Si fëmijë në mosha të ndryshme perceptojnë divorc


 • Nga lindja deri në 18 muaj
 • 18 muaj - 3 vjet
 • 3 vjet - 6 vjeç
 • 6-11 vjet

 • Nga lindja deri në 18 m esyatsev

  Fëmijët e kësaj moshe janë duke përjetuar tensione prindërit, por për të kuptuar shkakun e konfliktit nuk mund të ende. Nëse grindjet mes prindërve janë të përhershme, fëmija bëhet nervoz dhe nervor, ai sulmon ndodhë një humor të keq, veçanërisht në prani të të huajve. Këta fëmijë shpesh mbetur prapa në zhvillim.

  Si të qetë nga pasojat negative? Fëmijët kanë nevojë për stabilitet dhe afërsinë me njerëzit e familjes. Mundohuni të mbani profilin e që ishte për divorc, veçanërisht për ushqim dhe gjumë.

  Ofroni lodra të preferuar fëmijës, kalojnë kohë me të, më shumë se zakonisht, shpesh mbajnë në dorë, në këtë mënyrë duke dhënë rehati fizike.
  Përdorni ndihmën e miqve dhe familjes që të jenë në gjendje të çlodhur dhe të jetë i aftë nëse është e nevojshme në marrëdhëniet familjare.


  18 muaj - 3 vjet

  Në këtë moshë, marrëdhënie emocionale me prindërit e tyre më të fuqishme, e tërë bota është e fokusuar në babait të fëmijës dhe nënës. Fëmijët e divorcit janë duke kaluar nëpër një shumë e vështirë dhe e vështirë për të pranuar faktin e ndarjes së prindërve. Kids shpesh mendoj se baba dhe nëna e divorcuar për shkak të tyre. Fëmijët duhet të trajtohen më shumë vëmendje, shpesh duke qarë dhe kapriçioz.


  Ato mund të jenë të ngadalësuar zhvillimin, ka zakone të cilat janë të bazuara përvoja të vështira - të tilla si thumb gjiri. Në fëmijët, ekziston frika nga vetmia, gjumi probleme, ata kanë frikë të jetë vetëm natën.

  Si të qetë nga pasojat negative? Nëse është e mundur, prindërit duhet të punojnë së bashku që t'i sigurojnë fëmijës rutinë të qëndrueshme të përditshme. Fëmija duhet t'i jepet më shumë kohë dhe vëmendje (duke përfshirë leximin e librave, etj, në përgjithësi, për të bërë diçka së bashku, jo vetëm për të marrë një fëmijë në një sandbox, kështu që ai gërmuan në rërë, dhe ju të lexoni revistën), dhe kërkoni atë për të bërë si të afërmit dhe miqtë me të cilët si flasin fëmijë.

  Nëse fëmija është mjaft i madh, do të diskutojë me të ndjenjat e tij.


  3 vjet - 6 vjeç

  Parashkollorët ende nuk e kuptojnë të gjithë thelbin e divorcit, por nuk duan prindërit e divorcuar, pavarësisht tensioneve. Ata mendojnë se ata nuk mund të ndikojnë në gjendjen, pasojat e së cilës ata janë të panjohura dhe të pakontrollueshme. Prandaj ndjenja e pasigurisë, ankthi dhe frika, frika nga vetmia, errësirë, dhe pagjumësi. Parashkollorët mund të fajësojnë veten e tyre prindërit e divorcuar.

  Si të qetë nga pasojat negative? Ideal - kur prindërit nuk pajtohen pa grindjet, skandaleve dhe armiqësi, duke vlerësuar pozitivisht ndryshimet që ndodhin në jetën e tyre ("kurrë nuk ka ndodhur miq rozluchymosya").

  Ky opsion është më pak traumatike për një fëmijë të divorcit, sepse në këtë moshë ai ndjen emocionet e prindërve, madje edhe në qoftë se ata janë duke u përpjekur për të fshehur.

  Parashkollorët duhet dikush me të cilin ai do të mund të diskutojnë ndjenjat e tij. Kjo mund të jetë një gjyshe apo gjysh, ndonjë personi të cilit fëmija i beson dhe që objektivisht do të shikojmë në ngjarjet, nuk rregulloje preschooler për një prind. Në këtë moshë, fëmijët të përgjigjet edhe për libra të veçanta në lidhje me divorc. Fëmija gjithashtu duhet të dini saktësisht se çfarë ajo nuk pushon për t'u parë me babain i cili shkon. Ju duhet të bëni një plan të qartë dhe rrinë në të.


  6-11 vjet

  Fëmijët kanë frikë të qëndrojnë vetëm si pasojë e shkurorëzimit. Ata mund të ndjehen frikë kurrë nuk shoh tim atë, në qoftë se ende jetoj me nënën time, dhe anasjelltas. Fëmijët mund të besojnë se ata mund të rivendosur marrëdhëniet në mes të babait dhe të nënës dhe të jetë i zemëruar me një prind, të ndarë ato në "të mirë" dhe "i keq".

  Studentët mund të akuzoj babanë ing apo egoizmin tuaj amtare dhe të shprehin zemërimin e tyre në mënyra të ndryshme: sjelljen e keqe, shenjat e këqija, shkëputjen nga bota e jashtme, etj Si rezultat i stresit tek fëmijët shpesh kanë probleme me stomak dhe dhimbje koke.

  Si të qetë nga pasojat negative?

  Ne kemi nevojë për të rivendosur tronditur si rezultat i kuptimin divorc të sigurisë dhe vetë-respekt. Për ta bërë këtë, secili prind duhet të ketë cilësi të mirë dhe kohë të lirë me fëmijën tuaj, diskutoni me të ndjenjat e tij, të bindur dhe fjalët dhe veprimet që asnjë prind nuk mund të hedhin, dhe ai nuk duhet fajësuar për situatën.

  Në të njëjtën kohë, prindërit nuk duhet të fajësojnë njëri-tjetrin për atë që ndodhi, por më tepër shpjegojë fëmijës se divorci ishte vendimi i tyre i përbashkët. Është e rëndësishme për të mbajtur një orar vizitash, si më i mirë në periudhën e vështirë siguron një regjim të qëndrueshëm, në mënyrë që fëmija e di se kur dhe çfarë ai priste.

  Është e dobishme për të zhvilluar një udhëzues të qartë.

  Në çdo rast, në këtë kohë të vështirë një fëmijë ka nevojë për sa më shumë të jetë e mundur për të komunikuar me miqtë, familjen dhe kolegët, të marrin pjesë në ngjarje të ndryshme sportive, duke shkuar në disa seksione dhe grupe, etj, si një jetë aktive shoqërore lejon arratisjen nga pakëndshme mendimet, rrit vetë-respekt dhe nuk tërhiqen në veten tuaj.