A ka jetë pas 40


 • Çka e shkakton një "krizë Midlife"
 • Si për të rregulluar

 • Pasi duke kërkuar në veten në pasqyrë, ju ndiheni i zhgënjyer: shumë rrudhat, flokët gri personalisht nuk është freski e parë, dhe në sytë e trishtim dhe trishtim ... dhe dukej i mërzitur ... mirë, në qoftë se ju kuptim vizituar një herë dhe nuk u kthye kurrë. Por nëse duket zhgënjim u mbështet nga pakënaqësisë në punë, në familje, ju duhet të mendoni për të "krizës Midlife", është mendimi i gjithnjë qenie e vizituar monotoni e jetës së tyre, rrjedhën e njohurive, si rëra e kohës dhe është i ri ...

  Kjo krizë vjen në moshën 30 deri në 40 vjet, por këto shifra janë të përafërta, në disa kjo ndodh pas 40 vjetësh, apo jo të ndodhë në të gjitha.

  Gëzuar njerëz! Nga një pikëpamje shkencore, krizat e moshës - sidomos kohë relativisht të shkurtër (një vit) periudha e ontogjeneza, të karakterizuara nga ndryshime të papritura mendore. Lidhur me proceset rregullatore të nevojshme për rrjedhën normale të zhvillimit personal progresiv (Milton Erickson). Tani e kuptoj këto procese më shumë dhe të fillojnë me arsyet.


  Çka e shkakton një "krizë Midlife"

  Arsyeja e parë - natyra fiziologjike. Rreth kësaj kohe të jetës fillon përkeqësimin më të shpeshta të sëmundjeve kronike, duke çuar në dobësimin e funksioneve vitale të të gjithë organizmit. Shenjat e para të plakjes, i cili është një proces i natyrshëm dhe i pakthyeshëm.


  Këto procese të njëjta plagë dhe të shkaktojë një person një ndjenjë të pasigurisë në të ardhmen, lodhje akumulon, duke çuar në nervozizmi dhe depresioni.

  Për një njeri vjen në realizimin se fakti që rinia ishte e lehtë dhe e thjeshtë, është duke shkaktuar vështirësi dhe probleme. Në këtë moshë, ka zakone të vazhdueshme të këqija, abuzimi me alkoolin, duhani, mënyrë jetese i ulur, të cilat kanë një ndikim negativ në shëndetin. Dhe tani vjen me realizimin se do të ishte mirë për të hequr qafe të gjitha këto zakone, por të bëjë atë shumë, shumë e vështirë.
  Lufta kundër sëmundjeve dhe varëshme mund të çojë në depresion dhe alkoolizmi edhe në qoftë se ata fitojnë jo, ju.  Arsyeja e dytë është psikologjik. Mosha mesatare - një lloj ure në mes dy gjeneratave: nuk është më i ri, ende jo i vjetër. Shpesh në këtë moshë ka një shpirt-njeri sheh sensin e tij të jetës në arritjeve të caktuara të jetës dhe në qoftë se jeta ime është e gabuar, ka një ndjenjë të pakënaqësisë, aftësitë dhe aftësitë e tyre. Ekziston nevoja për të ndryshuar jetën, të gjithë të fillojë gjatë, por pastaj ndërhyn fiziologji dhe të kuptojë se jo çdo gjë mbi supe. Njeriu fillon mjaft e shqetësuar se jeta e tij ka në plan në kundërshtim me realitetin. Fillon të gjejnë një mënyrë për të dalë nga kjo situatë, nëse të gjitha përpjekjet dështuan, rezultat - depresioni.  Arsyeja e tretë është social. Man - një pjesë integrale e shoqërisë dhe se si ai formoi marrëdhënieve publike, e bën një ndikim të madh në jetën e tij. Para së gjithash, është e marrëdhënieve familjare. Zakonisht në këtë moshë person ka një familje dhe fëmijë, në qoftë se familja është e gjitha e drejtë - një plus i madh në qoftë se jo, atëherë përsëri - kjo është një nga arsyet e krizës. Nëse një person ka asnjë lidhje familjare nuk është formuar miqësi, marrëdhëniet në ekip, nuk është çështja e pamundësisë së tij, si anëtar i shoqërisë.

  Gratë në përgjithësi priren të ndodhin kryesisht si nëna, dhe e dyta - karrierën. Gratë etje karrierën në vend të lumturisë familjare nuk mund të jetë faktor stimulues, dhe shkatërron.

  Shpesh gratë kar'yerystky kanë marrëdhënie të qëndrueshme të familjes. Burrat në kujdesin kjo lidhje më të lehtë të shtëpisë dhe fëmijët që ata imponojnë mbi gratë, dhe ata janë të angazhuar në punë apo sociale aktivitete që i ndihmojnë ata të arritur qëllimet dhe ambiciet e tyre.

  Sigurisht, të gjitha më lart është shumë individuale dhe një mund të sigurtë të themi se ka "krizë Midlife" ata nuk janë të kërcënuar. Unë përgjigjem, se ne nuk duhet të heqë dorë. Jeta është e gjatë dhe çdo gjë mund të ndryshojë në një herë, dhe pastaj duhet të merren me këtë problem.

  Si për të rregulluar

  Së pari, është e nevojshme për të marrë masa për të ngadalësuar procesin e plakjes dhe për të përmirësuar gjendjen fizike.

  Kjo është sigurisht një mënyrë jetese aktive dhe refuzimi i shprehive të këqija. Sport, banal si ajo Dashuri, të vërtetë e ndihmon për të përballuar me mendimet e dështimit dhe qasjen e saj të moshës së vjetër. Çdo ditë, duke rritur ngarkesën në trup, ju do të gëzojnë fitoret tuaj pak, dhe mendova "Unë mund të!" A do të shtyjë për arritjet e mëtejshme. E pra, duke thënë se një trup i shëndetshëm - mendje të shëndoshë, i njohur gjatë për të gjithë.

  Së dyti, në qoftë se ju të ndaluar pirjen e duhanit, ndjenja e krenarisë në veten e tyre përherë të vendosen në zemrën tuaj. Ajo është vetëm dëshira juaj dhe vullnet janë të aftë për një hap të tillë drastik, ka "mjete magjike" të tjera do të ndihmojë.  Nëse ju nuk vuajnë nga varëshme dhe luftoni ata nuk e bëjnë, ju mund të përpiqet për të mësuar në jetë është ëndërr, por gjithmonë të shtyjë për më vonë ose thjesht nuk guxuan. Për çdo person të kjo është diçka, për shembull, të mësojnë për të përzënë një makinë apo skate ose të marrë një parashutë dhe të kërcejnë. Kjo duhet të nxisin të shëndetshme dhe për të rritur kredibilitetin e tyre në sy.

  Së treti, ne duhet të kujtojmë një herë dhe për të gjithë se jeta e një, asnjë person tjetër nuk do të vetë krijuesi i lumturisë së tij. Pra, të marrë veten në dorë dhe të fillojnë për të krijuar, pasi ajo nuk ishte e vështirë.

  Është e rëndësishme të mos përqëndrohet në problemet e sëmundjeve dhe i afrohet moshën e vjetër dhe qasje atë plotësisht të armatosur - nevrik dhe të aftë për të luftuar.

  Është e rëndësishme që të kujdeset për veten e tyre dhe të cilësisë së tyre të jetës, dhe pastaj të gjitha llojet e depresionit dhe kriza do të anashkalojë anën tuaj. Dhe në qoftë se ata do të, atëherë ju do të jetë gati.

  Të jetë i lumtur, të mësojnë për të shijuar atë që ju bëni dhe për t'u dhënë kënaqësi për ato rrugë ju! Në fund të fundit vjet nuk rëndësishme të jetës tuaj, dhe jeta në vitet e tuaj. (Abraham Lincoln).

  Informacion nga artikullit "Si për të kapërcyer një krizë Midlife?".