Ajo që ne dimë për derdhje e parakohshme


 • Derdhje e parakohshme
 • Pse është derdhje e parakohshme

 • Derdhje e parakohshme

  Derdhje e parakohshme - një gjendje në të cilën ndodh derdhje ose para marrëdhënieve seksuale, ose menjëherë pas ajo fillon. Një përkufizim më i saktë i derdhje e parakohshme nuk ekziston. Shumë sexologists u përpoq të lidhë kohëzgjatjen e parakohshme derdhje e marrëdhënieve seksuale, numrin e fërkimet dhe madje edhe partner të orgazmës, por një përcaktim i qartë i kësaj gjendje asnjë datë nuk mund të.

  Në thelbin e saj nuk është aq e rëndësishme. Ky artikull nuk është vetëm për derdhje e parakohshme, por i shkurtër i raportit seksual, dmth një shtet në të cilin Orari normal akt seksual, por partnerët kanë një dëshirë për të zgjeruar atë.
  Kush është derdhje e parakohshme


  Në më të rinj të cilët fillojnë të pasur marrëdhënie seksuale. Kjo është për shkak të overstimulation, ndjeshmëri e lartë e penisit glans dhe derdhje shpesh ndodh ose futjen e penisit në vaginë ose përmes vetëm disa lëvizjeve. Më shpesh ajo kalon shpejt me përvojën e seksualitetit, por ndonjëherë të zgjasë për kohë të gjatë.

  Derdhje e parakohshme më pak ndodh në meshkuj plotësisht të pjekur. Ajo mund të mbijetojë me të rinjtë ose mund të ketë një moshë të respektuar. Shkaktuar ajo është zakonisht arsye krejt të ndryshme.


  Pse është derdhje e parakohshme


  Të gjitha shkaqet e derdhje e parakohshme mund të ndahen në dy grupe - fiziologjike, që është i lidhur me probleme shëndetësore apo strukturën funksion / funksionimit të, dhe psikologjik. Ka dy arsye fiziologjike - rrit ndjeshmërinë e penisit glans dhe vezikulit kronike. Le të flasim për të gjithë këtë në më shumë detaje.

  Rritja e ndjeshmërisë e penisit glans

  Kjo është një nga shkaqet më të zakonshme të derdhje e parakohshme. Rritja e ndjeshmërisë e penisit glans mund të jenë të lindura dhe të fituara. Fituar shfaqet në Balanoposthitis ose phimosis, por aty nuk është aq e zakonshme.


  Balanoposthitis - një inflamacion i penisit glans dhe prepucit.
  Në shkak të arsyeve balanoposthitis është një nga më të zakonshme
  sëmundje inflamatore në meshkuj.

  Derdhje e parakohshme shoqërohet me ndjeshmëri në rritje të penisit glans, ka një numër të karakteristika.

 • Ajo kurrë nuk ndodh në valë, pra kohëzgjatja e marrëdhënies seksuale është gjithmonë për të njëjtën.
 • Derdhje e parakohshme më shoqëronte burrin e saj gjithë jetën e tij seksi.
 • Aktet e dytë dhe të mëvonshme seksuale paksa më i gjatë i parë.
 • Kohëzgjatja e marrëdhënieve seksuale me kondom shumë më të gjatë se pa prezervativ.
 • E njëjta gjë vlen edhe për vajosje artificiale: çfarë është, më e gjatë akt seksual.

 • Derdhje kurrë fjala për seksin, përveç kur derdhje ndodh kur vënë në një prezervativ.
 • Përdorimi i sasive të vogla të alkoolit në mënyrë të konsiderueshme rrit kohëzgjatjen e marrëdhënieve seksuale.
 • Prezervativët veçanta dhe lubrifikantë artificialë me anestetikë të rrisë kohëzgjatjen e marrëdhënieve seksuale.
 • Në përgjithësi, për të përcaktuar se nëse apo jo e lidhur me derdhje e parakohshme rritur ndjeshmërinë e glans penis, është fare e thjeshtë. Ne duhet të përpiqemi që të përdorni një lubrifikant të veçantë me anestezion (i quajtur prolonhator), e cila mund të blihet në një farmaci ose dyqan seksi. Në mënyrë tipike, këto vajra janë aplikuar 10 minuta para marrëdhënies seksuale në penis glans.

  Mund të përdoret për qëllime të njëjta llak lidocaine.

  Nëse përdorimi i këtyre vajrave të ketë efektin më të vogël, nëse kohëzgjatja e raportit seksual rritet pak, por në mënyrë të qëndrueshme, derdhje e parakohshme është e lidhur patjetër me rritjen e ndjeshmërisë së penisit glans. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se problemi është vetëm me të.

  Mënyra më efektive për të trajtuar mbindjeshmëri e glans penisit - një operacion të rrethprerjes. Në këtë operacion lafshë e penisit është hequr, atëherë kreu i penisit është në kontakt të vazhdueshëm me të brendshme. Si rregull, çdo person pas rrethprerjes kohëzgjatja e raportit seksual rritet dy apo tre herë, madje edhe para se ky nuk kishte asnjë problem.

  Nëse problemet ishin, ata janë shpesh zgjidhur plotësisht.

  Nëse hypersensitivity i penisit glans ishte e lidhur me phimosis ose balanoposthitis, operacion i rrethprerjes është e vetmja mënyrë për të zgjidhur problemin.

  Nëse, për çfarëdo arsye njerëzit nuk duan të rrethpriteni, ai mund të vazhdojë të përdorni vaj ose llak me lidocaine anestezisë. Nuk është se e mirë, por shumë shmang kirurgji dhe të çojë një jetë normale seksuale.

  Informacion nga mjeku TM artikull Këshillave të "derdhje e parakohshme"