Pse është milingonat muzikë
Muzikë theme arrin kulmin e saj - dhe ju mbulon
valë e kënaqësi.
Një i ri, tepër i bukur, nga pika juaj e parë,
fragment, duke e lënë trupin tuaj dhe shpirtin indiferent, edhe pse në vetë ju tingëllon
shumë të këndshme. Në çfarë do të mvaret nga reagimi fiziologjik në muzikë?

Studiues muzikë amerikan David Huron mbajtur
Studimi i efektit të muzikës në mendjen dhe trupin. Opera beson
Huron, shpesh duke shkaktuar "muzikë jam nervoz", sepse shumica e tingujve
këngëtarë të prodhuar në një frekuencë prej 3,4 kHz. Ky varg frekuenca e britmës njeriut.

Nga britmës tjetër askush nuk mund të përgjigjet me qetësi. Ai
Është emocione shumë të forta, shpesh negative, ankthi dhe frika,

acarim dhe zemërimi. Ky reagim është për shkak të evolucionit: veshi i njeriut
në gjendje për të kapur britmën si një sinjal rreziku nga distanca të gjata. Në
Në varësi të situatës, ose personi rushes në shpëtim, ose duke ikur.
Fëmijët qaj afërsisht të njëjtën frekuencë të, dhe asnjë surprizë
Fakti që të gjithë, pa marrë parasysh nëse ai ka përvojë me
fëmijët e vegjël, dëshiron që menjëherë të ndaluar këto tinguj. Qan shkaku nesh
ndjenjë e fortë e mosmarrëveshje. Pse, atëherë, muzikë që është në
njëjti varg ne gëzojmë?

Huron shkruan: "Truri ka dy konkurojnë
funksion.


Së pari, e ashtuquajtura përgjigje të shpejtë - nënndërgjegjeshëm, objektivat e saj
- Dërgo aktin komandës trupit menjëherë. Funksioni i dytë - ajo
"Perceptimi
reagim ", ajo është projektuar për t'iu përgjigjur ngadalë dhe me kujdes peshojnë të gjitha pro dhe
të këqijat e veprimeve të mundshme dhe rezultatet e vlerësimit. Kur një person dëgjon muzikë në
3-4 kHz, me funksion të parë ai ndjen një çast
sulm i frikës. Në këtë pikë, funksioni i dytë i trurit raportuar se gjendjes
Personi i sigurt dhe i qetë, duke marrë kënaqësinë e ditur
harmlessness tingëllon. "

I njëjti mekanizëm punon në tifozët horror. Situata
e cila mund të jetë vdekjeprurës në jetën e vërtetë, perceptohet

Truri si të vërteta, dhe liria psikologjike nga frika (e vetëdijes
Episode të irealitet) i jep trupit një akuzë e fuqishme e fun.

Shkaktojnë tingujt e milingonave e muzikës janë gjithashtu efekt
aksident - njësoj si në filmat horror. Një ndryshim të mprehtë në timbër, ritëm,
vëllim, pauzë, ushqen tensionin - e gjithë kjo na bën të dridhet vallë
ngacmim.

Megjithatë, ne nuk mund të themi se vëzhgimi nga David Huron
jo universal. Ne jemi të gjithë të ndryshëm, dhe një pjesë e muzikës nga të cilat ju
Milingonat e mbuluara nga koka deri te këmbët, do të shkaktojë surprizë vetëm e mikut tuaj.
Përveç kësaj, të vazhdueshëm dëgjuar copë mbresëlënëse të muzikës ju

më shpejt ose më vonë të çojë në varësinë. Dhe ju do të vetëm nostalgjik
buzëqeshje, duke kujtuar se si dikur u tund me kënaqësi melodi.

Sigurisht, tema është komplekse, por shumë interesante. Nëse ju,
lexoni artikullin, nuk e kuptoj se çfarë "shake muzikë" është ndoshta
ju thjesht nuk kanë përmbushur ende muzikën që do të shkaktonte edhe ju
emocione të forta.