Abuzimi fizik në familje


 • Një burri duhet rrahur gruan e tij
 • Pasi goditi - hit ende
 • Beats - kështu e do ...

 • Një burri duhet rrahur gruan e tij

  Studimet kanë treguar se shumë
  burrat dhe gratë nuk mendoj se njerëzit nuk duhet rrahur gruan e tij.
  Përqindja e atyre që janë të gatshëm për të takuar njeriun që të goditur apo rrahur gruan e tij me
  përgjigjet ndaj pyetjeve të ndryshme që variojnë nga 32% në 47% për qind.


  Në veçanti, një e treta e të anketuarve besojnë se
  Njeriu mund të rrahur gruan e tij si ndëshkim për diçka. Shumica e atyre që
  beson se një grua mund të rrahur në qoftë se ajo e tradhëton burrin e saj ose
  abuzuar me alkool. Këto janë "mëkatet" që shoqëria në

  më pak të gatshëm për të falur gruan, dhe kundër tyre
  shumë e theksuar "standard të dyfishtë" dhe hipokrizi. Për shembull, në mesin e
  njerëz të cilët besojnë se ata mund të rrahur gruan e tij për tradhti, shumë për
  pranimi i tyre, për të ndryshuar për gra, dhe në mesin e njerëzve të cilët
  lejuar rrahjen gruan nga alkoolizmi e saj, një e treta janë më të fuqishëm
  i dehur një herë në muaj dhe më shumë.

  Meshkujt janë shumë më besnikë të idesë së
  se njerëzit në parim mund të rrahur gruan e tij se femrat. Ata janë më të gatshëm për të
  takosh njeriun që mundë gruan e tij apo për të argumentuar se gratë janë
  fajtor për shkak se ata ishin rrahur.

  Është e rëndësishme që të mbani në mend atë burra


  besoj se gruaja e tij mundi në parim, shpesh mundi i tyre
  gratë dhe gratë që ndajnë këto pikëpamje e tyre, më shumë
  viktima të agresionit nga burrat e tyre. Prandaj,
  rezulton se kjo nuk është aq shumë sjellja e grave të tyre, të provokuar meshkujt
  për veprime agresive si një gatishmëri në të dyja anët ky agresion
  njohin dhe të justifikuar. Qëndrimet kjo burrave ndaj gruas-rrahje në
  më shumë se femrat, përcakton nëse një njeri rrahje gruan e tij ose
  nr. Nga çfarë mendon ajo për këtë, shumë më pak
  varet goditur burrin e saj apo jo.

  Gjysma e njerëzve nuk e përjashton

  ata ndonjëherë e goditi gruan e tij. Në mesin e grave, ata që besojnë
  e mundur që një njeri mund të goditur ato edhe më shumë - 60%. Kjo është,
  shumica e grave të martuara që jetojnë me një njeri të cilin ata mendojnë se
  ai mund të goditur apo rrahur ata. Rreziku i të qenit i nënshtruar rrahjeve
  është komponent "natyrore" e jetës normale familjare.

  Gjysma (50%) të anketuar gratë
  ekspozuar me të vërtetë të paktën një herë fizikisht abuzuar
  burri (hit ose shtyrë, dridhje, mundi, por zapodiyuvav dhimbje të forta
  në mënyra të tjera, të tilla si vykruchuvav duart) - i ashtuquajturi grup i "përgjithshëm" i dhunës. Gratë burri i së cilës e goditi të paktën një herë,

  llogari për 41% të të gjitha grave të martuara; 3% e burrave i rrahin përsëri në
  muaj dhe më shumë.


  Pasi goditi - hit ende

  Gratë burri e të cilëve e goditi një herë, dy herë
  më pak se gratë që ishin rrahur në mënyrë të përsëritur. Kjo do të thotë se
  Njeriu i cili e goditi gruan e tij dikur, ka shumë të ngjarë më shpejt ose më vonë përsëri
  përdorë këtë metodë të zgjidhjes së problemeve familjare.

  Më shumë se gjysma (52%) e femrave me "e zakonshme"
  dhuna (kjo është 26% e të intervistuarve femra), ishin
  Sulmi në një kohë kur ata ishin shtatzënë, gji-ushqyer kishte
  fëmijë i vogël ose pësuar vuajtje fizike ose mendore,
  në një gjendje të pafuqisë.

  Dhe veçanërisht të rrezikshme për
  Gruaja është periudha kur familja ka një fëmijë të vogël. Në
  çdo grua e pestë me një fëmijë nën moshën shkollore, njerëzit vepruan
  Ndikimi i përdorimit të forcës fizike.

  Në mënyrë tipike, dhuna fizike nuk është shumë e
  Natyra e rëndë: në shumicën e rasteve, gratë nuk bëjnë
  janë dëmtime të rëndësishme në sulmin njeri. Pothuajse 40%
  gratë në dhunë "të përgjithshme" nuk ka marrë ndonjë fizik
  dëmet; gjysma e grave në këtë grup (23% e të gjithë
  të anketuarit femra) kanë pasur lëndime të lehta, bruises dhe / ose abrasions.
  Lëndimet e marra të cilat kërkojnë kujdes mjekësor "vetëm" 10% të femrave -

  viktima të agresionit fizik (3% e të gjithë të intervistuarve femra).


  Kështu, në më
  Rastet e agresorëve meshkuj nuk është një psikopat, të aftë për të jashtëzakonisht
  veprim i dhunshëm. Shumica gratë janë rrahur burra mjaft të zakonshme.
  Ajo gjithashtu mund të lejojnë burrat dhe gratë që i përkasin
  dhuna fizike si diçka që nuk shkon përtej jetës "normale" - në qoftë se një njeri rreh shkelma e tij gruan, atëherë ajo është e
  duket se nuk ka dhunë, vetëm një çështje private.

  Ne kemi kërkuar të anketuarit për t'iu përgjigjur një numër
  Pyetjet për të parë / të vetme (në qoftë se një njeri rrahur gruan e tij vetëm një herë)
  kur njerëzit goditur apo rrahur gruan e tij.

  Bazuar në përgjigjet e agresorëve meshkuj mund
  rindërtimin foto tipike e ngjarjeve parë me sytë e "anën mashkullore". Wine në gruan e incidentit. Vetëm një e katërta e meshkujve
  duke u përgjigjur në pyetjen se kush është fajtor atëherë, tha në mënyrë të qartë,
  që ata kishin për të rrahur gruan e tij. Kjo gruaja filloi të grindet, të cilat
  Greva përfundoi ose rrahje - kështu thotë 80% e njerëzve që goditi ose
  rrahur gruan e tij. Hit ajo "kishte" sepse ajo bëri diçka
  kundër të cilit njeriu mohuar ose, në të kundërtën, nuk ka bërë diçka, atë që ai e
  këmbënguli. Sulmi mbi gruan në këtë mënyrë shihet si

  veprim ndëshkues dhe disiplinor.

  Gratë nuk janë aq unanim. Ata janë pothuajse të barabartë
  të prirur për të thirrur "nxitësi" grinden dy vetë dhe njeri, dhe
  lidhin konfliktin vetë, si me sjelljen e tij, dhe me
  sjellja e tij.


  Beats - kështu e do ...

  Shumica e njerëzve besojnë se gruaja e goditjes fillon të
  ata nuk e ndryshojnë ose madje përmirësuar marrëdhëniet e tyre me të. Femrat
  është në thelb besoj se rrahja e marrëdhënieve në familje përkeqësuar. Me sa duket,
  goditur ose therje të femrave, meshkujt vërtetë të bëjë familjen
  marrëdhënie më të përshtatshëm, që nga shumë prej grave
  preferojnë më shumë "nuk do të kandidojë up" - 43% e grave godit njeriun

  tha se pasi i parë / i vetëm rast i tillë filloi të frikësohen
  ajo të paktën herë pas here. Burrat kanë tendencë për të "përmirësuar" e tyre
  marrëdhënie me gruan e tij duke përdorur grushtat, ndjenja se ndërsa
  ndjen gruan, në mënyrë të qartë nuk e interesuar.

  Është e rëndësishme që njerëzit shpesh rrahin gratë
  apo mizor, bëjnë kështu jo për shkak të martesës së të pakënaqur
  ato. Kënaqshmëria me martesë ata kanë pothuajse i njëjtë si në burra
  array mesatare dhe shumica e tyre nuk duan të divorcit
  (Asnjëherë mos menduar për divorc 44% të tyre dhe një tjetër 26% të kënaqur me atë shumë
  rrallë.).

  Krejt ndryshe të vlerësuar gratë e tyre të martesës

  nënshtruar rrahjeve të shpeshta ose të rënda. Midis tyre në mënyrë të konsiderueshme
  më pak të kënaqur me martesën se sa gratë mesatarisht në grup dhe
  abuzuesit meshkuj dhe vetëm 20% asnjëherë nuk kanë menduar të divorcit.

  Kështu situata kur burri e rreh gruan e tij, është mjaft e rehatshme për burra - agresorëve.