Shkencëtarët studiuar orgazmë femërore duke përdorur tomographyMekanizmi i "prodhimit" orgazmës femërore është studiuar nga shkencëtarët perëndimorë dhe mjekët kohët e fundit, disa pesëdhjetë vjet më parë. Por shkencëtarët kanë menduar gjatë nëse ishte e vërtetë se gratë mund të përjetojnë orgasms të shumta dhe se orgasms e tyre janë shumë më të thellë dhe më gjatë se burrat, sipas shumë. Për të gjetur pikërisht neurologë amerikane vendosi të përfshijë vullnetarë dhe të bëjë një film në lidhje me origjinën e orgazmës femërore.

Tetë gra nën mbikëqyrjen e shkencëtarëve të angazhuar në masturbim, shtrirë nën një batanije në rezonancë magnetike. Përkundër publicitetit ky studim, gratë natyrisht jo shumë i turpshëm i të huajve dhe të aftë për të arritur orgazmë, dhe për më ajo mori më pak se pesë minuta.

Më të gjatë afat të arkëtueshme "shkarkimit" - njëzet minuta. Orgazmë të zgjatur askush nuk mund të arrijë - kënaqësi mesatare zgjati jo më shumë se 15 sekonda, kështu që është e paqartë nëse orgazmë femër është e burra shumë më të ndritshme.

Si rezultat i përpunimit të të dhënave zbuloi se zgjimit seksual është shkaku i një seri e tërë e reaksioneve, që në kulmin e saj përfshijnë 30 zona të ndryshme të trurit janë gra. Sistemi nervor është duke përjetuar një moment të rëndësishëm të orgazmë "tronditje", ka treguar edhe se orgazmë është duke vepruar si një lloj mjekim dhimbje. Shkencëtarët planifikojnë të publikojnë rezultatet e eksperimentit dhe të tregojnë filmin në konferencat që mund të ndihmojnë në kërkimin e ri.


Më parë, shkencëtarët kishin provuar një fakt interesant: në natyrën e grave vuri komercizlizëm - shumë më të ndritshme arrijë orgazmë me një njeri të pasur, dhe numri i orgasms rritet me rritjen e të ardhurave të zgjedhurit.