Gëzuar orë nuk janë vërejtur


 • Mos të humbim kohë

 • Mos të humbim kohë

  Njeriu jeton, dhe ndërkohë koha orë për të përshkruar vetëm të kthehet rreth boshtit të saj. Të sekonda deri në një minutë minuta - në një orë, një orë - në ditë, dhe kështu me radhë, në rritje. Një skemë e thjeshtë, e ngjashme me mbledhje kodrina nga mali që rritet në diametër si lëvizje. Koha kalon pa u vënë re, dhe sa ju keni kohë deri në orën e kurdisur?

  "Gëzuar orë nuk janë vërejtur," - deklaroi e tij. Ndoshta ajo që ndodh, kur ai nuk arriti të arrijnë lartësi të caktuar, gjeni pavarësi financiare, të bëhet mjeshtër i jetës tuaj. Por në qoftë se një person ka një qëllim të veçantë, nxitje për rritjen dhe zhvillimin e mëtejshëm, dëshiron të nuk ka rëndësi se çfarë ishte për të realizuar ëndrrën e tij isha i vogël vijnë e vërtetë, koha e ka vlerësuar peshën e saj në ar.

  Duhet të jetë në gjendje të përdorin atë si duhet, në mënyrë efikase.

  Sigurisht vetëm kohë e gjithë popullsia e planetit Tokë, dhe prandaj e saj vartës i tij do të dështojnë për të gjithë dëshirën e tij. Dikush mund të mësojnë për të kontrolluar dhe përdorimi efikas është "ari" për të arritur efektin maksimal dhe rezultat. Ndoshta të gjithë e dëgjuan fjalën "planifikimit". Në lidhje me këtë, në mendjen tuaj mund të dalin disa shoqata, planifikimin e buxhetit familjar, plan, orarin, orarin, dhe të tjerët. Nuk është çudi, një ndjenjë - sekuencë e ngjarjeve.

  Ne do të mësojnë për të menaxhuar kohën tuaj? Le të provoni.


  Për starters duhet një fletë të bardhë të letrës, një stilolaps ose laps. Më e rëndësishmja, dëshira juaj. A nuk mund të dembel sepse dembelizmi - farë e keqe, që kërkon zhdukjen, pengesë shtesë për këtë qëllim. Ju mund të menaxhuar kohën tuaj një ditë, javë, muaj, viti, jeta. Por le të fillojë të vogla. Mundohuni të vënë detyra për javën përpara (deri tani!). Është e rëndësishme të kujtojmë se një plan i veprimit dhe ngjarjeve duhet të jetë realiste, të realizueshme. Të gjitha fantazite dhe supozime të keni për të qëndruar në prapaskenë.

  Plani një javë - një numër detyrash që ju do të kryejnë brenda 7 ditëve. Ju mund të bëni një javë të tërë (që tregon një listë të asaj që duhet bërë, nuk ka datat, ditët e veçanta të javës dhe orën e kohës), dhe çdo ditë një listë e veçantë.

  Bëni si i përshtatshëm. Thelbi i këtij ndryshimi.

  E cila përfshin një plan për javën? Është e këshillueshme për të shfaqur të gjitha takimet e ardhshme (të biznesit, kulturore, miqësore), aktivitetet kulturore (duke shkuar në kinema, restorant, disko, teatër), orë (në kohë reale gjatë që kryejnë detyrat e tyre të punës, një të rreme, të ardhura shtesë), kohë Pjesa tjetër (gjumë, lexim, shikuar televizor apo filma, palestër), ngjarjet e parashikueshme (është e rëndësishme që të ketë tuaj "dritare" paparashikuara). Kjo është e gjitha për të mund të jetë në plotësim e vet dhe përsosin. Planifikimi - diçka thjesht individuale.

  Nëse në një kohë që ju planifikoni për herë të parë, nuk dëshironi që të përfshijë vetëm sa më shumë nga përmbajtja e planit.

  Mos harroni se hapat e parë janë shumë të rëndësishme për kryerjen e detyrave të planifikuara për javën e parë do të tregojë se si realist ju llogaritni kohën tuaj dhe energji. A ju të gjithë bëni, por mbeti e "dritare" të lirë të përkohshme - mos u bëni merak! Gjej mësime interesante mund gjithmonë, dhe në planifikimin javën e ardhshme do të marrë në konsideratë këtë fakt, të jetë në gjendje të kërkojë pak më shumë gola.

  Një këshillë e vogël: gjithmonë mbani një plan me ju periodikisht gjatë gjithë ditës ri-lexuar. Feel greva që tashmë kanë përfunduar. Ju do të shihni detyrat që kanë për t'u bërë, dhe për këtë arsye një fokus Hiqi ndihmë dhe forca është në punën e tyre.  Çdo njeri është në gjendje për të arritur përdorimin efikas të kohës së tyre.

  Kjo do të ndihmojë:

 • A nuk i humbur nga rrjedhën e jetës, nuk e lë në harresë e qëllimit të saj;
 • Zhvillojë dhe të ushqejë cilësitë e dobishme të njeriut (saktësinë, saktësinë, integritetin, etj);
 • Merrni rezultatet më të mira, të bëjë më shumë raste se zakonisht.
 • Së fundi, nuk e marrin kohën e tyre duke planifikuar se si për të kufizuar lirinë. Kjo qasje nuk premton asgjë të mirë. Nëse jeni duke menduar të planifikimit, kjo do të thotë se jeta është ndryshim.

  Informacion nga artikullin "Kjo është një kohë e paçmuar ... provoni planin e tij për javë përpara? ".