Çfarë është Time Management


 • Time Management

 • Time Management

  Njerëzimi në zhvillimin e saj, çdo ditë përpjekur për të pushtuar kohë dhe vazhdon të bëjë atë sot. Pyes veten se si shumë njerëz atje, kështu që ai është duke kërkuar për një shërim të pleqërisë dhe vdekjes. Sigurisht, kjo është metoda shumë ekstreme kohë nënshtrim, ne nuk do të prekë atë në këtë artikull. Le të flasim rreth asaj se si të përdorin në mënyrë produktive në punë dhe në aktivitetet e përditshme. Që vetëm kohë përdoret në mënyrë efektive, mund të bëjnë jetën tonë të plotë dhe harmonike.

  "Koha po punon kundër nesh, ose kundër nesh" - kjo frazë pasqyron qartë rëndësinë e aktivitetit në kohë. Dhe ju mund të mësoni për të menaxhuar kohën.

  Është ironike, por Relativiteti i kohës në jetën tonë tokësore nuk ka për të folur. Koha - absolute. Në kohën e pikërisht 24 orë 86.400 sekonda. Kurdisur orën, gjërat të kthehet apo nuk shkojnë. Prandaj, për të mësuar se si të "menaxhojnë" kohën e tyre, ne duhet të kuptojmë se është e pamundur për të kontrolluar kohë, por ju mund të kontrollojë përdorimin e saj, përgjigjet për sfidat e saj.

  Njerëzit duke planifikuar për të biznesit të përditshëm, por shpesh në plan dështon. Veprim i planifikuar transferuar në ditën e ardhshme. Pas të gjitha, njerëzit vetëm të bien në vorbull të rasteve të pazgjidhura, ata mezi arrijnë të nuk "mbyt" në lumore problemet e pazgjidhura swirling.


  Kjo vazhdon derisa të nxjerr në shitje një herë pyetjen: pse kjo ndodh, por unë jam duke bërë atë të drejtë, e planit të veprimit në shtëpi dhe në punë? Përgjigja në këtë pyetje qëndron në rimendim veprimet e tyre në një hapje të një degëve të reja ideologjike.

  Për të dhënë këto postulate që këshillon një nga fushat e Menaxhimit - Menaxhimi i kohës:

 • Jeta asnjëherë nuk ka vendosur për aq kohë sa ju nuk vendosni se si për të rregulluar;
 • kohë - është, para së të gjithë jetës, dhe pastaj të holla;
 • si ta përdorni kohën tuaj në masë të madhe përcakton identitetin tuaj dhe për të arritur qëllimet e tyre.
 • Nga gjithë sa më sipër, ne mund të konkludojmë se vjen poshtë për kohë të menaxhimit detyrë menaxhimin, veprimet e menaxhimit që ne të kryer, në fund ajo të çon për të kontrolluar jetën e tyre.  Ka katër fazat e detyrave të menaxhimit:

 • Akumulim.
 • Përfshirja.
 • Veprim.
 • Vlerësimi.
 • Në fazën e akumulimit të vendosur detyrave kufitare. Shpesh njerëzit nuk mund të përmbushë planin përmes gjërave të papritura që ata kanë nevojë për të kryer shpejt, por ata vetëm zbres kohë nga çështjet e rëndësishme. Në këtë pikë është e nevojshme për të hequr të gjitha gjërat e panevojshme.

  Në fazën e përfshirjes kryejnë prioriteteve.
  Ne konstatojmë se detyrat e nevojshme, dhe që do të sjellë performancën maksimale. Caktoni atyre në mënyrë të rëndësisë.

  Hapi "veprim" i referohet çështjeve të lidhura me zbatimin e planifikuar detyrat realitetit dy fazat e para.  Në fazën përfundimtare të vlerësimit duhet të kryhet për të analizuar aktivitetin. Nuk do të jetë gjithmonë gjërat që duhet të korrigjohet, por diçka ka ndryshuar.

  Kur
  Mëso se si për të ndërtuar biznesin e tij nën katër përshkruar më lartë
  Fazat, ju do të gjeni atë kohë u shfaq papritmas lirë
  e cila gjithmonë mund të përdoret në familjen, miqtë,
  vetë-përmirësim. Koha ka ndryshuar në kohë dhe mbetet 24
  orë, por ju keni ndryshuar, qëndrimin tuaj në çështjet që dalin. Ju jeni
  Së fundi, shtoni disa ishin "menaxhuar" kohën e tyre.

  Informacion nga artikullit "Si të" menaxhuar "kohën e tyre? Sekretet e Time Management. "