Konflikti Utihni, të mëdha dhe të vogla


 • Shmangia
 • Rivaliteti
 • Strehim
 • Kompromis
 • Bashkëpunimi

 • Konfliktet mund të jenë shumë të ndryshme: konflikte ushtarake
  Gjeneratat e brendshme (p.sh., midis ndjenjës dhe detyrës si një
  drama klasike). Në çdo konflikt e rëndësishmja - të zgjedhur
  strategji e saktë dalje. Shumica prej nesh të gëzojnë
  një ose dy strategji - ato të cilat ato janë të mësuar. Nuk mund të them
  se ka ndonjë strategji më të saktë, ose se një
  tjetrin më mirë. Correct ndodh, janë të përshtatshme. Sepse
  çdo strategji rregullimi konflikt ka avantazhet e tij dhe
  mangësi.


  Shmangia

  Ndonjëherë kur një

  situata kontestuese më të lehtë për të pretendojë se asgjë nuk ka ndodhur. Kur
  makinë metro është gjyshen grindavec e shtrat me një qëllim të qartë për ju
  Grindja - thjesht disa hapa larg se të angazhohet me të në
  diskutim. Por të shmangur gjobë është vetëm një rast:
  kur konflikti është mbi xhingërima, ose ka përfshirë
  pakuptimtë për ju njerëz. Përndryshe ndërhyrje
  vetëm të çon në përshkallëzim të situatës - dhe jo sepse pyetjen
  hequr, dhe nuk do të zgjidhet në ndonjë mënyrë. Për shembull, prindërit
  vëreni se tymin e tyre Chadushki, por vendosi të mos paraqesë lloj - të themi,
  e gjelbër të rinj, ne gjithashtu u përpoq, por nuk e pëlqen atë.


  Një Chadushki
  heshtje e duhanit një vit, dy, duke e ditur se prindërit shohin çdo gjë, por
  vendosur të tërheqë frenat mbi situatën. Pra, ngre britma e "Çfarë jeni ju,
  duhan? "Dy vjet pas faktit, është shumë më i rrezikshëm për
  Autoriteti prindëror se ta bëjë këtë menjëherë. Nëse
  Sigurisht, fakti që pirja e duhanit është për vlerën e prindërve.


  Rivaliteti


  E kundërt
  lloj i reagimit - për të kërkuar maksimal të përmbushur interesat e tyre
  konflikt duke rrëmbyer të gjitha pengesat. Kjo strategji e ndonjë
  ngjarjet sportive: së pari në të gjitha shpenzimet. Dhe më pas
  dikush guxon për të shpallur, "O sport - ju paqe!". Lufta është vetë

  luftë e vërtetë. Tifozët e qasjes sportive shtyjnë për çfarë ai
  stimulimin e zhvillimit. Jetë më të mirë - apo i padëshiruar interesante
  Konkurrojnë në këmbët e tij të fundit. Në të vërtetë, ata që duan të
  konkurrojnë për jetën më të lehtë të përballojë konkurrencë të marrë dobishme
  pozitë në mesin e personelit, me pak fjalë, për t'u bërë i pari mes të barabartëve.

  Por
  këtu është çmimi është dhënë, ngre disa dyshime.
  Së pari, garë e madhe forca të mëdha. Njeri
  përdorur për të jetuar në regjimin e konkurrencës, fillon ngadalë për të shmangur
  marrëdhëniet e besimit, rrethi i tij i miqve është duke u pakësuar dhe zëvendësuar
  miq - kështu që shpenzojnë energji më pak mendore që ai
  do të jetë e nevojshme për garën.

  Së fundi, më shpejt ose më vonë konkuron
  mund të dështojnë. Njerëzit me pushtet, nganjëherë nënvlerësojnë
  kundërshtar mundësi dhe të tregojnë më pak fleksibilitet. Përveç zakonore
  Fitorja jashtëzakonisht e vështirë për të tolerojnë dështimin e tyre. Pra vlerë dhjetë
  herë mendoj para se të zgjidhni konkurrencën tuaj primar
  Strategjia e zgjidhja e konflikteve.


  Strehim

  Dhe
  Tani imagjinoni se pretendimet kundërshtar janë pa një
  arsye e mirë se tuajat, dhe ju jeni gati për të përmbushur, duke i dhënë
  interesat e tyre. Imagjinoni? - Atëherë ju jeni gati për të përshtatur.

  Strehim
  sipas mendimit tonë ka konotacione negative - nuk zduzhayemo,

  prystosuvanets. Në fakt, si një adaptim interesave prioritare
  pala e kundërt, mund të shërbejë si një shërbim të mirë, ju e krijoni një
  sytë e një reputacion të mundshëm partnere si një njeri të gatshëm për të
  kompromis. Por në këtë strategji është një downside: armiku
  mund të marrë gatishmërinë tuaj për të bërë lëshime për dobësi. Për shembull, kur
  rrugicë të errët dëgjoni klasik "Më jep të pi duhan!", atëherë nuk ka
  mirësjellje nga ana juaj nuk garanton sigurinë. Në të kundërtën,
  për gatishmërinë punks rrugë të japin hua një çakmak shpesh do të thotë
  dorëzohen.


  Kompromis

  Por jo për asgjë që ne kemi gjithmonë është mësuar
  se zgjidhje më të mirë të çështjeve të diskutueshme - një kompromis.


  Konflikti është quajtur me gjysmë zemre zgjidhje kompromisi:
  kur të dy kundërshtarët refuzojnë të gjysma e pretendimeve të tyre dhe
  të arrijnë një ekuilibër delikat. Ne nuk mund të themi se këtë metodë
  universal. Çfarë është zgjidhja më paqësore të konfliktit -
  fakt. Por ai është - shumë i përkohshëm. Siç është shpesh baza për konflikt
  mbetet. Ajo është veçanërisht bëhet e qartë nëse ne përpiqemi
  aplikojnë strategjinë e kompromisit në politikë. Supozoni se ne
  është një territor i kontestuar për të cilën të dy vendet janë duke luftuar. Dhe dikush
  i arsyeshëm i fton ata që të ndajnë në mosmarrëveshje më dysh, të ndaluar
  luftimin dhe shkojnë në shtëpi.

  Funny? Dhe më e rëndësishmja - absolutisht
  joreale.


  Bashkëpunimi

  Strategji e tillë të sjelljes
  Konflikti mund të përballojë njerëz me fleksibilitet të madh në mendje.
  Bashkëpunimi - një mënyrë për të marrë jashtë në mënyrë që të jenë në gjendje të ofrojnë
  Mundësia e kënaqësisë maksimale të mundshme dhe interes personal,
  dhe interesat e anën e kundërt.
  Jo gjithkush është në gjendje të zbulojë një
  niveli i konfliktit, ku ka interes të përbashkët. Dhe
  ai që është i aftë - për të fituar një reputacion rrezikon mashtrues, cutie,
  kush "dhe tuaj dhe tonë." Dhe gjëja e trishtuara që është një bandë
  situata ku bashkëpunimi është thjesht e pamundur.