Çfarë është vetmia


 • Vetmi
 • Çfarë është vetmia i përkohshëm dhe kronik
 • Fëmijët dhe të rriturit vetmia

  Vetmi

  Nevoja për marrëdhënie miqësore në mënyra që i ngjan
  Nevoja për ushqim. Ne kemi nevojë ata për të mbijetuar. Psikologët
  gjeti se njerëzit kanë një nevojë të fortë për të marrë pjesë në
  jeta kolektive dhe kanë marrëdhënie të ngushta me njerëzit e tjerë. Njerëz
  natyra e tij social.

  Kur nevojat tona shoqërore janë përmbushur, ne do të bëjmë më të mirën. Ne jemi shumë më të lehtë për të qëndruar i motivuar në kryerjen e një aktiviteti dhe për të kapërcyer pengesat e ndryshme në jetë.


  Në fakt, akumulojnë gjithnjë e më shumë prova
  Nevojat sociale pakënaqur që janë shkaku

  Degradimi i individit, si dhe Sëmundjet e ndryshme fizike. Një njeri nuk mund të jetë aq e fokusuar sa më parë. Ai e ndryshoi prioritetet në jetë nuk është për të mirë.

  Ka njëkohshme ndikim negativ në tru, dhe
  gjendja e trupit. Disa ndikim mbi organet e trupit tonë mezi
  prekshme dhe ata janë për shkak të përmbajtjes së lartë të hormoneve të stresit në gjak.

  Megjithatë, efektet e këtyre veprimeve të vogla kanë një ndikim në
  Pas kohe. Pra pakënaqur social
  Kërkesa të ketë një ndikim të madh në shëndetin tonë, të hahet arteriet tona, duke krijuar kushte për presionin e lartë të gjakut, dhe madje dëmton cilësinë e të mësuarit dhe kujtesës.


  Si rezultat i mungesës së miqve të ngushtë apo të tërheqjes zakonshme / a
  një gamë të gjerë të komunikimit, njerëzit ndjehen shumë të pakëndshme dhe
  Çrregullime të ekspozuar nervore që mund të përshkruhet me një fjalë "vetminë".

  Ne ndjehemi të pikëlluar dhe të shkatërruar.
  Ne jemi të etur për të komunikuar edhe me dikë tjetër. Ne ndihemi
  i izoluar, larg nga të tjerët dhe depryvovanyh. Këto ndjenja
  të dëmtojë rëndë shëndetin tonë emocionale.


  Çfarë është vetmia i përkohshëm dhe kronik

  Përkundër ndikimit negativ të vetmisë, nuk ka gjasa
  të konsiderohen si çdo devijim nga norma. Kjo është
  ndjenjë e natyrshme.

  Herë pas here ne të gjithë të ndjehen të vetmuar -
  pas pushim me një mik apo të dashur / i dashur kur ne u zhvendos në
  ose tjetër kur ne mbyllim ose të kufizojë qasjen në ndonjë
  ose shoqëri.

  Vetmia kronike - kjo është diçka krejtësisht e ndryshme. Kjo është e vërtetë
  një shenjë se personi është përshtatur shumë i sëmurë për mjedisin
  vendosjen.


  Fëmijët dhe të rriturit vetmia

  Fëmijët vetmia çon në çdo problem që vetëm një
  imagjinueshëm. Dështimi në marrëdhëniet me kolegët është
  arsyeja e vërtetë kaq shumë përjashtime nga shkolla. Më shumë ngjarje
  zhvillimin parimin e mbledhje kodrina. Këta fëmijë janë të

  ikanakët, kryerjen e veprave të ndryshme dhe tregojnë më shumë
  format e sjelljes antisociale.

  Në të rriturit, vetmia është një nga kushtet kryesore për të cilat zhvillimin depresioni
  dhe alkoolizmi. Të dhënat e mbledhura tregojnë më i përhapur
  Gama e problemeve shëndetësore si rezultat
  Nevojat sociale paplotësuara. Disa prej tyre janë
  vjet më vonë.

  Vetmia jep gjumë natë të ngurta-së. Njeri i vetmuar Sleep
  rikthen shumë më pak forcë, si fizike dhe mendore.
  Njerëz Beqar shpesh zgjohen natën dhe në gjumë të përgjithshme shumë
  më pak

  Përfundimi nga e gjithë kjo është e thjeshtë, por shumë me rëndësi jetike. Ne (njerëzit) të krijuara

  për të komunikuar me njëri tjetrin. Nëse kemi bashkësi të papërshtatshëm
  Shuma ne përjetojnë probleme të ndryshme shëndetësore. Ndonjëherë këto
  Problemet kërcënojnë jetën vetë.

  Shteti ynë psikologjik
  është i varfër dhe ne ndjehemi të dobët fizikisht.
  Zhvillimi i aftësive sociale është vendimtar për shëndetin
  njeri. Aftësitë sociale sugjerojnë një vlerësim real të marrëdhënies
  Na të tjerët dhe duke e ditur se çfarë sjellje pritet prej nesh në
  një situatë e dhënë. Kjo kërkon vëzhgimin dhe vëmendje për njerëzit e tjerë dhe, natyrisht, në varësi të rregullave të caktuara.

  Për disa njerëz, aftësitë sociale dhe një pengesë

  zhvillimi i tyre është i dhënë me vështirësi të mëdha. Megjithatë, njerëzit në zhvillim
  komunikim dhe mbetet i shëndetshëm për shkak të aftësive të zhvilluara sociale.

  Informacion nga artikullin "The rrezikun e vetmise. Efektet e vetmisë për shëndetin tonë mendor dhe fizik. "