A jeni gati për martesën e hershme


 • Oh martohet padurueshme
 • Pyetjet për veten e tij

 • Oh martohet padurueshme

  Unë kam qenë i bindur se vajza me të cilët u takova në shkollë, të bëhet gruaja ime deri në fund të ditëve të mia. Së fundi, ne gjithashtu u takua me një vit! Jo tre, gjashtë apo nëntë muaj dhe dymbëdhjetë muaj. Përjetësi. Për fat të mirë ne e thyen marrë edhe para hapin e parë poshtë rresht.

  Të gjitha shkollat ​​kanë çiftin e tyre: ". Z. dhe shkollën e qytetit znj H" Mosha mund të kërcënoj malin Rushmore, Grand Canyon, Monument në pluhur të shpërndarë George Washington, por Patty dhe Paul do të vazhdojë, duke mbajtur stilolapsa, tovkmachyty njëri-tjetrin, që është - përgjithmonë.

  Kur çifti shkollë të folur për të ardhmen e martesës, nganjëherë kjo është vetëm për shkak se ata e shohin këtë si një përfundim logjik të takimeve të tyre. Përveç kësaj, për shkak se çdo gjë dhe të presin që ata të martohen!

  Shumica e njerëzve të martohen, por pak e kuptojnë pse. Këto oohs dhe ahs mbi veshje e dasmës, lule, nevestinu histeri! Duket kaq e mrekullueshme, si një përrallë. Romance - kjo është në rregull, pa ajo nuk ka dashuri, nuk ka martesë, por një histori dashurie nuk do të jetojnë. Sa shpesh çiftet e reja duket se veten e tyre Romeo vërtetë dhe Juliet dhe të harrojmë në fund të luajnë!

  Nëntë nga dhjetë martesat përfundojnë në divorc periudhën e hershme të pesë viteve.


  Duket se kjo shifër është e ekzagjeruar, por kur unë mendoj për veten time dhe mos harroni atë që kam pritur nga jeta në tetëmbëdhjetë vjet, kjo shifër nuk duket për mua që të ketë të tillë të çmendur. Në ato vite, kam menduar seriozisht rreth martesës - edhe kur u takuan Syuzett. Para meje ishte një gol që e dija që do të arrihet së pari: karrierën time muzikore.

  Nga shtatëmbëdhjetë, tetëmbëdhjetë përvojave të reja dhe ndjenjat aq shpejt dhe rastësisht të ndryshojë njëri-tjetrin se çfarë mendoni ju, nëse ju e panë çdo gjë dhe dinte çdo gjë, ndërsa ju vetëm shkau në sipërfaqe. E njëjta gjë vlen edhe për marrëdhëniet romantike. Përvoja shkollë me seksin e kundërt është e kufizuar - në fund të fundit, ju u takua vetëm sepse prindërit tuaj kanë qenë të kënaqur që të jetojnë në të njëjtin qytet apo rajon.  Unë nuk jam duke u përpjekur për të bindur ju për të lënë menjëherë, është e mundshme se bashkimi juaj mund të jetë i suksesshëm. Por, para se të menduarit në lidhje me martesën, do të përpiqen për të kontrolluar - dhe se si marrëdhënia juaj do të shfaqet në botën e sotme? Sepse shkollës me të gjithë kompleksitetin dhe sfidat e tij - nuk është ende e botës reale. Kontrolloni veten para se të martohen. Dhe e vetmja mënyrë për të bërë këtë - kohë. Disa të rinj nxitojnë në martesë sepse kanë frikë se lidhin lidhjet e tyre nuk janë aq të forta për t'i bërë ballë ato ndryshime personale që ndodhin me secilin prej tyre në vitet e mëvonshme. Është si një përpjekje për të ngrirë përgjithmonë marrëdhëniet mbizotëruese në një kohë të caktuar, e cila, besoni mua, ju nuk mund të.
  Pyetjet për veten e tij

  Por nëse ju ende seriozisht të mendojnë për të marrë të martuar, ka disa gjëra të rëndësishme që ju vetëm duhet të diskutojnë me njëri-tjetrin:

 • Çfarë keni parë rolin e burrit dhe gruas? Tradicionalisht, kur gruaja qëndron në shtëpi dhe është ende në bujqësi, ndërsa punon burri, përmban të gjithë familjen, është kreu i saj dhe e bën të gjitha vendimet e rëndësishme? Ose më progresive kur të dy punojnë dhe kanë të drejta të barabarta në të kanë të bëjnë me familjen dhe problemet financiare?
 • Si secili prej jush për të vënë fëmijët? Kjo është një çështje shumë e rëndësishme. Të dy A doni të keni fëmijë, dhe nëse po, kur? Nëse ju seriozisht doni të keni fëmijë, sigurohuni që ju të gjeni se pikëpamjet tuaja dhëndëri apo nusja me çështjen e martesës, jo pas.

 • Si e keni ndërmend për të menaxhuar paratë? I ndarë? Ose së bashku? Nëse është kështu, kush duhet të jetë përgjegjës për kontrollin e shpenzimeve të familjes dhe të paguajnë faturat? Gratë kanë tendencë për të mbajtur të njëjtat transaksione si burrat.
 • Dy, i pavarur nga prindërit e tyre? Prindërit e intervenimit mund të krijojë vështirësi serioze. Dy prej jush duhet të jetë në gjendje të qëndroj për veten e tyre.
 • Po në lidhje me miqtë? Disa besojnë se pas martesës të duhet për të ndaluar të gjitha llojet e marrëdhënieve me shokët e gjinisë së kundërt, dhe nganjëherë me miq të të njëjtit seks. Para të diskutuar shkallën e tyre të pavarësisë në këtë çështje.
 • A keni ndonjë dyshim në lidhje me njëri-tjetrin?

  Nëse është kështu, të marrë kohën tuaj për të planifikuar martesën. Martesa - nuk është vetëm një "fund i natyrshëm" i marrëdhënies tuaj dhe mos zgjidh problemet ekzistuese; Martesa - është majën e marrëdhënien tuaj, nëse kjo marrëdhënie është mjaft i pjekur. Dhe mos llogarisin në martesën si një mjet për të ndryshuar një person. Askush - nuk ka drunks, narkomanëve ose gënjeshtarë apo njerëz të papërgjegjshëm - nuk ndryshon vetëm për shkak të martuar ose marrjen e martuar.
 • Nëse ju keni dyshime dhe ju do të donte të kontrolloni se jashtë diçka që vlen, unë do të këshillojë për të jetuar së bashku para se të angazhohen në martesë formale. Një studim i kryer në mesin e adoleshentëve tregoi se tre nga katër besoj se kjo qasje është e arsyeshme.

  Unë jam i sigurt se disa prindër do të jetë i kënaqur për të mësuar se i them këto gjëra, por është më mirë të dini se si ju qasje njëri-tjetrin para se të drejtuar ndaj altarit se sa të vuajë përmes një divorc. Nëse ju vendosni për të prishin jetën, vetëm rrëmujë tuaj ndërsa jetojnë së bashku para se fëmijët të shfaqet, në qoftë se ju rrëmujë deri dhe jetën e tyre shumë.
  Megjithatë, të tilla "martesa gjyq", gjithashtu nuk garanton sukses. Statistikat tregojnë se numri i divorceve në mesin e atyre që kanë jetuar së bashku para se ata u martuan barabartë me numrin e shkurorëzimeve në mesin e atyre që filluan të jetojnë së bashku pas bekimin e priftit. Por të paktën ju keni një shans me të paktën të njihen me njëri-tjetrin.  Kjo bashkëjetesë nuk mbajnë stigmën sociale - dhe më herët nga këta njerëz thanë se ata ishin "jetojnë në mëkat". Ne Syuzett jetuar së bashku për disa vite para se të martuar zyrtarisht. Ajo ishte ende shumë e re dhe ne të dy vendosi se ishte pa kuptim - dikur të lidhur me lidhje të ngushta, edhe pse të dyja dhe pastaj ka konsideruar veten "shkëlqyeshëm kalon lëviz martuar."

  Unë besoj në institucionin e martesës. Sigurisht, që çdo gjë ishte në rregull, jo domosdoshmërisht i parë vënë vulën mbi një copë letër, por ajo është ende diçka nicer. Kur u martuam Syuzett, asgjë në jetën tonë të përditshme ka ndryshuar.

  Megjithatë, ka pasur disa ndjenja absolutisht i papërshkrueshëm që ne të dy ranë dakord për marrëveshje dhe ajo duhet të mbrohet.

  Informacion nga artikullin "martesave adoleshente."