Pse gratë nuk vijnë nga njerëzit që kanë përdorur dhunëStudimi i përfshirë 611 të ardhura të ulëta amerikanët që jetojnë në qytete.

  • 42.8% e pjesëmarrësve pranuan se në vitin para studimit, abuzuar nga partnerët e tyre meshkuj.
  • Dhuna më të shpeshta psikologjike shfaq. Frekuenca fizike dhe rregullsinë renditet i dyti, ndërsa kjo e fundit shkoi në një pozicion seksual.
  • 2,3% thanë se sjellja e dhunshme mund të kontrollohet njeriun, ndërsa 1,2% raportuan se partnerët e tyre vazhdimisht demonstrojnë përkushtimin ndaj dhunës.
  • Megjithatë, një pjesë e konsiderueshme e femrave ende shohin partnerin e tyre në cilësi të mirë: 54% i quajtur burrat e tyre i besueshëm, dhe 21% thonë partnerin e tyre të jetës me karakteristika të vlefshme të tilla si aftësia për të dashur.

    Shkencëtarët theksohet se studimi i thotë se dhuna mashkull shihet përmes prizmit të perceptimit të imazhit të grave, duke përfshirë edhe ato të atyre që janë jashtë rrethit shoqëror në të cilin ka shërbime të veçanta në dispozicion të viktimave të dhunës.

    "Është e rëndësishme për të dëgjuar me vëmendje sa gratë që janë viktima të abuzimit burrave - thonë studiuesit. - Studimi ynë i marrëdhënies së grave ndaj dhunës mashkullore - hapi i parë në fillim të një udhëtimi të gjatë që është për të shkuar në një grua të ndjehen të sigurt ".

    Lajme përgatitur nga Anna David.