Përse burrat nuk duan të paguajnë mbështetjen e fëmijësNë një shoqëri moderne është një çështje e lidhur me detyrën jo-prindërit të paguajnë mbështetjen e fëmijës për fëmijën e vogël në familje të divorcuara.

Çdo vit në një milion martesave të regjistruar rreth 700.000 divorce, përfshirë familjet me fëmijë. 30% e fëmijëve (rreth 8 milion.) Lindur në familjet me një prind (pa prind).

Sipas informacioneve zyrtare të Shërbimit Federal të Përmbarimit Gjyqësor, kryhet çdo vit në rreth 2 milion. Alimentacion urdhërave. 80-85.000 debitorët kërkuar alimentacion.
Shuma mesatare e mbështetjes së fëmijëve - më pak se 1.600 rubla në muaj.

Në 10.5 milionë. Njerëzit marrjen e kujdesit për fëmijët deri në 16 vjet, 7.5 milionë prindërit shmangen pagimit mbështetjen e fëmijës.

Në praktikë, në shumicën e rasteve fëmija është që të jetojnë me nënën e tij dhe i ati fillon një jetë "të re". Në nënat e vetmuar vetëm dy mënyra për të marrë mbështetjen e fëmijës, ose dëgjojnë nga pëlqimin e saj ish-burri vullnetare (mundësisht konfirmuar me shkrim nga noteri), ose nëpërmjet një urdhër të gjykatës. Për fat të keq, të dytë në vendin tonë ndodh më shpesh. Edhe në qoftë se ish-burri gjatë divorcit ishte i gatshëm për të paguar premtime boshe, në fakt pas një kohë ai është i bezdisshëm, dhe nëna duhet të shkojë në gjykatë.Përse prindërit janë duke u përpjekur për të përkeqësojnë jetën e fëmijëve të tyre? Pse njeriu i rritur nuk është turp të pranoj se ajo është e fshehur nga ish-gruan, nganjëherë në mënyrë të veçantë merr një punë, jo vetëm të paguajnë?
Ajo që njerëzit të mendojnë për mbështetjen e fëmijës ata dhe ish-gratë e tyre?

Situata shumë e divorcit është shpesh arsyeja kryesore e dështimit për të paguar mbështetjen e fëmijës. Grindje, provon marrëdhëniet familjare të urrejtjes reciproke, çifti nuk duan të kenë çdo gjë tjetër. Në hakmarrje ish-burri gruan duke u përpjekur për të goditur atë mbi pacientin dhe përdor kartën dukje të fortë atu: - Plotësisht harruar faktin se fëmija - jo një lodër, të cilën një trill nuk mund të ndajnë "Nëse ju jeni aq i keq, unë nuk do të jap të komunikoni me fëmijën tuaj!".

Në përgjigje fyer dhe ofenduar njeri tha: "Mos e merrni veten një qindarkë!" Gruaja e habitur i jep fund: "E pra, nuk ka nevojë obiydusya pa ju!" Rezultati - një fëmijë pa faj privuar nga përfshirja e prindërve dhe mbështetje.
Kohët e fundit ushqim temë gjithnjë shkon diskutime online. Kjo është ajo që pjesëmarrësit të mendojnë konfliktet.

Maria, dy vjet nuk lejohen të ish-burrin e pesë birit shkruan: "Ai meriton të jetë një baba. Ajo do të japë një shembull të një fëmije vetëm papërgjegjshmërinë. Pra, është më mirë biri im nuk e njeh atin e tij se rritet të njëjtin faqezi! »

Tatiana, i cili ngriti temën e mirëmbajtjes në LiveJournal, pyet: "Pse ky njeri i mrekullueshëm që kurrë të kërkuar një fëmijë dhe u përgatit për të marrë përgjegjësinë për gjysmën e mirëqenies së saj dhe arsimit, sipas ligjit, vetëm mezi mund të mbulojë koston e ushqimit të fëmijës?"

Por i cili udhëheq me ligjin e veprimit, në qoftë se një njeri sinqerisht beson se duke i dhënë një të katërtën e pagës ish-gruan e tij, ai siguron nevojat e askujt fëmijës dhe trillet e një gruaje që ai jo?

Nicholas, i cili paguan për fëmijën tuaj dhjetëra vlerë prej mijëra rubla, ankohet: "Gruaja e ish fiton thjeshtë lëmoshë, ndërsa arrin të ngasin dy herë në vit jashtë vendit dhe duke blerë një pallto lesh. A nuk ajo paguajnë kërkesat e tyre më modeste nga pagat e tyre, dhe të gjitha shpenzimet për pagesat mbështetje fëmijës? A nuk e besojnë atë! Unë mendoj se unë të gëzojnë, dhe kjo është e neveritshme. "

Si mund të zgjidhë problemin e pagimit mbështetjen e fëmijës?

Disa avokatë sugjerojnë për të ndryshuar sistemin e pagesave mbështetje të kontrollit të qeverisë. Ne duhet, thonë ata, shteti pagoi grua një shumë të caktuar, nëse kjo nuk e bën babai i një fëmijë. Pastaj në shërbimet sociale dhe ligjore do të jenë të interesuar në gjetjen e ish-bashkëshortin e saj dhe i kërkoj llogari.

Gratë që janë duke u përpjekur për të zgjidhur konfliktin në mënyrë paqësore, pa një gjykim, burra ofrojnë për të dhënë "llogari" të detajuar të faturave të babait panë atë që janë të fituara vështirë dhe jo duke e akuzuar ish-gruan në koston e lëkund dhe argëtuese personale.

Këtu është një pikëpamje alternative për problemin e mospagesës së detyrimit ushqimor të na takuar në një blog: "Unë mendoj se, ndërsa ende duke i dhënë gruan e lindjes, zgjedhja e saj - lindja e personit me të cilin ju mund të negociojë apo të lindë me njohuri që përfundimisht të pajtohen, mund askush.

Një ligj, por nëse njerëzit nuk duan të paguajnë, kjo nuk do të paguani. Apo është nën detyrim për të dhënë një qindarkë dhe urrej mom rebenkinu ​​dhe fëmijë në të njëjtën kohë. "

Duket se shumica e njerëzve me kënaqësi do të pajtohen me mendimin e fundit. Për shembull, Constantine shkruan: "Unë nuk e paguajnë mbështetjen e fëmijës, sepse unë dua të ish (idiot,) dukej si një gogol thatë ... Me pak fjalë, përmes parimit të ..."
Dhe Anatoly madje ofron ndihmë në të njëjtat "sufferers", "unë nuk paguajnë mbështetjen e fëmijës dhe nuk kanë ndërmend të paguajnë, sepse unë nuk kam ndjenja për fëmijën, dhe të investojnë në atë që ju nuk doni, unë mendoj pa mend, dhe unë ndonjë mënyra të fshihem nga ai, dhe ndërsa ajo punon.

Edhe unë mund të ndajnë se si! Çdokush i interesuar në këtë temë, shkruaj! »

Pyetje për arsyet e dështimit për të paguar prindërit mbështetje të fëmijëve mbetet e hapur. Pse burrat moderne ruse, duke rënë dakord pas shfaqjes së gruas së atësisë është shtatzënë, atëherë hiqet lehtë nga përgjegjësia për të marrë pjesë në jetën e fëmijëve të tyre?