Verë e kuqe - një mënyrë për të orgazmëVerë, qirinj, çokollata, trëndafila, muzikë të këndshme dhe një fireplace komod - kjo foto shumica prej nesh e lidhin me datat romantike, ëmbëlsi dhe pasion. Siç doli, verë në zinxhirin luan një rol shumë të rëndësishëm - sipas shkencëtarët e Torinos dhe Firence universitete, funksioni seksual përmirësuar dukshëm në gra të pijshëm verë të kuqe. Kërkuesit analizuan efektin e pijes mbi seksualitetin femëror përmes analizës së seksualitetit rreth një mijë gra moshës 18 deri 50 vjet të moshës me partnerë të rregullt.

Gratë ishin të ndarë në tre grupe. Përfaqësues i parë pinin çdo ditë të paktën një ose dy gota verë të kuqe, femrat në grupin e dytë nuk e pi fare, dhe grupi i tretë i është ofruar me verë gotë të rrallë dhe më pak në ditë.

Gjatë eksperimentit, pjesëmarrësit eksperimentojnë aktivitet seksual është vlerësuar në bazë të indeksit mesatar të kategorive femra funksion seksuale të tilla si lubrikatsiya mjaftueshme, mall, nervozizëm, orgazmë, kënaqësinë dhe dhimbjen.

Pas kësaj është konstatuar, në bazë të cilit shkencëtarët pohojnë se gratë që pinë 1-2 gota verë të kuqe në ditë, të ndjehen më shumë dëshirë, dëshirë dhe funksion seksuale lubrykatsiyi e tyre ishin më të theksuara sesa ata që rrallë pinë verë ose pijshëm në të gjitha. Për më tepër, ata të cilët rregullisht "përforcuar" me këtë pije freskuese, shpesh hezitojnë të intimitetit seksual dhe ishin më aktiv dhe krijues.


Hulumtuesit të cilët kryer studimin, e pranojnë se ajo nuk është në gjendje të përcaktojë me saktësi se cilat komponente të verë e kuqe ndikim aq të favorshme në aktivitetin seksual të grave. Ndoshta gjëja përmbajtja polyphenol në verë të kuqe është shumë e lartë. Është e njohur se polyphenols - janë substanca organike me origjinë bimore, të cilat janë antioksidantë të fuqishëm natyrore dhe përmban goodies të ndryshme të tilla si fruta, çokollatë dhe verë. Bazuar në rezultatet eksperimentale, polyphenols nuk mund vetëm të veprojë si një luftëtar për shëndetin e njeriut, por edhe të ndihmojë të merrni më të madhe të jetës suaj seksuale.

Gjithashtu vera përmban flavonoide, të cilat janë të aftë për të përmirësuar funksionin endoteliale lidhur me sistemin kardiovaskular. Flavonoids të kontribuojë në zgjerimin e arterieve, duke shkaktuar rrjedhjen e gjakut në organet gjenitale dhe ndikimin pozitiv në aftësinë për të marrë orgazmë dhe kënaqësinë e përgjithshëm të intimitetit. Megjithatë, shkencëtarët këshillojnë, për të gjitha anët pozitive të verës së kuqe ende mahnitem mbi to nuk është e nevojshme - eksperiment ishte jo më shumë se rreth një ose dy gota verë në ditë. Në mënyrë të veçantë nga kërkime të tilla nuk ka dëm për të konsultoheni me një mjek.

Lajme përgatitur në www.elmundo.es