Mashkull dhe divorci


 • Destiny Gruas
 • Gruaja e parë më mirë
 • Shtatëmbëdhjetë muaj më vonë
 • Liria nuk është një gëzim
 • Përmbledh


  Destiny Gruas

  Gratë thyejnë një shtojcë të gjatë emocional përfshin një krizë akute, e cila pastaj bëhet depresion kronik. Pas divorcit, ajo praktikisht nuk kthehet në nivelin e mëparshëm të shëndetit mendor.

  Çdo Divorcuar 8 bën përpjekje për vetëvrasje, çdo 4 aplikon për ndihmë psikologjike. Më shumë se gjysma përjetuar një depresion të theksuar që kërkon trajtim. Gjysma e të gjitha vendeve të civilizuara në shitjen e ilaqet kundër depresionit janë gratë në vitin e parë pas ndarjes.


  Gruaja e parë më mirë

  Por njerëzit e thyejnë një shtojcë të gjatë emocional kushton më pak gjak. Pas të gjitha, ata tashmë kanë përvojë pozitive të këtij hendeku. Ne do të thotë ndarje nga nëna dhe kalimin në të ashtu-quajtur "subculture mashkullore" që ndodh midis viteve 5 dhe 7 të jetës së fëmijëve.

  Në të vërtetë, menjëherë pas divorcit ne nuk i shohim ata ose depresion të rëndë apo kujtimet e fiksuara të jetës së kaluar në familje, pa asnjë faj, pa frikë për të ardhmen. Përsëri martohet brenda pesë viteve të ardhshme, 65% e burrave të divorcuar, ndërsa pjesa më e madhe e shkurorëzimeve nuk janë kursyer, por besoj se gruaja e parë ishte më mirë.


  Një tjetër 15% janë të martuar midis 5 deri 10 vjet pas divorcit.

  Interesi më i madh janë ato për psikoterapistëve e mbetur 20%, duke krijuar një familje të re ose çift vetëm konstante në njëzet vjet ose më shumë dhe kështu shpenzojnë asnjë angazhim të vazhdueshëm më të mira 20 vjet të jetës së tij - prej gati 27-47 vjet.

  Në dhjetë vitet e fundit burra të divorcuara janë shumë më shumë gjasa për të kërkuar ndihmën e psikologëve dhe psikoterapistëve. Sot ata përbëjnë 30% të konsumatorëve praktikues, dhe gjysma e kohës ata të çojë në ish-gruan e pranimit. Problemet më të shpeshta: depresioni, vetmia, konfuzion, ngrën tepër, abuzimit të alkoolit, ul interesin në jetën profesionale dhe private.


  Shtatëmbëdhjetë muaj më vonë

  Këto simptoma të arrijnë zhvillimin e tyre maksimal, zakonisht në mes të vitit të dytë pas divorcit, të quajtur "sindroma muaj shtatëmbëdhjetë." Cilat janë shkaqet e saj? Në radhë të parë mes tyre është zhgënjyes. Një nga arsyet kryesore divorc nga gruaja e tij është ideja se të jesh "në të mëdha" njerëzit takohen një grua të jashtëzakonshme, të bukur, të mirë, i dashur, dhe natyrisht, më shumë të rinj.

  Ai maryatsya emocione apo ndjenja të ndritshme të ndryshme nga intimiteti përditshme me gruan e tij. Këto ëndrrat janë realizuar vetëm pjesërisht, një njohje të ngushtë me femra të reja jo vetëm që sjell lumturi, dhe shpesh frustruese, edhe imazhe.

  Girlfriends të vijë dhe jo i dashur, dhe kritikojnë dhe akuzojnë, dhe nganjëherë janë të gabuara. Përveç kësaj, marrëdhënie impulsiv, afat-shkurtër me "sallë" partner - jo se bashkëshortët. Me gruan e tij është një i ashtuquajtur "tuning" - psikologjik dhe biologjik.

  Jeta intime me partnerin e ri, të panjohur ndonjëherë kërkon shumë më tepër shpenzimeve të energjisë. Discover afërsia fillimisht jep shumë gëzim, por gjithashtu merr shumë energji, zvogëlon efikasitetin, iniciativë. Dhe jeta ndritshme intime që kam ëndërruar vite të gjata të kaluara në martesë, ishte vetëm pjesërisht i disponueshëm, dhe për shumë njerëz, mjaft të pakapshme.

  Më të divorcuar pas një viti e gjysmë pas jetës në rënie interesit "të lirë" në këtë anë të saj. Festat, të cilat ëndërruar, nuk punon. Kur mendimi më në fund penetron ndërgjegjen si të përbërë vlerësim real të gruas - atje është depresioni.

  Paralelisht, nuk është më i qartë, të qetësuar tavolinë e jetës familjare. Në kujtesën noton shumë të lumtur, episode zgjuarit gjatë martesës.


  Liria nuk është një gëzim

  Të jetosh vetëm mund të jo të gjithë. Kjo periudhë është e akumuluar dhe lodhje mendore jeta beqar i pavarur. Duke thënë lamtumirë të familjes, njerëz të kërkuar për të humbur ose të paktën të zvogëluar barrën dhe përgjegjësinë për familjen, të bëhet më e lirë.

  Por, pas disa javë të lirisë dehje fillim më të divorcuar për të kuptuar se jeta nuk është e njëjtë si e lehtë sa ajo dukej për shumë vjet martesë.

  Shumica e njerëzve janë shumë të brendshëm "destruktive" impulsi - dëshira për të pirë "përtej të arsyeshme" mbi-ha, japin më shumë argëtim kohë. Gratë dhe pulses e më pak, dhe qeniet duke qenë më mirë të organizuara, më sociale, ata janë shumë më i suksesshëm i dëshpëruar. Në dy ata janë bazë social, organizativ, duke ndihmuar partnerin për të përballuar me këto impulse, dërgoni ato në rrugën e duhur.

  Sa i përket përgjegjësisë për familjen, kështu që shtyp shumë burra dhe nga e cila ata të drejtuar, atëherë zëvendësohet ajo rritur ndjeshëm përgjegjësinë për veten e tij.

  Një njeri i cili nuk ka të konsultohet atij asnjë mbështetje në kohë të ndërlikuara apo të vështira. Funksioni më i rëndësishëm i familjes - psikoterapeutike dhe mësuese, edhe pse shumë miqësor, funksion për të mos marrë përsipër. Pra, dy të tretat e divorcuar tre vjet pas divorcit konsiderojnë personin e tyre "të vjetër" më mirë se gruaja e re apo të dashurën konstante. Studimi "sindromi muaj shtatëmbëdhjetë" tregoi se në këtë kohë shumica e divorcuar duke menduar për kthimin në familje apo për një të ri - ata janë të gatshëm për të kandiduar larg nga liria të shumëpritur.


  Përmbledh

  Rekomandimi i parë - ish bashkëshortet.

  A nuk të kujdeset për burrin e saj, rënia e çiftit si diçka përfundimtar dhe i pakthyeshëm, që nuk do të them këtë për ish-burrin. Nuk e drejtuar atë. Për të thonë: "Ju jeni në mua ende të vijnë përsëri!" - Mos të jetë, ajo vetëm përforcon rezistencë. Por mbani derën hapur, të mbajtur marrëdhënie miqësore një domosdoshmëri. Në një kohë kur ai ishte "pjekur" për një kthim, ju mund të mendoni për atë.

  Sipas statistikave, në qytetet kryesore të çdo 4 divorcuar përsëri martohet me ish-gruan, dhe çdo 3rd'd si për të bërë atë. Një rekomandim i dytë - dashnore holluar. Ju duhet së pari të jenë të durueshëm.

  A jeni i mirë me ta së bashku dhe ju absolutisht nuk e kuptoj pse ai shmang jetë të përbashkët, pse është e mbledhjeve kënaqur 2-3 herë në javë. Mos harroni që shkatërroi familjen për të mos shpejt për të filluar një të ri. Ai dëshiron të gëzojnë lirinë. Për të krijuar një familje të re që i nevojitet kohë, ajo do të nxitojnë - të shkatërrojë marrëdhëniet.

  Informacion nga neni "divorcit".