Pse njerëzit i vetëm


 • Si për të trajtuar vetminë
 • Kush janë extroverts dhe introverts

  Vetmia - dhe zgjidhjen e problemeve në të cilat ne jemi më pak të përgatitur dhe përgjegjësi që aq lehtë të zhvendoset për të tjerët. Mënyra më e lehtë për të menduar se vetëm nuk është për të fajësuar veten vetëm, dhe ata njerëz të cilët për çfarëdo arsye nuk kanë qenë afër ose që nuk ka ekzistuar kurrë. Në fakt, shkaku i vetmisë, pasi ajo është e lehtë për të marrë në veten tonë.

  Mundohuni të kuptoni "çfarë përbën" vetminë, dhe se si të trajtojë atë. Psikoanalist M. Naritsyn shkruan se shumë pacientë ankohen nga vetmia. Për të kuptuar problemin, ne duhet së pari të sqaroj se ndjenja e vetmisë dhe vetmisë aktual - jo gjithmonë të njëjtën gjë.

  Sepse shpesh ndodh që një person që jeton i vetëm, nuk ndihet i vetmuar. Por a është ai në të kundërtën - shumë përjeton atë që quhet "vetmia në turmë" kur nuk duket të jetë në masë të njerëzve, por

  Duke folur e vetmisë, është e rëndësishme për t'u marrë parasysh se ai vjen nga një sërë arsyesh.


  Si për të trajtuar vetminë

  Ngjarjet e fundit historike prekur seriozisht qëndrimin e njerëzve ndaj shoqërisë dhe ndaj vetë konceptin e vetmise. Në chelovekepomosch, dhe madje edhe në shpëtim.
  solli një ndjenjë të punës si ekip, i cili papritmas pushuar të jetë
  përshtaten fazë të re historike. Merrni shembull për tonë
  (Periudha socializmi) dhe "ata" film.


  The "gustator" filma shpesh
  hero shpëton botën, dhe tonë (dhe, shpesh, në tregime tona
  nga rruga) fjalë për fjalë "hero të shpëtuar të gjithë botën": të gjithë të rritet në ndihmë të tij, dhe madje edhe në shpëtim.

  . Si rezultat, brezi që u rrit me tregime të tilla zanash, filma dhe kështu me radhë N. A janë ndjenjat e vazhdueshme të pandërgjegjshme: "Nëse unë jam duke shkuar për të keq, të gjitha rritjen e përreth për mbrojtjen time." Dhe kur në realitet kjo nuk ndodh - njerëz që shkojnë përmes mosmarrëveshjeve të vështirë zhgënjimin e pritjeve dhe realitetit fillon të mendoni për vetminë e tij.

  Suksesi gjithashtu mund të çojë në vetminë. Vështirësitë në fakt më të lehtë për të transferuar turmën, dhe suksesi shpesh individual.

  Sidomos në shoqëri me një regjim totalitar në vend, kur lideri presion (nga rruga, gjithmonë i vetëm) i shpërndahet të gjithë turmës së madhe, secili individ merr të vogla. Pra, për fat të keq, problemi i vetmisë - ose më mirë, disa ndjenja e vetmisë si një problem të madh - fjalë për fjalë në gjakun e shumë prej nesh.


  Për ata që preferojnë të praktikojnë atë një sukses kult, ju duhet të mendoni për qëndrimin e tij ndaj vetmisë. Pra, vetmia - një "flip side" të quajtur "udhëheqës pavarësi." Dhe kjo nuk është për qëllim domosdoshmërisht liderin
  si një udhëheqës, lider apo president - kjo mund të jetë një kapiten
  marrë veç e veç jetën e tij, dhe më kontrollojnë fatin e tyre dhe të tyre

  zgjidhje. Por në këtë rast, njerëzit në mënyrë të pashmangshme "në vetëm".

  Disclaimer vetmia e tillë është kryer gjithmonë blerjen e varësitë e ndryshme në një mënyrë ose në një tjetër - veçanërisht Dependencies mendimet e të tjerëve.

  Një tjetër 'perceptim finesë i vetmisë si një problem "brenda këtë arsye - që, përkundër mendimit të tij dhe qëndrimin, njeri ende e frikshme për të dhënë deri rregulla të gjithë e" bandës ". Termat Liderët në fakt krijoi vartësit vetmuar masat. Dhe ju Problemet jashtë imponimit mbi një "janë vetëm ju, dhe ju me siguri do të duhet për të trajtuar atë," marrëdhënie imponim shumë i ngjashëm caktuar.

  Kjo nuk do të thotë se "të gjitha mjetet duhet të ketë sukses për të bërë loners Superman": jo në të gjitha! Së pari, koncepti i suksesit për të gjithë të ndryshëm, dhe ajo mund të arrijë një shumëllojshmëri të mënyrave.

  Së fundi, të gjithë personalitete të ndryshme: disa e shtetit të vetmisë (pavarësisë) të rehatshme, dhe shumë e dhimbshme për dikë. Ajo rezulton se vetminë vetë - nuk ka problem, çdo gjë varet nga zgjedhja e të gjithë. Disa edhe në këtë shtet, dikush me rrethin e brendshëm minimale (nganjëherë i përbërë nga një veten time) është më efikas dhe ndjenjë më të mirë.
  A nuk imponojnë një komunikim të tillë personi në ekip dhe infuzion

  ndjenja e të qenit shokë. Dhe nuk e detyrojnë atë "të mësojnë të komunikojnë dhe
  i njohur. "


  Kush janë extroverts dhe introverts

  Vlerësimet e ndryshme të vetmisë është ilustruar më mirë nga introvert dhe extrovert. Nëse këto dy karakteristika të thjeshtuara të fytyrës, mund të themi se introvert botëror në të, ai u kthye nga brenda vetë. Extrovert, në të kundërt, është vazhdimisht përpiqet të jetë në publik. Dhe vetmia në turmë pastaj, ndoshta vetëm introvert, extrovert
  ziydetsya shpejt me pothuajse të gjithë, dhe kjo është e rëndësishme, ajo është mjaft e
  të kënaqur një njohje sipërfaqësore sepse ai nuk e bën
  pretendon të jetë komunikim i thellë dhe i gjatë.

  Ai ishte një përshtypje të rëndësishme të ndryshimit dhe
  ndërsa ka njerëz rreth tij - ai vuajtur nga vetmia nuk do të. Për më tepër, ajo është në përgjithësi jo domosdoshmërisht të filluar një bisedë - e mjaftueshme që kaq shumë njerëz vetëm shikoni në të!

  Por introvert
  në fakt, është thelbësore që të ketë një ose dy "miqtë e vërtetë"
  mundësisht të njëjtën gjë në natyrë si ai. Në këto "miqtë" ai
  Procesi i komunikimit nganjëherë është mjaft interesant: ata të ulen në një
  dhomë (ose të marrë frymë në të dy skajet e telit në celularin) - dhe
  i heshtur. Që ata të komunikojnë. Dhe ata janë komunikimi i tillë është e mjaftueshme - sepse është e rëndësishme të mos e quajnë veten, dhe ndjenja se një tjetër.

  Është e rëndësishme të dini se çfarë është mundësia shumë e një telefonatë - dhe thirrjen e tyre dhe jo domosdoshmërisht.
  Kjo është arsyeja pse introverts kanë filluar të ndihen të vetmuar kur humbet nga një ose një tjetër arsye për mikun e tij të besuar - një mik i ri, po aq i ngushtë, të bëjnë ato shpejt është shumë e vështirë, dhe nganjëherë nuk punojnë. Në fund të fundit, extrovert ndryshe nga të cilët gjejnë komunikimin kudo ka të paktën disa njerëz introvert të krijojnë një kuptim të përbashkët të vështirë.

  Por, siç e dini, extroverts dhe introverts neto nuk ndodh. Kjo është arsyeja pse pothuajse të gjithë njerëzit në një situatë të caktuar të paktën një herë, dhe ndjeu vetminë e tij

  Ka situata ku njerëzit (një më pak, të tjerët më shpesh) vetëm duhet të jetë vetëm me të. Dhe problemi i vetmisë mund të them kur ky kusht është forcuar kundër vullnetit tuaj. Me fjalë të tjera, kur personi fillon të vuajnë vetminë. Nëse një person është i privuar atë nga sasinë e nevojshme të komunikimit kërkohet përvojat e jetës, ajo mund të shkaktojë probleme dhe natyrën psikologjike, dhe psikiatrik dhe fizike. Kjo për shkak se ajo është mënyra më e natyrshme e komunikimit është i uritur për informacion.


  Vuajtje të tilla nga vetmia - asgjë tjetër
  si mungesa e çdo lloj informacioni ose përvojë.

  Të cilit
  çdo gjë - vizuale, verbale (fjala), dhe madje i prekshëm
  (DAB).

  Këtu kemi ardhur për të përgjigjes për pyetjen se si të shpëtoj nga vetmia. Për këtë ne kemi nevojë për të përcaktuar saktësisht se çfarë lloj informacioni që është ju nuk keni përvojë, dhe kjo është kjo mungesë e mbushur. Është njeri, pra, i kotë i vetmuar këshilluar që të shkojë në ndonjë klub apo të fillojë një të dashurën e re. Është e rëndësishme për të identifikuar dhe të plotësojë pikërisht mungesën e komunikimit nga i cili ai po vuan, sepse veprim në drejtim të gabuar mund të në vend që të forcojë ndjenjat e pakëndshme dhe të çojë në edhe më shumë i mundimshëm.

  Në përgjithësi, kur një person shikon jo atë që ai mungon është, do të përpiqen për të mbushur në jetën time unë nuk ishte i ngrohtë - jo çuditërisht, kërko tij nuk jepte rezultatin e dëshiruar.

  Dhe vetmia bëhet edhe më e fortë. Dhe vetëm duhet - të shkojnë në rrugën e duhur dhe për të gjetur zgjidhje të përshtatshme për të tyre "problemit të vetmisë."

  Për shembull, në qoftë se ju uri i prekshëm - ju mund, për shembull, të marrë një valle rrethi ose të marrë kurse masazh. Ndjenja qen bezopasnostizavesti. Nëse ju nuk keni të ndritshme, emocione të forta - ndoshta vetëm duhet të shkoni më shpesh në teatër apo kinema (jo për të kërkuar
  videokasetë ose shfaqje në TV dhe të shikojnë e veprimit
  ajo së bashku me të tjerët - kështu që përvoja juaj do të jetë edhe më e ndritshme). Por kjo është vetëm udhëzime përafërt: çdo rast individual duhet analizuar më shumë.

  mund të blihen duke instaluar dyer të forta dhe bare në dritare, dhe edhe më të mirë - të marrë një qen. Nëse ju nuk keni të ndritshme, emocione të forta - ndoshta vetëm duhet të shkoni më shpesh në teatër apo kinema (jo për të kërkuar
  videokasetë ose shfaqje në TV dhe të shikojnë e veprimit
  ajo së bashku me të tjerët - kështu që përvoja juaj do të jetë edhe më e ndritshme). Por kjo është vetëm udhëzime përafërt: çdo rast individual duhet analizuar më shumë.

  Edhe një herë, shpesh ndihen të vetmuar
  lind sepse njeriu krahason veten me shoqërinë përreth dhe nuk "përputhet" me të deri në fund. Ai, disi, duket se

  shoqëria e refuzon atë, dhe ai në mënyrë të pandërgjegjshme ka frikë se "lënë vetëm, ndërsa të gjithë mund të arrihet vetëm me anë të kolektivit." Dhe ka gjithmonë një nevojë për të reflektuar në disa çështje.

  Së pari, nëse i tërë ekipi mund të arrijë, ose akoma më produktiv do të zgjidhë disa nga detyrat e tij personale dhe për të arritur suksesin e tyre personale, duke qenë i pavarur
  nga dikush? Së dyti, pse nuk "përputhet" me tuaj
  mjedis, dhe sa e vështirë është që të çojë në një marrëveshje? Së fundi,
  Së treti, është e rëndësishme për të përcaktuar se në cilën saktësisht jeni duke u përpjekur të përshtaten në shoqëri, se si ajo është e lidhur me ju, dhe nëse jo - a ka një mënyrë për të ndryshuar atë?

  Dhe më e rëndësishmja - në kohë të vetmisë, siç është mungesa e "besimit në jetën dhe një" personalitet ankohen se shoh - ". Duket e lehtë për të komunikuar, dhe unë thjesht nuk mund të" njerëzve përreth Dhe në këtë rast tingëllon urdhra "më mësojë si të lehtë dhe të komunikojnë." Por është e rëndësishme të theksohet lehtësinë e dukshme e komunikimit nuk është gjithmonë kështu në realitet. Shpesh lehtësinë e komunikimit të çon në të lehtë për asgjë kontakteve të detyrueshme, duke e lënë njeriun në thelb të lirë, por shpesh nuk e shpëton nga ndjenja e vetmisë.

  Informacion nga neni "vetmisë: një problem apo një gjendje e mendjes?".