Dëshironi të jetë optimist - qëndrim prej tij


 • Dy qasje të kundërta për jetën
 • "syzet Rose-ngjyrë" - nuk është aq i keq
 • Ushtrime mbi Optimizëm

 • Dy qasje të kundërta për jetën

  E vërteta e përrallë bretkocë kokëfortë që mori nga enë, trokitur qumësht në gjalpë, shkencëtarët të konfirmuar. Ata që besojnë në veten e tyre dhe të vendosur në një përfundim pozitiv të çështjes, ka më shumë shanse për të fituar. Pse disa njerëz janë të lehtë "të bërë krahë" dhe e bëra ballin tjetër kokëfortë shënoj në mur?

  Studim dijetarë të ndryshëm flasin për të njëjtën gjë: optimistët jetojnë më gjatë mesatarisht, popravlyayutsya më të shpejtë pas operacionit, i bindur në aftësitë e tyre dhe më pak të ngjarë të vuajnë sëmundje mendore.  Optimistët pothuajse gjithmonë të jetë të lumtur në shtëpi, kam shume miq. Ata janë zakonisht të suksesshme në karrierë dhe kanë tendencë për të krijuar ide kreative. Kjo është e natyrshme: njeri nuk të përqëndrohet në negative, më fleksibël, të lirë, të hapur për çdo gjë të re. Kjo nuk do të thotë se pesimistët janë me më pak fat. Por nën kushte të barabarta optimist gjasa për të arritur më shumë dhe më shpejt shërohen dështimin dhe të fillojnë të gjatë.

  Fakt i njohur: dallimi midis optimistëve dhe pesimistëve është në modelet e të menduarit. "Në kompleksitetin e punës, por ajo së shpejti do të punojë." Ose "gjithmonë të ndodhë me mua problemet e ndryshme." Pranojnë atë, këto janë dy qasje krejtësisht të ndryshme.


  Dhe së dyti, në qoftë se ju të vini re në karakteristikat e tij të gjithë në thelb do të komplikojë jetën tuaj. Çfarë duhet të bëni?
  "syzet Rose-ngjyrë" - nuk është aq i keq

  A është e mundur që me vetëdije të ndryshojë dyshim nivelin e botës? çfarë duhet të bëni për të ndryshuar trurin tim?
  Psikologët besojnë se kjo është e mundur, por duke pasur parasysh rëndësinë e problemit, është jetike. Modern "psikologjia pozitive" krijon një teknikë të veçantë për të mësuar optimizëm - aftësinë për të përjetuar emocione pozitive.
  Një detaj interesant: në qoftë se shkolla ju shpesh vënë një rezultat të mirë, ju besoni në aftësitë tuaja dhe suksesit të lehtë. Dështimet e perceptojnë në: "Nuk e kam përfunduar studimet e mia nuk e kam provuar, unë mund të shërohem."


  Por në qoftë se ju keni kronik "tre", ka shumë të ngjarë të ju suksesi juaj në kontrollin shpjegojë: "punë ishte e lehtë" apo "Unë kam qenë vetëm me fat." Një dështim do të pranonte si një kurs natyror i ngjarjeve.
  Ju shikoni, optimizmi humor formuar shumë herët - në fakt, madje as në shkollë dhe në fëmijërinë e hershme. Por në moshë të vetëdijshme shumë mund të rregullohen.


  Ushtrime mbi Optimizëm

  Pamje e zymtë e botës nuk kërkon ndonjë përpjekje. Shef i tmerrshëm (i mundshëm i dobët, pyetje një pesimist), pa mbështetje të vërtetë në dush, e shitur, stërvitje litarët vokale, vidihrayuchys vartësit, etj Puna në një person të tillë nuk dëshiron dhe nuk mund të.  Një shok i turpshëm, brenda vendit gati për shpërndarje në çdo kohë, ka shumë të ngjarë se do të shet, jo premium. Ai gjithashtu pesimist, dhe vetëm uroj nga brenda ndryshim do të ndryshojë botën rreth tij.

  Qëndrimi optimist ndaj kërkesave të punës në familje, madje edhe të padukshme për të tjerët.
  Për arsye të mirë them se optimizmi varet nga vullneti i burrit, por pesimizmi - të humorit të tij. Lajm i mirë: A do i nënshtrohet trajnimin, dhe në këtë mënyrë mund të jetë optimist. Ka ushtrime madje të veçanta:

 • Ushtrimi i parë. Kur ju zgjoheni, truri është veçanërisht e ndjeshme për humor në një ditë të mirë.

  Die ende shtrirë në krevat, sa i pasur ajo do të për ju. Ju do të jeni forcë të plotë. Të afërmit tuaj dhe të dashur njerëz shumë. Në pasdite, kur energjia e ditës do të "shkojë off-shkallë" kujtohet tij foto mëngjes të lumtur. Ajo do të marrë pagesën nga ju me energji të reja.
 • Ushtrimi i dytë. Gjatë një takimi me partnerët përgjegjëse ose shefi imagjinoni këta njerëz të rëndësishme në një mjedis të thjeshtë në shtëpi. Pyes veten se çfarë ajo duket si kur Vecherkom ecur qen? .. Ndonjëherë pikëpamje "nga" ndihmon hequr piiteta padëshiruar të postoni ndjeshme dhe trajtuar moment të rëndësishëm të punës, vlerësimin e kompetencave kokën, jo detyrën e tij ose padi.

 • Ushtrimi Tre. Në mes të ditës të jetë i sigurt për të pushuar dhe çlodhur, shikoni përreth or'll ecin disa minuta. Kur tension arrin një maksimum, kthehet në imagjinatën: imagjinata, si ju mund të shpejt të përgjigjet për ndonjë gjë që ju nuk e pëlqen. Ju keni shpërndarë letër rënë nga tabela kompjuter dhe përgjithësisht të organizohet në sallën e rrëmujë shumë artistike. Rritje e dukshme e emocioneve lejon, kaq të çuditshme të mjaftueshme, prania e mendjes për të mbajtur të qetë dhe për të mbajtur bisedën më intensive.
 • Ushtrimi i katërt dhe të fundit. Në shtëpi, në çdo rast nuk leh veten nëse ditë ishte diçka e gabuar. Më mirë të mendojnë për atë që ju mund të bëni.

  Çdo tejkalimin veten - është suksesi juaj. Rock jashtë e problemeve të biznesit. Uluni në shtrat në një sjellje të qetë dhe të vdesin për atë që ju doni të bëni, shkoni ku ju ëndërr, çfarë do të jetë në të ardhmen tuaj. Skenare të reja vijnë te ju vetëm, pa përpjekje të dukshme jashtë dorës tuaj.
 • Siç e shihni, nuk bëni asgjë tepër të pazakontë. Ushtrime për optimizëm të duket shumë e thjeshtë. Por ju nuk jeni të drejtë Orexa, dhe për të ndryshuar të tua veten. Ju nuk keni nevojë të bëni ndonjë jerks të papritur, nuk nxitojnë dhe grub. Dhe përsëri, optimistët shpesh japin të tjerët buzëqeshje. Pra shpesh buzëqeshje! Dhe të tjerët, dhe veten.

  Informacion nga artikullit "Si të mësojnë të jetë optimist."