Çfarë e bën miqësi


 • Rregullat e Miqësisë
 • Mik në rusisht
 • Gjerësia Miqesi dhe thellësi

 • Afërsia. Ajo shpesh
  shkaqet kryesore të konvergjencës. Sipas sociologëve,
  shumica e njerëzve gjejnë shokët e tyre ndër shokët e klasës, kolegët dhe
  fqinjët.

  Ngjashmëria e interesave. Parashikuar
  Miqtë e nevojshme se marrëdhëniet e tyre janë të bazuara në të paktën disa
  interesat e përbashkëta (të dyfishta plotësisht, ata nuk duhet). Disa
  sociologë interpretuar ngjashmërinë e interesave shumë të mirë, duke pasur parasysh se në to
  përfshijnë të njëjtin status social.

  Bashkëveprimi. Total
  Aktiviteti i sjell ndoshta më e vështirë: ajo ndihmon për të më mirë

  të identifikojë karakteristika në njerëz dhe shijet individuale, ajo gjithashtu i jep
  ndjenjë të përkatësisë në një grup që është e angazhuar në një rast.

  Vetë-zbulimi. Ende
  Një përbërës i miqësisë së mirë - vetë-zbulimi. Mos të jetë më i madh i tij
  shans për t'u bërë miqtë më të mirë do të punojnë me kolegët. Vetë-zbulimi,
  kur thatë, mesazhi vetë nënkupton disa intime, personale
  informacion. Për lidhur marrëdhënie miqësore nuk ka rëndësi
  vetëm fakti i vetë-zbulimit, por toni i tij emocional
  (Çfarë toni i një njeriu duke folur për veten e tij), dhe se si ajo fleksibël
  në gjendje për të rregulluar transparencën e tyre në varësi të situatës apo


  shok reagim.


  Rregullat e Miqësisë


  Por çfarë cilësitë dhe aftësitë që ju duhet të vazhdimisht
  të mbajtur marrëdhënie të përzemërta? Kjo pyetje të vendosur një
  Psikologët britanikë Lrhapl dhe Henderson. Ata bënë të rëndësishme
  pyetësorit dhe intervistuar britanike, italianët, dhe banorët japoneze në Honhonha
  të moshës 18-60 në temën: "Çfarë bëni ju konsideroni më i rëndësishëm për
  miqësi? ". Total erdhi 43 rregull të përgjithshëm. Nga kriteret e pajtueshmërisë
  ose shkelje të këtyre rregullave krahasim mësimet i suksesshëm, në vazhdim
  marrëdhëniet e miqësisë me e thyer dhe miqësi, shumë
  apo të ulët vlerësohet nga pjesëmarrësit.

  Dhe në fund kontrolluar shkeljen

  Rregullat e cila shpesh çon në avari e miqësisë apo të perceptuar
  si shkaku i ndërprerjes. Ajo u gjet se për të gjithë ndërkulturor
  Ndryshim të gjithë të anketuarit me kod të ngjashme joformal të miqësisë
  (Autorët argumentojnë se këto ligje janë universale për të gjithë
  kulturë).

  Pra, e vërtetë miqësi Code përbëhet nga katër pjesë: shkëmbim, intimitet, marrëdhënieve të të tretëve, dhe të koordinimit.

  Share:

 • Share lajm i suksesit të tyre
 • Dhënia mbështetje emocionale për një
 • Vullnetarisht ndihmojë nëse është e nevojshme
 • Tentimi për një tjetër u kënaqësi në komunitetin tuaj
 • Kthejeni borxhet dhe shërbimet e kryera
 • Intimiteti:

 • një të besojnë dhe të jenë të sigurt në të
 • Addicted të palëve të treta:

 • Mbrojtur nga sulmi i dytë në mungesë të tij
 • Të jetë tolerant e miqve të tij të tjerë
 • A nuk e kritikoj tjetrin publikisht
 • Mbani sekretet besuar
 • Mos të jetë xheloz dhe nuk e kritikojnë marrëdhënie tjetër më personale
 • Koordinimi:

 • Të mos jetë i bezdisshëm, jo ​​për të dhënë mësim
 • Respekti paqen e brendshme dhe mik të autonomisë

 • Mik në rusisht

  Megjithatë,
  mund të jetë se në - artikujve të jashtëzakonshme, dhe
  Ideja Euro-aziatike të miqësisë në kut tonë nuk është i përshtatshëm.
  Për shembull, karakter kombëtar sugjeron bërë mjaft i tyre
  Dështimet se sukseset në lajme.


  Shpesh miqtë nuk mund të refuzojë
  veten kënaqësi për të lexuar moralin. A kemi vepruar në sipër
  rregullat e miqësisë? Krahasimin e tyre me idetë e miqësisë ruse
  të marra nga Fondi "opinionit publik" (Hulumtimi është kryer në njëqind
  qytetet e).

  Pyetja "Çfarë jeni ju
  miqësi? "40% janë përgjigjur, mbështetje të ndërsjellë, angazhimin dhe gatishmërinë për
  vetë-sakrificë. 30% të besimit të detyruar të miqësisë, ndershmëria në
  marrëdhëniet dhe ndershmëri. Në interesat e përbashkëta të përmendura nga vetëm 15%
  të anketuarit. Për 9% e rusëve për miqësi mjaft të varur
  kohë të lirë, dhe vetëm 1% thanë se ata - një altruizmi në
  Marrëdhëniet.

  Informacion interesant mund të japin dhe çështje
  në lidhje me këputje Shkaqet e marrëdhënieve miqësore. Shumica e Miqësisë
  ... Mbaron përmes fragmentimit territorial (të udhëtimit, të emigracionit, dhe
  etj). Në vendin e dytë - tradhti, humbje e besimit në ish-mik.
  Me pak diferencë për të papranueshëm poshtë personal tradhëti
  si një ish-mik (disi papritmas, me sa duket manifestuar):
  xhelozia, poshtërsi, gjë e turpshme. Së fundi, ndër më
  Arsyet e zakonshme për ndërprerjen e miqësisë - divergjenca e interesave
  (Deri në bindjet politike).

  Më në fund miqësia
  Populli i status të ndryshëm shoqëror, mosha dhe të dalluar bollëk.
  Shumica e të anketuarve thanë se ata përjetojnë asnjë miqësi të tillë.

  Dhe
  të anketuarit të cilët kanë "miq të parregullt", duke e përshkruar ato si
  më të vjetër, më të arsimuar dhe të fitojnë një shumë të mirë. Plotësisht
  e mundur që njeriu ynë dëshiron që të marrë ndihmën e miqësisë edhe
  mungon përvoja.

  Unë pyes veten diçka tjetër: studim reflektuar,
  Ideja rus i ndarjes dhe intimiteti në miqësi ose më shumë
  më pak të njëjta me ato sollën Lrhapl dhe Henderson. Por as
  lidhje të palëve të treta ose të koordinimit miqësisë rus në këtë mënyrë
  Studimi nuk ka të ndikojë nëse ata nuk e bëjnë, ata kontribuojnë mrekullueshëm
  Pozicioni i vogël në sistemin tonë të vlerave.


  Gjerësia Miqesi dhe thellësi

  Ndoshta
  për çdo epokë karakterizohet ankesë nëse: miqësia është mjaft

  jo të njëjta, por ende! Ankesat më të hershme të këtij lloji janë epike
  antikitetit, nga rruga. Por kjo nuk do të thotë se miqësia çdo vit
  duke marrë forma më keq dhe më keq një miqësi varet nga situata
  shoqëri.

  I. Cohn identifikuar katër lloje të miqësisë vlerës dhe të institucioneve të tjera sociale.

  Bashkim .
  Në këtë rast, miqësi bashkon me një tjetër, më kuptimplotë social
  roli. Për shembull, në shumë shoqëri, fakti i lidhje gjaku
  automatikisht ofron miqësi.

  Zëvendësim .
  Këtu ajo është, shumë romantike, shumë e ndritshme dhe miqësi të mirë. Atje
  në situata ku miqësia është projektuar për të kompensuar ndonjë të humbur

  Rolet sociale. Miqësia më besues lind në mes njerëzve,
  kur shoqëria "dehur arra" dhe nuk ka asnjë mënyrë për të shprehur veten në
  Jeta shoqërore. E njëjta gjë mund të thuhet për një njeri i cili humbi
  të afërmit, dhe për këtë arsye të intensifikojë marrëdhëniet me miqtë.

  Shtim .
  Miqësia, në bazë të plotësuar ekzistuese është shpesh shumë
  racionale. Miqtë në jetë janë ndarë definuar në mënyrë strikte
  karakteristika (si dhe të afërmit dhe kolegët e - Funksioni i tyre). Nga
  një urdhëroi plitkuvaty me tjetrin duke shkuar në kinema, me i tretë -
  Share trazira.

  Konkurrencë . Njeriu, të cilit
  miqësi zhvillon parimin e konkurrencës nga roli i saj shoqëror,

  ka një shans për të parë figura romantike. Në këtë rast ajo
  Detyrat hasni miqësore me familjen ose shërbimit.