajzë miqësore fajëson shoqen e saj.
  "Pra, jo të gjithë kohës, pa marrë parasysh se çfarë ajo nuk është e mjaftueshme!" - Takohet dhe.

  "Oh, nuk e kuptojnë se çfarë është shpenzuar sa më shumë kohë në qoftë se asgjë nuk është bërë, ditë kaloi!" - Ankohet grua të lodhur shtëpinë e tij.

  "Unë nuk pati edhe të ndalohen për të lexuar! Ajo duhet të lexohet si shumë libra, por ku është koha për të marrë! "- Sigh biznesmen e lodhur.

  Pse ne shpesh e gjejnë veten në një situatë të mungesës së kohës?
  Pse ne shpesh ëndërrojnë që në atë kohë ajo nuk ishte 24 orë, por të paktën 48?
  Pse jemi ndonjëherë bezdisshëm ndjenja se ditë kaloi, dhe absolutisht nuk është bërë asgjë?


  Sepse nuk i aftë për të planifikuar ditën tuaj, nuk e di se si për të menaxhuar kohën.
  Këshilla praktike për menaxhimin e kohës, kam gjetur një libër Bodo Schaefer. Disa nga rekomandimet e tij trajtohen mua duke pasur parasysh realitetin e Rusisë, atëherë më lejoni të çojë.

  9 këshilla

  Këshillë Një. A nuk e humbni kohën tuaj kaluar në bllokime të trafikut, metro, në një tjetër automjet, mërzitje e shurdhër, zemërim në jetën dhe rrethanat e përdorimit të tij (koha) për qëllimin e synuar. Lexoni libra, të mësojnë se ju keni ëndërruar gjatë. Nëse pakëndshme për të lexuar, për shembull, autobus lëkundje, duke dëgjuar me vëmendje. Ka programe të posaçme për telefonat mobil, me të cilat ju mund të dëgjojnë elektronike format tekst libra.


  Gjithashtu, orët e gjata të pritjes ose hipur mund të jetë e përkushtuar për të thirrjeve të dobishme dhe të kënaqshme ... ... të eksploruar diçka të re. Këtu studentët janë të mëdha, ato të transportit të testeve dhe seminare të përgatitura. Merrni shembullin e tyre! Mësuesit, menaxherët, inxhinierë, matematikanë mund gjithmonë të mësojnë për metodat e reja të mësimdhënies, teknologjitë e reja të të bërit të gjërave, teori të reja shkencore, një metër është lexuar gazetat dhe revistat. Koha për ndjekjet e tilla të fluturuar nga.

  Këshillë një mik. Bëni një plan për çdo ditë. Nëse ju bëni shkatërrimin e kohës së tyre në punë, dhe të bëjë planet për periudhën e ditës, në qoftë se jo, e vetmja periudhë jo-pune.

  Kur ju bëni një plan, mendoj se gjërat mund të kombinohen pa dëm për veten dhe të tjerët. Pas semidelkinym dhe të jenë të angazhuar njëkohësisht në disa raste - koncept krejtësisht të ndryshme. Në rastin e parë, të dy rastet janë ekzekutuar dobët. Për shembull, ju gatuaj darkë (patate të skuqura) dhe të bëjë vizatim. Ju mund të admirojnë vizatim kështu që patatet djeg.

  Këshillë Tre.
  Mundohuni të mbushur periudha edhe më shumë të shkurtër të kohës për të cilën me sa duket nuk mund të arrijë asgjë, të këndshme apo të dobishme. Pse, për shembull, gjatë reklama çmendur në e saj, të zemëruar, kanalet budallaqe ndryshim kur është e mundur për këto 7 - 10 minuta për të mësuar disa fjalë të huaja lexoj 3 faqe të librit, larë enët, të bëjë një sanduiç, të nxjerrë një lepur fëmijë në një fletore, dhe kështu me radhë.

  . d Nëse ju shikojnë TV edhe vetëm një orë në ditë, dy prishet komerciale do të jetë, që do të thotë - 20 minuta në shërbimin tuaj.

  Këshillë Katër. Mendoni ju nuk merrni ndonjë veprim tepër e gjatë. Sigurisht, vajza cute dhe gratë e duan për të drejtuar bukuria është e mrekullueshme, por nëse procedura zgjat 2 orë në ditë, ne duhet të konsiderojnë nëse ajo mund të jetë prerë pa sakrifikuar bukurinë?

  Këshillë Pesë. Në ushqim është disa herë më i gjatë në qoftë se përveç marrjes të ushqimit, ju ende duke lexuar, shkruar letra, etj

  I gjashtë Tip. Disa prej nesh kanë një shumë të kohës së kaluar në zgjim. Kur të dëgjohet alarmi, këta njerëz thonë për veten time, "E pra, pak, një gënjeshtër pak poshtë!" I tillë vetë-mashtrim mund të marrë një orë e gjysmë të mirë që do të mund të shpenzohen më shumë mençuri.  Tip shtatë. Mëso për të planifikuar gjëra në mënyrë të rëndësisë. Kjo nuk do të thotë se gjërat duhet të jetë i dobishëm jo, ata mund të jenë më të rëndësishme për ju. Për shembull, një takim një ditë me shokët mund të jetë rritja më e rëndësishme detyrë në dyqan.

  Këshilli i tetë. Nëse ju kreu, kreu, mirë, në përgjithësi, në qoftë se ju keni vartësit dhe në qoftë se ju shpesh të mbledhë takimin, nuk përpiqet për të shtrënguar ato. Flisni shkurtimisht, në fakt, zbresin në nivelin e demagogji. Kështu do të jetë i shpëtuar dhe kohën tuaj, dhe kohë të punësuar, dhe ata kanë kohë për të bërë më shumë punë.

  Këshilli i nëntë.

  Nëse ju jeni një prind, vëlla ose motër, xhaxhai ose halla, schepit fëmijën tuaj (vëllai, nipi) aftësitë e menaxhimit kohë të përshkruara më sipër. Mësojnë atë për të filluar ditën me raste, dhe për të përfunduar pushimet e tij, si mundësi e lejon.

  Informacion nga artikullit "Si të mësojnë për të menaxhuar kohën me mençuri?".