Mashtrim i natyrës së sindromi i lodhjes kronike


 • Sly dhe e keqe
 • Shenjat e Times
 • Lodhje = stres?
 • Trajtimi i një festë

  Sly dhe e keqe

  Ndoshta epitete ngjyra caktuar sindromi i lodhjes kronike - "blerjen e shekullit të njëzetë" - jo mjaft të justifikuar, sepse kushtet e tilla të përmendura Hippocrates dhe Avicena, dhe mjekët XIX shekull është quajtur sëmundje "sindroma e nevrastenik" dhe të trajtohen me qetësuesve. Shkencëtarët moderne jemi të sigurt lodhje kronike famëkeq akumulon në njerëzit e zënë me punë dhe të gjitha llojet e problemeve që nuk mund të pushojnë dhe të ndajnë një problem me njëri-tjetrin. Por ... çdo brez ritmin e vet të jetës, paraardhësit tanë kishin të trashëguar problemin e tyre e tyre në kohë dhe unë mendoj se ata kryesoj lënduar më pak.  Një shumë e sëmundjeve nervor, sëmundje të sistemit kardiovaskular, crregullime psikologjike mund të jetë vetëm pasojë e sindromës lodhjes kronike. Ju mund ta trajtoni vitet papritmas "hedhje" presionin e gjakut, dhimbje koke, çrregullime të gjumit - dhe gjeni mjaft i denjë shkakton këto probleme shëndetësore.

  Diagnostikuar zyrtarisht me "Sindromi i lodhjes kronike" është themeluar në fund të 80. Origjina vend të termit besojnë Shtetet e Bashkuara. Ajo ishte aty pastaj filloi hetim në shkallë të plotë të errët në sindromin e kohës. Natyrisht, Shtetet e Bashkuara - vendi i parë në të cilin realizohet disavantazhet qarta workaholism dhe pasojat e saj. Shumë e informacionit mbi problemin e çështjeve lodhje kronike Japoni, ajo është rritur në vitet e fundit, norma e vdekjeve nga lodhja në punë.


  Që mori shkencëtarët japonezë të nxjerrë në pah "lodhje shënues" - biologjikisht substancë aktive në trup që sinjalizon të ndaluar nevojshme.


  Shenjat e Times

  Përbashkët ose siç thonë mjekët, lodhje fiziologjik trupi është formuar si rezultat i stresit mendor, emocional apo fizik, i cili gjithmonë ndjen. Kjo është pas një pushimi të plotë, megjithëse i shkurtër,. Por në qoftë se një person përjeton lodhje konstante e qëllimshëm që ndërhyn jetojnë si ritëm normal, kjo është arsye për të menduar jo vetëm për pjesën tjetër, por edhe për trajtimin.

  Punë e vështirë, mungesa e ushtrimit, kequshqyerja, shumë detyrat e përditshme, mungesa e gjumit dhe shumë "jo" - nuk është foto e jetës së çdo njeriu tjetër moderne?

  Mjerisht, ne jemi të gjithë në pamjet sindromi i lodhjes pakënaqur, por "ditët aktuale ethshëm", siç tha poeti, rrallë mendojnë për pasojat.

  Tani, pas disa dekadave, mjekët në mënyrë të qartë të identifikojnë shenja të sindromi i lodhjes kronike: lodhje të lartë dhe të performancës së dobët fizike dhe mendore, apati, depresion, çmenduri të vëmendjes, nervozizëm, "shpërthim", çrregullimeve vizuale, dhimbje koke të shpeshta, çrregullime të gjumit dhe syçeltësi, si të qenët i përgjumur ditë dhe pagjumësi gjatë natës, reduktimin e papritur ose të ndjeshëm në shtim në peshë, temperaturë konstante të ulët, ftohjet e shpeshta.

  Sindromi Lodhja reduktohet në mënyrë të qartë imunitet të përgjithshëm, siç dëshmohet nga rezistencë të ulët ndaj infeksionit dhe shërim të rëndë gjatë.

  Një shqyrtim i mjekut, natyrisht, përjashton të gjitha sëmundjet e tjera të cilat mund të karakterizohen nga këto karakteristika, të shoqëruar nga një rënie në imunitet. Ndjehen Përhershëm sëmurë miliona njerëz të cilët janë në valixhe sëmundjet e tij të ndryshme dhe duke marrë medikamente që mund të prodhojnë efekte anësore. Kjo detyrë është e komplikuar dhe mjeku duhet të kryejë një ekzaminim të plotë dhe të saktë të pacientit, pasi nuk ka faktorë të qarta që tregojnë praninë e sindromi i lodhjes kronike.

  Para së të gjitha mjekëve në rrezik të përfshijë njerëz megacities. Më i rrezikshëm mosha - 25-45 vjeç - mosha e aktivitetit më të madh.

  Biznesmenët dhe punëtorët e zyrës të cilët janë të ekspozuar ndaj stresit të përditshëm emocionale dhe mendore në punë për 14-16 orë - objektiv zgjuarit për sindromi. Lodhje kronike është shpesh Haunts nënat e reja në këtë periudhë të jetës duhet të vëmendshëm jo vetëm për fëmijën, por edhe për veten e tyre. Më shumë se gratë vuajnë dy herë më shpesh se meshkujt.

  Lodhje = stres?

  Deri tani nuk ka konsensus në botë mjekësore për shkaqet e sindromi i lodhjes kronike.
  Sugjeruar më parë se shkaku kryesor i sindromi - stresi kronik, kështu emrin atje i parë: sindromi fatih (përkthyer nga lodhja francez - lodhje).

  Me kalimin e kohës, zhvillimi i shkencës dhe një version i prejardhjes virale e sëmundjes.

  Grupi më i përmendur shpesh virus herpes (për shembull, shpesh të referuara virusi Epstein-Barr), klamidia, "i lehtë" virus (një virus i mungesës së imunitetit) është tani - një virus që shkakton inflamacion në pjesë të trurit. Shkencëtarët gjithashtu flasin për toksina të prodhuara nga bakteret dhe viruset, ata dhe mund të zvogëlojë statusin imunitar. Aktualisht, shkencëtarët nuk kanë dhënë deri në ndonjë nga versionet e origjinës së sindromi i lodhjes kronike, të gjithë faktorë veprojnë së bashku, por stresi kryesor konsiderohet konstante dhe imunitet të ulët për shkak të sulm virus.  Hormonet, faktorët trashëgues, metabolizmin e trupit, vitamina dhe minerale mangësi, rrezatimi sfond i vazhdueshëm ose ekspozimit të shkurtër, dhe shumë faktorë të tjerë të njohur si sindromi i lodhjes kronike shoqëruese.

  Me rëndësi të madhe janë ritmet unike biologjike të njeriut. Një lidhje e qartë në mes shkeljes së ritmeve biologjike dhe zvogëluar imunitetin vërejtur në njerëzit që jetojnë në veri, mjekët prezantuar edhe konceptin e "sindromi natës polare." Incidenca e sëmundjeve infektive të fëmijëve në Veri Largët është shumë më e lartë se në rajonet qendrore.

  Trajtimi i një festë

  Dështimi i një mekanizmi që funksionon mirë të shkaqeve natyrore "kundërt" nxitjen e sistemit imunitar në trup në vend të stimuluesve natyrore të prodhuara substanca, e cila çon në akumulimin e lodhjes, ata janë quajtur anti -stymulyatoramy ose shënuesit lodhje. Për shkak të lodhjes konstante dhe abuzim të kapacitetit mendor një person fillon të ndjehen të shqetësuar, sepse as është duke punuar normalisht, apo të pushojnë trupi nuk është më i aftë. Përsëri në jetë pa lodhje shpejt dhe me sukses të ndihmojë mjeku. Kërkojnë mundur për immunologist, neurolog dhe neuropsikiatër.

  Vini re se trajtimi është bërë më e mirë në vend izolimi i personit nga situata të zakonshme.

  A kam nevojë për të ju kujtoj se puna për trajtimin mjaft të harrojmë! Para së gjithash mjeku vendos një orar të rekreacion dhe aktivitetit fizik (ushtrime terapeutike, hidroterapi aktive, masazh), përshkruan një dietë, një sërë vitamina esenciale dhe minerale, medikamente si të nevojshme. Sindromi i lodhjes kronike - një sëmundje me ngjyrime psikologjike, si në trajtimin e një rëndësie të madhe për elementet e psikoterapisë.

  Informacion nga artikullin "mashtrim i natyrës:. Sindromi i lodhjes kronike"