Kjo është një kohë e paçmuar


 • Bëni miq me kohë

 • Bëni miq me kohë

  Të gjithë ne kemi dëgjuar shumë tregime, legjenda, mitet rreth kohës.

  Ndoshta legjenda më e famshme - zot Cronus grek, patriarku i perënditë e Olimpit. Në mitin thotë që, sipas profecisë së lashtë, Cronus ishte për të përmbysur djalin e fronit amtare, kështu që ai i gëlltiti të gjithë gjirin e tij.
  Zeus shpëtoi nëna e tij, i cili ishte gjithashtu një perëndeshë, e mbajti fshehur fëmijën nga babai çmendur. Trashëgimtar të vërtetë u rrit dhe përmbysi tiranin nga froni, duke e detyruar atë që të vjella të gjithë vëllezërit dhe motrat e tij.

  Cronus ishte zoti i kohës dhe legjendë bëhet rëndësia alegorik - ajo krijon orë, minuta dhe sekonda dhe pastaj gëlltit ata.

  Ajo rezulton se Zeus mësuar për të menaxhuar kohë - duke e kthyer vëllezër dhe motra, i kthehet në të kaluarën.

  Për fat të mirë, legjenda e kishte një fund të lumtur - Kronos dhe Zeus i biri pajtuar ishte zot shefi i Olimp, dhe babai i tij mori përsipër menaxhimin e ishujve të bekuar (i lumtur).

  Mitologji Zoroastrian ndahet kohë për të mirë dhe të keqe. Past quajtur Karan dhe e lidhur me të keqen, por sepse i mirë gjithmonë fiton, ajo gjithmonë ishte kohë Akarana - ardhmja.

  Histori të ngjashme ekzistojnë në fenë e krishterë, është në gjendje për të menaxhuar kohën përkushtuar për magjistarët. Ata ishin në gjendje të jetojnë në një tri herë: e kaluara, e tashmja dhe të ardhmen.
  Në ditët e sotme ende e pazgjidhur misterin e dimensionit të katërt, dhe njerëzimi dëshiron të shpikë një makinë kohe për të kontrolluar universin. Secili nga ne ndoshta do të kishte dhënë shumë për të pasur për të korrigjuar gabimet e së kaluarës, qenë atje përsëri.

  Ne të varet në kohë, veshin një orë, ata të dekoroj muret e shtëpive tona dhe zyrat. Ngut, janë të vonë, i shqetësuar për kalimin e kohës dhe i pjekur i tij aktual, dhe të rritet e vjetër. Fizikisht ndjenja nuk ka kohë, ne vetëm mund të masë atë - në minuta, ditë, vite, shekuj.

  Njeriu ka gjithmonë të kërkuar për të lëvizur menjëherë në hapësirë, shpiku përralla e qilim magjik, çizme shtatë-ligës, etj

  Tani ne jemi më afër ëndrrave të tyre, të rrotave dhe kuaj ndryshuar trenat e shpejtësisë, linjave ajrore, raketa hapësirë. Ato na ndihmojnë për të kapërcyer koha e zonave dhe radio, telefon dhe internet. Njerëzimi shpiku derisa të vogël "cogs" makinë kohe, por kush e di, ndoshta në të ardhmen ne do të jemi në gjendje për të ndërtuar atë plotësisht.

  Koha si një sasi fizike është ende kuptuar sa duhet, por secili ka vet, të brendshme "dimensionin e katërt" e saj. Disa watches janë vazhdimisht në një nxitim, ndërsa të tjerët vijnë pas. Pse është kjo?

  Nëse ora juaj gjithmonë shkojnë drejtë, atëherë ju jetoni në harmoni me të vërtetë i tyre, ju jeni të lumtur në jetë.

  Nëse ora është vazhdimisht vonë, ju jeni subconsciously frikë se ju do të duan të qëndrojnë në të kaluarën, për t'u kthyer atij diçka të mirë. Dhe në qoftë se orët janë shpesh në një nxitim, "shpëtojnë" përpara, ju doni irresistibly në të ardhmen dhe të presin për mundësi të reja.

  Një më i mirë në gjendje të jetojnë në të tashmen,
  gëzimin e çdo ditë! Kjo nuk do të thotë që ju keni për të ndaluar
  ëndërr, të planifikojnë të ardhmen tuaj, ju thjesht duhet të mos merrni varur deri në
  kjo. Sepse e vërteta është e thënë - "Gëzuar orë nuk janë të shikuar." Fat
  na jep shumë mundësi për çdo ditë, dhe kjo do të ishte qesharake të humbasë ato.

  Informacion nga artikullin "Kush" është shikuar orë "?

  Podruzhymosya me kalimin e kohës. "