Si të merren me stresin në punë


 • Gjithmonë "kalë"?
 • Stressoprofilatika


  Gjithmonë "kalë"?

  Trupi ynë është i aftë për të shumë, por herët a vonë fillon të dërgoj sinjale alarmi edhe para se stresi filloi punën e saj shkatërruese. Trupi kërkon pjesën tjetër, ne tërheq jashtë, të marrë një sy gjumë, rri në heshtje.

  Çfarë e bën aktiv, i cili ka pasur disa suksese dhe pozitën e njeriut? Kjo është e drejtë, fasha vullnetin në një grusht dhe pavarësisht nga "sëmundje e lehtë të vogël" në të nuk ka rëndësi se çfarë ishte për të vepruar në të njëjtin ritëm. Këta njerëz nuk janë mësuar të kërkoni ndihmë, me të gjitha problemet që ata merren me veten e tyre dhe besojnë se kujdesi gjithmonë të lejojë që ata të jenë "një kalë".

  Për fat të keq, një gabim i përbashkët. Mos harroni, nëse ju gjithmonë të ndjekin rekomandimet e mjekut tuaj të shkojnë në spital? Por ajo është tashmë duke rastin dhe vonesë mund të jetë jo e lehtë, por vdekjeprurëse. Stresi tashmë ngulitur fort në trupin tuaj dhe e mban aktivitetin e saj shkatërrues që duket se pagjumësi, dhimbje koke, ftohjet e shpeshta, etj

  Por kjo sjellje nuk është thjesht racional.
  Mendoni se sa raste mund të riciklohen në qoftë se trupi nuk është provuar "për të trajtuar" kur puna është thjesht e pamundur, dhe ju duhet të marrë masa emergjente?

  Për ta bërë pa ngjarje të zjarrit vetëm dhe duhet të respektojë disa rregulla të thjeshta që do t'ju ndihmojë në mënyrë efektive në qoftë se nuk të shmangur stresin, shumë mënyra për të reduktuar intensitetin e saj dhe për të zvogëluar efektet negative.  Stressoprofilatika

  Mos lejoni që puna për të kontrolluar ju. Mos harroni, të punës - jo një nevojë natyrale trupin tuaj, dhe nevoja për financim është i drejtuar për të plotësuar nevojat fiziologjike. Të paktën një herë çift në javë prerë nga kohë për aktivitete sociale, udhëtime në teatër, të takohen miqtë, etj Trajtojnë këto masa është si përgjegjës si ju ndjeheni për punën e tyre.

  Të jetë i sigurt për të shtroj. Jo sandwich me kafe në tavolinën e punës tuaj. Trupi ka nevojë për një pushim të plotë drekë, ecni në dhomë ngrënie apo kafe menu zgjedhjen e disa enët, ushqim të ngadaltë. Dhe sollën me vete kos mund të hani gjatë ditës dhe kohës së drekës nuk është ajo, kos, e parëndësishme.

  Merrni prishet në punë. Të paktën 3-4 minuta çdo orë. Edhe në qoftë se "prishet tymi" nuk janë të siguruar rregulla të punës, ata do t'ju lejojë të punoni në të gradës së lartë me kohë pune orëve të mbetur. Pirja e duhanit nuk është e nevojshme dhe madje edhe të dëmshme. Stand up, ecin pak, të paktën në desktop, të bëjë disa ushtrime të frymëmarrjes. Pyesni kolegët disa çështje të vogla nuk janë në lidhje me punën. Shkëpusin ata nga rutinë dhe të kthehet vetë.

  Thithin ajër të freskët. Hedh në dhomë, nëse është e mundur, të jetë i sigurt për të dalë në rrugë në kohën e drekës.

  Mëso për të thënë "jo". Kush mbart, dhe në lëvizje - një thënie e famshme.

  Asnjëherë mos të bien dakord për të bërë punë vetëm për shkak se ai nuk ka dashur të zhgënjej oficer ose një koleg. Realisht vlerësuar fuqinë e tyre dhe jo për të sjellë poshtë trupin tuaj me një ngarkesë të pamundur. Bien në rrugë, të heqë valixhe dhe të mbajnë të tjerët dhe ju gënjejë dhe nuk mbeten të nevojshme. Mendoni jo vetëm për sukses të menjëhershëm.

  Kërkoni ndihmë. A nuk i strukur larg nga duke bërë thirrje ju punoni, por realisht duke kërkuar në gjëra, ju do të vini re se disa kolegë të vogla ndihmë nganjëherë mund të sjellë fitim të rëndësishëm në kohën e kaluar në punë.

  Inteligjente shpërndarjen e energjisë dhe punës plan. Nëse në fund të ditës ju zakonisht la detyrën paplotësuar, konsiderojnë se si ju përdorni kohën dhe mënyrën se si ju planifikoni punën tuaj.

  Vlerësoni dorën tuaj, mos planifikoni "gjëra për të." Identifikimi i kufijve të përkohshme, të cilat kërkojnë për të përmbushur pjesët e planifikuara të punës. Bëjeni një rregull për të mos qëndruar në shërbimin pas një orë të caktuar ju - në asnjë rrethanë.

  Bëni një plan të punës për nesër. Mundohuni të përfunduar punën për gjysmë ore para se koha të të planifikuar për të arritur në shtëpi. Marrë këtë kohë për të përmbledhur përmbledhjen e ditës, nesër do të planifikojë ngjarje. Mos prisni për planifikimin rrugën nga shtëpia për të punuar në mëngjes. Në këtë kohë më të mirë, ju lutem të shqyrtojë çështje të tjera jo të lidhura me Shërbimin.

  Këshilla nuk janë të vështira dhe nuk kërkon shumë përpjekje.

  Një stres të lirë ju në gjendje të bëjë punën, si në qoftë se ju nuk e pëlqen atë. Pra, ajo mund të jetë me vlerë kënaqësi shtrirje?

  Informacion nga neni Alexis Norkyna "Si të merren me stresin në punë?".

  Diskutoni komuniteteve:

 • Stres
 • Lodhje kronike, lodhje