Mashkull ose femër


 • Çfarë transsexuality
 • Si është një ndryshim seksi kirurgjikale
 • Si është terapi hormon për transsexualism

 • Çfarë transsexuality

  Shkelja e identitetit seksual versione të ndryshme të transsexualism.

  Transsexualism - një ndërgjegjësim i vazhdueshëm i tyre
  që i përkasin gjinisë së kundërt, dëshmon të
  (Sex përkatës gjenetik) Formimi i organeve gjinore dhe
  karakteristikat sekondare seksuale. Prevalenca e transsexualism
  në mesin e njerëzve, sipas autorëve të ndryshëm, duke filluar nga 1: 37000 deri
  1: 100,000, dhe raporti midis burrave dhe grave
  varion nga 2: 1 deri ne 8: 1.

  Mosha mesatare e mjekëve në lidhje me meshkujt
  23-24 vjeç, femrat - 25 vjet.


  Shkelje bruto i diferencimit të strukturave të trurit përgjegjëse për
  Sjellja seksuale, veçanërisht hipotalamusi, duke çuar në një ndjenjë të
  që i përkasin gjinisë së kundërt, pavarësisht edukimit të saktë kat.
  Shkelje të tilla mund të ndodhin për shkak të ndryshimeve hormonale
  Bilanci: për diferencimin e plotë seksual të strukturave të trurit në
  Burrat duhet të respektojnë shumë kushte të tilla si përqendrim
  hormonet seksuale mashkullore (të ashtuquajtura androgen fetal)
  periudhë dhe kohëzgjatja e veprimit, dhe mungesa e grave


  hormonet, dhe çdo shkelje mund të çojë në
  kurs i drejtësisë. Përveç kësaj, burrat, si dhe në
  Abuzimi i femrave mund të jetë për shkak të ndikimeve të ndryshme
  faktorët e jashtëm, duke përfshirë përdorimin e drogave të caktuara.

  Në transsexuality në plan të parë
  çrregullimet në sjellje për shkak të ndjenjës së përkatësisë në një tjetër
  kat. Në fazën e identitetit seksual quhen fëmijë
  emrat e seksit kundërt, pyesni afërm në praninë e
  të tjerët thonë se ata janë djem dhe vajza, ose anasjelltas. Fëmijë
  duke kërkuar të drejtën për të veshin të paktën një veshje neutrale seksualisht

  por vënë qëllimin e veshur me rroba të seksit të kundërt. Hera e parë
  sjellje e tillë është perceptuar nga të rriturit si shaka trill fëmijëve
  ose tekave. Duke kuptuar seriozitetin e situatës dhe mungesën e efektshmërisë së marrëveshjeve
  prindërit janë duke u përpjekur për të miratuar një më shumë masa "efektive", por zakonisht nuk
  të arritur qëllimin. Pothuajse fëmijë jetë-transeksualë - është një konstante
  luftojnë për "I" e tyre, të drejtën për të ndryshuar seksin e tyre, për të arritur harmoninë mes
  identitetin e vet seksual dhe perceptimi i rrethon.

  Absolutisht të gjitha "bërthamore" transeksualët të priren të
  çdo ndryshim seksi, madje nën pretekste të rreme. Në fazën e
  Orientimi psikoseksual ndryshon vetëm pasaportë kthehet seks

  i pamjaftueshëm dhe duhet njohje të plotë si një transeksuale përreth
  Përfaqësuesi i informuar atyre fjalën. Formimi i dëshirës seksuale në
  shumica e rasteve identiteti përgjegjës seksual, që i grave - kjo duket të transeksualë gratë dhe burrat
  - Për burrat. Së jashtmi i ngjashëm kujton dëshirën homoseksuale, por
  nuk është, si në përputhje me identitet gjinisë
  drejtohen për të seksit të kundërt. Transeksualë Men
  preferoj si partnerë të meshkujt heteroseksualë dhe refuzoj
  mendohet se aktivitetin e tyre homoseksuale seksual. Por me ne
  Gruaja është perceptuar si të panatyrshme, homoseksualë.


  Shumica e njerëzve transeksualë (53% e meshkujve dhe 61% femra) të angazhohet në seksual
  kontaktoni me përfaqësues të një nga një gjini pasaportës. "Bërthamore"
  Opsionet transsexualism praktikisht i pavarur i
  Efektet e arsimit pa adaptimit ndaj ndryshimeve seksi nuk është i ekspozuar dhe përfundimisht
  mund të çojë në prishjen e harmonisë personalitetit.

  Diagnoza "bërthamore" Vështirësitë formë transsexualism nuk përfaqëson dhe bazohet në studimin e dinamikës së seksualitetit në këtë rast. Kur transsexuality
  Kërkohet ekzaminim të plotë psiko (ndoshta në
  spital). Në disa raste mund të jetë e nevojshme për vëzhgimin afatgjatë

  Përjashtimi mbivlerësuar apo idetë delusional e metamorfozës seksual,
  për shkak të sëmundjes mendore. Diagnoza përfundimtare
  themeluar pas ekzaminimit psikiatrik dhe lëshimit
  Paraburgimi i pacientit është një transsexuality dhe ndryshim seksi kirurgji bërthamor është treguar.


  Si është një ndryshim seksi kirurgjikale

  Ndryshim Surgical seksi në transsexuality është e mundur vetëm pas marrjes së mendimit të komisionit psikiatrik të përbërë nga 3 ekspertë, prania e transsexualism bërthamore.


  Nëse ju të ndryshojë seks nga femra te mashkulli (transformim M-M) korrigjim kirurgjik përfshin disa hapa:


  Faza 1
  - Heqja e njëkohshme e të gjirit dhe mitrës (mastectomy

  dhe histerektomia). Hysterectomy është kryer laparoscopically, që është,
  pa shkurtime përmes punctures në murin e barkut mëparshëm.


  Faza 2
  - Falloplastiki - krijimi penis artificial
  (Neofallosa) duke përdorur të lëkurës dhe indit nënlëkuror e parakrah
  (Panik Radial) ose panik nga sipërfaqja laterale e trupit.
  Së bashku me falloplastiki plastike të mundshme të performancës
  uretrës (uretrës).


  Faza 3
  - Neofallosa protezë. Për qëllim të rehabilitimit seksual
  kryhet implantimin e proteza në penis, atëherë pacienti
  ka aftësinë për të seksualisht aktive.

  Me qëllim kozmetike mund të kryejnë një tjetër fazë -

  scrotum plastike duke përdorur flaps femurit lëkurës ose e lëkurës
  Labia.

  Ndryshimi seks me meshkuj në femra (transformim M-F) mund të kryhet në një fazë.

  Largimi i penisit dhe testiseve, dhe pastaj kryhet
  krijimi i zorrëve vaginë fragment. Operacioni është kryer në dy
  ekipet e kirurgëve, laparaskopike (nëpërmjet punctures në barkut mëparshëm
  mur) është një zorrë gardh fragment. Së bashku me dorë
  perineumit kryer heqjen e organe gjenitale të jashtme të mashkullit dhe
  Formimi pragu i vaginës, plastike vulvë.
  Ndonjëherë heqja e testiseve është bërë një fazë të veçantë paraprak.

  Hapi tjetër i mundshëm për të kryer protezë gjirit
  (Nëse mungesa e hormonit të rritjes gjatë
  terapi).

  Pas trajtimit kirurgjik pacienti merr seks
  certifikatë ekzekutuar operacion, i cili ju jep të drejtën për një dokument të zëvendësimit
  në zyrat e regjistrimit.


  Si është terapi hormon për transsexualism

  Pacientët me transsexuality kërkojnë përshtatjen
  trup të seksit të kundërt biologjike, të cilat ata
  mbajnë veten e tyre. Një rol shumë të rëndësishëm në këtë adaptim luan hormon
  terapi (përdorimi i hormoneve të përshtatshme seksit). Në këtë mënyrë
  hormonet që marrin më mirë për të filluar të paktën 6 muaj para operacionit të ndryshimit të seksit.


  Është e nevojshme për të shtypur karakteristikat sekondare seksuale
  seks biologjik dhe zhvillimi i të kundërtën. Përveç kësaj,
  marrjes së hormoneve për të lehtësuar transaksionet periudhë postoperativ
  dhe përjashtojnë zhvillimin e sindromit të ashpër postkastratsyonnoho (sindromi
  shoqëruar me largimin e gonads).

  Nëse terapia para operacionit ishte iniciuar pas operacionit pa
  është e pamundur për të bërë, sepse, përveç të mbështetur seksual
  Statusi (libido, karakteristikat sekondare seksuale), ajo kryen një
  një numër i karakteristika të rëndësishme të tilla si normalizimin e funksionit të hipofizës,
  parandalimin e osteoporozes. Terapi zëvendësimi Hormone
  emëruar për jetë.

  Kështu, edhe në qoftë se një person është i bindur se ndryshimi i seksit
  ai ka nevojë duhet të mendojnë dy herë para se të vendosni për të bërë këtë.
  Transformimi - një hap shumë i rëndësishëm në të vërtetë ndryshon tërë jetën
  Njeriu është një proces i gjatë, i shtrenjtë dhe i dhimbshëm. Nuk është e nevojshme
  të lejojë për vendimin për të ndryshuar gjininë ndikojë dikush tjetër
  atje. Por ajo duhet të mbahet mend se bota e brendshme e njeriut dhe e tij
  Perceptimi i realitetit do të mbetet e njëjtë, dhe
  Trupi përditësuar do të jetë në harmoni me të brendshme
  vetë-vetëdijes, duke çuar në qetësi e blerjes.

  Informacion nga neni "transsexuality. Ndryshimi i seksit ".