Family Life Lessons


 • Mësim One.
  Durim
 • Mësim Dy. Respekti dhe besimi
 • Liria e martesës
 • Barazia në familje
 • Mësim Tre. Dhembshuri dhe Drejtësi
 • Mësim Katër. Uniteti i interesave
 • Pastrim
 • Mësim Pesë. A nuk betohem, jo ​​i vrazhdë, mos qaj
 • I gjashtë mësim. Mos u grindni
 • Mësim Shtatë. E pra mendoj për të dashurit gruas
 • Kujdesuni për familjen tuaj

 • Mirëqenia e të gjithëve madje edhe të rriturit, edhe pse fëmijët - fillon në familje. Nëse familja është e mirë, miqësore, madje edhe njerëz të lumtur. Nëse nuk ka paqe dhe harmoni në familje, dhe është egoizmi, mungesa e mirëkuptimit, indiferencës, pashpirtësisë dhe padrejtësisë, akuzat, pakënaqësia e njerëzve me njëri-tjetrin, grindje - se si njerëzit mund të jenë të lumtur?


  Mësim One. Durim

  Mësimi i parë që ju duhet për të mësuar dhe për të kryer - ajo durim . Durimi - një natyrë e mirë, aftësia e njeriut për të në mënyrë të sigurtë dhe në mënyrë paqësore të kryejë të gjitha vështirësitë dhe vështirësitë e jetës. Në fillim të jetës familjare janë të dy avantazhet dhe disavantazhet karakterin dhe moralin e popullit, zakonet e tyre të këqija dhe prirjet, të cilat ai nuk e dinë në gjysmën e dytë. Ndonjëherë duket e pamundur që prytertysya njëri-tjetrin që të jetë konflikt i përjetshëm dhe i pashpresë, por durim dhe dashuri të kapërcyer të gjithë jetën dhe dy të shkrihen në një, të plotë, të qetë, dhe se jeta do të vazhdojë në paqe dhe të qetë.  Mësim Dy. Respekti dhe besimi

  Mësimi i dytë i jetës familjare - një respektojnë dhe i besojnë njëri-tjetrin . Ajo është nevoja për të mbrojtur dashurinë, respektin dhe marrëdhëniet e mira të bashkëshortëve ndaj njëri-tjetrit. Kur keni krijuar një familje, ne duhet të kujtojmë se ju po ndërtojnë një marrëdhënie me një burrë tjetër. Kur ju sapo u takuan burrin e saj të ardhshëm apo gruaja - ju jeni të vetëdijshëm për këtë dhe për këtë arsye ato trajtohen shumë me edukatë dhe të butë, ju doni ta për të si ju donte që ata të kanë qenë në gjendje për të dashur dhe e di se në qoftë se ju silleni keq , ata janë të vrazhdë, ata do të ofendoj - asgjë ju nuk e bëni! Ju thjesht nuk e pëlqen atë dhe ata nuk janë prej jush shkoni dhe të martohet me ju - nuk do!

  Por të jenë të vetëdijshëm se kur ju krijoni një familje - ju duhet të mbani gjatë gjithë jetës të mirë të trajtuar bashkëshortët e tyre se ata nuk kanë zhgënjyer dhe kështu - nuk do të rënë nga dashuria, por në qoftë se ata pushojnë të të dua - familja juaj është shkatërruar. Prandaj është e nevojshme mbaj dashuri dhe respekt për personin tjetër për veten e tij, duhet të të mbajë një marrëdhënie të mira në familje. Egoizmi, vrazhdësi dhe indiferenca për njerëzit e tjerë - ajo shkatërron çdo gjë!

  Bashkëshorti i familjes duhet të jetë i sinqertë dhe i drejtë në çdo gjë dhe kurrë nuk mashtrojnë mbi njëri-tjetrin, apo humbi më i rëndësishëm dhe më i shtrenjtë - bashkëshorti i besojnë njëri-tjetrin . Dhe me besim - dhe dashuri e humbur.

  Është e rëndësishme që të mësojnë të respektojnë njëri-tjetrin dhe i besojnë një të dashur për të parë në një person tjetër dhe të injorojë interesat e saj. Nëse një familje ka besim dhe respekt për njëri-tjetrin - që do të thotë se nuk ka dashuri, njerëzit që jetojnë në familje - gjithë jetën e tij, është vetmia së bashku - gjë trishtuara që mund të ndodhë në marrëdhëniet familjare. Të gjitha së bashku, kjo do të thotë se në mes të njerëzve apo nuk është dashuri, apo ajo nuk ndodhi kurrë. Ne të gjithë duhet të mësojnë artin e marrëdhënie të ngushta me bashkëshortët tanë, ne duhet të mësojmë të jenë miq me njëri-tjetrin, dhe kështu të jenë në gjendje të dëgjojnë dhe të kuptojnë një person tjetër, për të këmbimit fqinjët e tyre, të heqin qafe e mërzi, nepostuplyvosti, vrazhdësi dhe indiferenca në marrëdhëniet familjare.


  Liria e martesës

  Liria e martesës - një nga kushtet kryesore dhe më të rëndësishme për një jetë të lumtur familjare. Absolutisht nuk mund të mundë burrin e saj, imponojnë dhe diktojnë vizionin e tyre të jetës, pikëpamjet e tyre mbi jetën, instalojë dhe të kërkojë zbatimin pa parakushte pëlqimin vullnetar të njeriut - disa rregulla specifike të sjelljes dhe të jetës. Ju nuk mund të thyer dhe shkel njeri - Zoti e bekoftë kjo familje nuk ka, dhe për fat të mirë nuk është, dhe në të vërtetë familja është e brishtë dhe lehtësisht mund të bien larg.

  Një i fortë, familje të ngushtë-thur - bazuar në Dashuri , në besimi i ndërsjellë dhe respekt , në marrëveshje ndërmjet një çifti , në Gëzimi i njëri-tjetrin!

  Familja nuk është një burg dhe jo kazermat e ushtrisë dhe bashkëshorti juaj ju një shërbëtor dhe jo një kala - kjo është plotësisht njeri i lirë, një njeri i gjallë, me pikëpamjet e tij mbi jetën, zakonet e tyre, me interesat që ju mund të kenë nevojë dhe nuk më pëlqen, dhe ju besoni atyre edhe trill, por burri juaj ato janë të rëndësishme dhe të nevojshme.

  Nëse ju nuk më pëlqen diçka gruaja, dhe ju nuk e pranojnë, duke shtyrë një tjetër ultimatum - atëherë ju keni një pyetje - dhe pse ju i martuar apo i martuar? Për të vetëm komandues dhe gjithmonë përpiqemi të keni gjithçka sa më shpejt që ju doni dhe ju pëlqen?

  Kjo është një shenjë e madhe tuaj krenaria dhe egoizmi - Dhe për shkak se ju e dini se në qoftë se ju nuk do të jetë - Zoti do të të braktis dhe të marr me vete gjithçka që ju kanë dhënë. Mbeten, si grua në historinë e Alexander Pushkin - më me asgjë në jetën e tij, e vetmuar dhe njeriut padobishme - ju duhet ajo?

  Zoti dha këtë urdhër - "Duaje të afërmin tënd - si veten tënde"! Kjo e gjitha! Apo ne jemi të mirë dhe të respektojë fqinjët e tyre - dhe Zoti na bekon dhe i jep lumturi për bindjen tonë dhe ekzekutimin e urdhërimi i madh. Ose ne të marrë fqinjët e keqe, dhe kështu Perëndia na ndëshkon. Prandaj, rregulli i parë - Respektojnë burrin apo gruan tuaj, të marrë atë si ajo është, dhe të gëzohemi dhe shyqyr se ky person jeton me ju atje, dhe se Zoti e ka vënë dashurinë e tij të zemrës për ju, kështu që të mbajë ata ndjenjë të madhe dhe të çmuar, isha i vogël ajo gjithashtu forcon dashurinë e tij të saj, kujdesin e tij të tenderit, paqes dhe mirëkuptimit të ndërsjellë, respektin e tij për njeriun tuaj të afërt dhe i dashur.

  Vrazhdësi, indiferencë, egoizëm, qortim, bezdisur, sharjet, ulëritës, nervozizëm, zhgënjimin, përbuzjen, poshtërimin, ton e domosdoshme - si "I thashë!" - Kjo shkatërron dhe vret dashuria e njerëzve - shkatërron familjet.
  Dhe nuk do të duan një person ju Arija - mirë, çfarë do të qëndroni? Kush do të keni nevojë? Në fund të fundit ne e nevojshme - deri ne dashuri. Kjo është arsyeja pse ajo është aq e rëndësishme dashuri dhe ushqej marrëdhënie të mira - Një peng dhe lumturi familjes garanci.

  Mundohuni të trajtuar burrin apo gruan tuaj dhe të bëjë kështu që një të dashur të ndjehen të lirë, do të shohim se ajo është kuptuar dhe pranuar si ai është, ai numëron me mendimin e tij, me interesat dhe dëshirat e hobi dhe zakonet e tij përveç nëse, natyrisht, kjo nuk është një zakon i keq dhe mos dëmtojë fqinjin e tij, nuk do të ndërhyjë me jetën e tyre dhe nuk e shkelin paqen e tyre.

  Se të dehurit, dashuria e tepruar e miqve dhe miqve kur një njeri harron familjen e tij dhe pothuajse të gjithë kohën time të lirë në kompani mbart vetëm miqtë e tij, të pijshëm të lumtur - kjo nuk është normale dhe të sigurt për familjet; burkotlyvist, lakmia, konflikt, kokëfortësinë, moodiness, nervozizëm, kujdesi, dashuria e muzikës shumë të lartë, egoizëm, fyerje, etj

  Me të gjitha këto defekte pa kuptim të karakterit dhe të shprehive të këqija, sigurisht, duhet takt, pa vrazhdësi dhe luftën poshtërimit. Nëse një njeri është i arsyeshëm, personi i arsyeshëm, dhe kjo është një ndërgjegje, ai duhet të kuptojnë dhe të korrigjohen gradualisht, vetëm këtu duhet të jemi të durueshëm dhe të kërkojë Perëndinë për ndihmë, për pa mëshirën dhe ndihmën e Perëndisë ju të përmbushur asgjë.

  Nëse njerëzit të pandershëm, të trashë, i pamenduar dhe personi egoist, dhe me kokëfortësi qëndroi qëndrimin e tij, nuk e njeh të metat e tyre dhe nuk duan korrigjohet, punën në veten tuaj dhe të shpëtoj nga zakonet e tyre të këqija - më shpejt ose më vonë, kjo familje është i dënuar: Lumturia nuk është dhe të lënë më mirë.


  Barazia në familje

  Disa të çiftit të vjetër, dhe dikush më të re, dikush arsimit të lartë dhe më të mirë, apo edhe një diplomë - por familja ju jeni absolutisht të barabartë, dhe të gjithë e më lart nuk është e rëndësishme. Family - është një ekip i mirë, ku të gjithë janë të barabartë dhe duhet t'i trajtojnë njëri-tjetrin me respekt të madh dhe dashuri.

  Bashkëshorti dikush në shefin e punës, dhe dikush - rob. A nuk e mbajnë stereotipet e komunikimit në punë në familjen e tij. Në shtëpi nuk ka eprorët dhe vartësit jo , përndryshe ajo nuk është një familje, dhe një imitim i keq i saj, dhe lumturi në këtë familje nuk do të jetë dikush.

  Kur familja e një të tjerët komandës bashkëshorti, gjërat, ai poshtëron dhe fyen tjetrin, dhe ku poshtërim dhe pakënaqësi mund të vërtetë të jetojnë dashurinë dhe respekt, paqe dhe harmoni? Kjo është arsyeja pse familjet e tilla ku komanda dikush e tjera nuk mund të jenë lumturi! Mos nuk u dha porosi të menaxhuar burrin e saj - t'i japë atij mundësinë për të lehtë dhe të lirë të jetojnë pranë jush, dhe pastaj dashuria e tij për ju është më e fortë, dhe më e rëndësishmja, ai do t'ju respektojnë dhe çmojnë ju - për qëndrimin tuaj të mirë.

  Bashkëshorti dikush fiton më shumë ose më pak dhe tjetri nuk ka punë - nuk Perëndisë t'ju japë kjo qortojë burrin e saj - mënyra më e mirë për të thyer deri familjen tuaj ju do të gjeni! Si për të jetuar me personin koprac dhe babëzitur? Për fat të mirë Perëndia nuk i jep njerëz të tillë. Gjithashtu, ajo shpesh ndodh që dikush të siguruara më mirë financiarisht, dhe tjetri më keq - kjo është gjithashtu e parëndësishme. Në të kundërtën, një njeri duhet të gëzohen me kusht që ajo ka mundësinë për të ndihmuar bashkëshortin e saj dhe miqtë e tij dhe të familjes, dhe mirësinë e tij, ndihmën e tij bujare dhe kujdesi fort lidhin zemrën e tyre me të.


  Mësim Tre. Dhembshuri dhe Drejtësi

  Mësimi i tretë i rëndësishëm i jetës familjare: njerëzit duhet të jenë të sjellshëm dhe të drejtë tek pronari në familjen e tij, dhe gruaja duhet të jetë lloji, inteligjente dhe të bindur njerëzit e tij . Perëndia e urdhëroi të gjitha çiftet: gra, burrat! Burra, t'i doni gratë tuaja, të kujdeset për to dhe të kujdeset për to! Një njeri në familjen e tij që të jetë pronar. Ajo i është dhënë atij nga Perëndia.

  Në qoftë se jo, dhe ajo vjen në të gjithë krenar, tekanjoze, gruaja e çuditshëm, i cili nuk dëshiron të njohë autoritetin e burrit të saj në familje, burri është i zhgënjyer në se gruaja ime është indiferent dhe humb dashurinë dhe dëshirën për një grua të tillë rebel.

  Ai është indiferent në shtëpinë e tij, ku ai nuk është pronar, dhe për këtë arsye nuk ka dashur për të prodhuar dhe për të ndihmuar në çdo gjë me gruan e tij. Kjo është arsyeja kryesore pse meshkujt nuk duan të bëjnë dhe mos të ndihmojë gratë e tyre.

  Burrat kujdesen për shtëpinë dhe mos të ndihmojë gratë e tyre vetëm në dy raste: 1. Ose njerëz egoistë dhe horr. 2. Apo gruaja shumë krenar, kapriçioz dhe të dëmshme, synon të jetë kryesor dhe të gjithë komandën. Në mënyrë tipike, këto familje të prishur - njerëz që vijnë nga një grua të tillë kokëfortë dhe rebel. Fëmijët në këto familje të rritet rebel, arrogant dhe të pakënaqur.

  Ata nuk respektojnë dhe nuk si prindërit e tyre, dhe ata nuk përbëhet nga fati. Kështu Perëndia ndëshkon me gratë krenar dhe të pabindur të cilët shkelin ligjin e Perëndisë.


  Mësim Katër. Uniteti i interesave

  Mësimi i katërt i jetës familjare - Uniteti i interesave . Shqetësimet dhe interesat e gruas Asgjë nuk duhet të duket shumë e vogël dhe i parëndësishëm edhe për intelektin gjigande e njerëzve më të mëdhenjë. Njeriu duhet të kuptojë se për një grua interesat e saj femra jo më pak të rëndësishëm dhe të rëndësishme si ajo ka lidhje me njerëzit, dhe ai duhet të respektojë interesat e fëmijëve të tyre në qoftë se ata janë të dobishme dhe jo e dëmshme për zhvillimin e tyre. Nga ana tjetër, gruaja e mençur dhe besnik me gatishmëri do të jenë të interesuar në punët e burrave, do të vazhdojnë të tërheqin dhe të kapur të mirën e fëmijëve të tyre.

  Ajo dëshiron të dijë për çdo të re plan projekt, vështirësi apo dyshim që nga nismat e dështuar, dhe jo çfarë, dhe të jetë i vetëdijshëm për të gjitha punët e përditshme.

  Me respekt dhe qëndrim të kuptuarit të interesat dhe hobi burri - Është e rëndësishme të ndërtimi i besimit ndërmjet jush , për të miqësisë. Këndoni kur diçka juaj burri kapur, e do peshkim apo gjueti, apo diçka radiodelom merret harton, trillon dhe krijon, riparimet makina apo pajisje, shkruan artikuj apo libra admiron foto dhe fotot.

  Kur njerëzit të bëjnë diçka të mirë - ai kurrë nuk angazhohen në të keqe.

  Çdo mësim i mirë zhvillimin njerëzor - Ajo merr më të mirë. Pa marrë parasysh se çfarë bashkëshorti juaj, nëse ai ka ndonjë hobi të mirë - të ndihmuar atë nuk shfryrje në të, të jetë ajo mik dhe duke bërë kështu përkrahës i mirë - ju lidhë atë fort tek ajo, dhe njerëzit nuk do të vetëm vlera, por edhe ushqej ty, dhe për këtë arsye ju jeni në mes të marrëdhënieve të mira dhe të mira. Çfarë tjetër ju nevojitet për lumturi?


  Pastrim

  Lini një hapësirë ​​të vetme. Secili prej nesh mund të ketë interesat e tyre, miqtë e tyre, kohë për veten tuaj, por kjo nuk duhet të jetë një sekret për burrin tuaj nuk mendoj se në qoftë se ju keni diçka për të fshehur.

  Asnjëherë ngjiten nuk është qese e tij dhe xhepi, jo ryyte një sirtar tavolinë, nuk lexojnë letrat e njerëzve të tjerë dhe shënime, mos kontrolloni nëse telefoni juaj celular dhe fletore - ju xhandar dhe jo prokurori, dhe burri juaj nuk është kriminel. Respektojnë të lirisë, të drejtave dhe të kënaqem një të dashur. Hyrja këtë mënyrë, ju shkatërrojë duart tuaja keni besim burrin tuaj dhe besimin se ju jeni gjysma e tij, një popull të mirë dhe të besueshëm. Ju besim jo më të gjatë dhe besoj, dhe nëse familja nuk bëhet besim ndërmjet bashkëshortëve - dhe dashuria e humbur, është e telashe.

  Familja duhet të ketë sekretet dhe misteret e njëri-tjetrit në qoftë se një njeri nuk shtoni ndonjë gjë dhe i fshehin nga tjetri - ai thotë se ai nuk ka besim apo për ndonjë arsye, ose është njeri egoist dhe krenar që jeton vetë dhe vetëm vetë, dhe për këtë arsye nuk e konsideron të nevojshme për të shkuar të marrëdhënieve të ngushta.

  Në qoftë se familja në mes bashkëshortëve nuk e kanë të ngushtë, marrëdhënie të besuar - kjo do të thotë se ndërmjet burrit dhe gruas, nuk ka besim, harmoni dhe mirëkuptim, kështu - nuk ka dashuri, kështu që - nuk ka familje! Family pa dashuri - një bashkëjetesë të thjeshtë të çuditshme dhe indiferent për çdo njerëzit e tjerë. Kjo shtëpi është e zbrazët dhe të ftohtë, kjo nuk është fat, sepse Perëndia nuk e bekoftë këto familje.

  Le të dy zemrat ndajnë gëzimin dhe dështimet, dhe vuajtje. Le burri dhe gruaja ndajnë në mënyrë të barabartë të gjithë barra e kujdesit mund të jenë të gjithë ata kanë në jetën e përbashkët. Ata duhet të shkojnë në kishë së bashku, luten atje, për të sjellë së bashku thembra të ngarkesave Perëndia kujdeset për fëmijët e saj dhe çdo gjë të dashur për ta.

  Pse nuk flasin me njëri-tjetrin në lidhje me vështirësitë, gabime, tundimet, dyshimet, dëshirat e tyre të fshehta dhe mos e ndihmuar njëri-tjetrin simpati, këshilla dhe fjalë inkurajimi? Kështu ata do të jetojnë një jetë, jo dy.


  Mësim Pesë. A nuk betohem, jo ​​i vrazhdë, mos qaj

  Mësimi i pestë. A nuk betohem, jo ​​i vrazhdë, mos qaj për të dashurit e tyre, për të shmangur grindjet, të mësojnë në një të mirë, të qetë dhe të zgjidhë të gjitha problemet që lindin në familje dhe konfuzion - kjo do të shpëtojë familjen tuaj dhe për të mbajtur dashurinë tuaj! Beware konfuzion pak herët, indiferencën ndaj njëri-tjetrit ose asgjësimin. Në vend që të mbajë prapa, ne e themi fjalë të ashpra dhe shpesh të ashpra të lejojë veten për të rritur zërin dhe madje qaj me personin e afërt për ne, kështu ranyachy dhe fyese atë.

  Dhe tani të dy zemrat, e cila kishte qenë një copë - ka një çarje të vogël, ajo është në rritje dhe përhapje sa kohë që nuk kthehet në një hendek në mes të bashkëshortëve, e cila shkatërron familjen.

  Por më e rëndësishmja, ne duhet të dimë: vrazhdësi tonë, duke thirrur, sharjet, fyes, emri i bërë thirrje të gjitha llojet e fjalëve të këqija dhe të liga, pakënaqësi tona me një person tjetër, bezdisur në të dhe bezdisur brejtje - duke vrarë të afërmin fjalë për fjalë. Zemërimi, agresion njeri - një helm i padukshëm, energji të padukshme të keqen që e shkatërron trupin e njeriut, i cili kritikoi. Dhe kështu ynë mallkime, fyerje, akuza, nervozizëm dhe zemërim ngadalë por me siguri vrarë njerëz ne nuk e pëlqen dhe layemo.

  Dashuria nuk e bën këtë - dashuria keq i njeriut dhe gjithë ai fal. Vrasin një njeri jo vetëm thikë dhe plumb, por fjalët e zemëruara, fyerjet dhe poteren mund të! Sa burrat janë të këqija, gruaja e keqe e Vrazhdësi tij, fyerjet dhe turpërimin çuan përpara në varr! Zot i të gjitha grave të këqija, të pamëshirshme, të trashë, egoiste dhe burrave të ndëshkohet rëndë - ata janë vrasës dhe meritave të bllokuar kështu në ferr! Dhe ata nuk kanë asnjë falje.

  Të kujdeset për familjen tuaj nga Vrazhdësi, fyerjet dhe skandalet! Shumë njerëz janë shumë të rezervuar dhe të qetë nuk lejojnë veten në mënyrë të vrazhdë shaj, mallkim dhe fyerje britmë burri i saj në fëmijët e tyre. Vrazhdësi, sharjet, britmat, nervozizëm, materka - e gjithë kjo shkatërron një marrëdhënie të mirë në familje.

  Fjala Rough e keqe dhemb shpirti i njeriut, shkel ndjenjat e tij. Dëbon dashuri.

  Nëse ju mendoni se ju papritmas i zemëruar, i pakënaqur, i fyer apo i mërzitur - menjëherë heshtje, do të përpiqen për të qetësuar së pari, dhe pastaj vetëm për të mirë, të sigurt, të zgjidhë problemin tuaj. Nëse ju bërtiti dhe t'ju mallkuar - mos përgjigjem së keqes me të keqen, do të jetë edhe më keq. Kryen atë, përpiqen të mendojnë mirë i një njeriu që e ka ofenduar ju, nëse është e mundur, ajo siguroi atë, dhe njeriu do të jetë turp, ai e pranon fajin e tij dhe do të vënë me ju, atëherë ju do të jetë në gjendje të falë atë dhe të bëjnë paqe me të.

  Dhe pastaj Perëndia vetë do të jetë në anën tuaj dhe të ju ndihmojë.

  Vrazhdësi, betimit dhe skandale - shkatërrimin e familjes! Sa familje të ndarë dhe njerëzit ishin të huaj për njëri-tjetrin, por e krijuar familjet e tyre për dashuri, dhe të gjitha për shkak të zakonit të tij të keq të betimit, duke thirrur, thirrje dhe fyerje çdo fjalë të një të dashur, të zgjidhin problemet e familjes vrazhdësi dhe fyerjet.

  Ju tha diçka të mprehtë dhe të përafërt në një nxitim? Menjëherë të kërkojë falje. A keni ndonjë keqkuptim dhe mosmarrëveshje? Nuk ka rëndësi se faji i të cilit ai është, nuk e le të tij apo të qëndrimit orë me ju, të bëjë gjithçka për të ardhur në kushtet me dashamirësi dhe të arrijnë një kuptim më të plotë dhe marrëveshje midis tyre.

  Ndjehen të lirë për të parë të shkojnë në pajtim. Ku paqja dhe marrëveshje e mirë - aty Zoti! Aty ku ka paqe dhe harmoni mes njerëzve - do të ketë armiqësi, zemërim, fyerje apo zhgënjim, nuk ka asnjë të mirë!


  I gjashtë mësim.
  Mos u grindni

  Mësimi i gjashtë. A nuk kanë ndonjë sherr. Nëse keni pasur një shkëputje - kurrë nuk i heshtur dhe nuk vidstoronyaytesya njëri-tjetrin për një kohë të gjatë - madje edhe për një orë, kërkim për të gjitha mundësitë për pajtim . Mos shkoni në shtrat, duke mbajtur atë në pakënaqësi të tij të zemrës dhe zemërimit, fle së bashku, nuk rozbihaytesya në shtretër të ndryshme dhe banjo. Në natën pavarësisht se nuk të zgjidhur problemet serioze, mos harroni: "Morning është më e ditur se në mbrëmje."

  Në jetën familjare nuk duhet të jetë një vend i krenarisë. Kurrë nevojë për të argëtojë ndjenjën tuaj të krenarisë së dëmtuar dhe të llogaritur kush duhet të kërkojë falje, ne mund të ngurtësojnë dhe pretendojnë se ju kurrë nuk do të fal - kjo është shumë e rrezikshme. Dashuria e vërtetë secili njerëz të tjerë - gjithmonë të gatshëm për të shkuar për herë të parë në drejtim të njëri-tjetrit, të heqë dorë dhe të kërkoj falje, dhe më e rëndësishmja - të bëjë gjithçka në mënyrë që të pajtuar dhe të qetësuar personi tjetër.

  Nëse ju shihni se bashkëshorti juaj në terezi, në një humor të keq apo ndjenjat e lënduar dhe të pakënaqur me ju - nuk betohem, mos dratuytesya nuk ofenduar nga ai. Në anën tjetër, në qoftë se ju mund të, do të përpiqen për të përkthyer çdo gjë në një shaka dhe të jenë shumë të vëmendshëm ndaj fqinjit, të përpiqen për të qetësuar atë poshtë, dhe i mirë për të folur për atë dhe të gjeni çdo gjë, dhe në qoftë se jeni të vërtetë fajësojnë - të kërkojë falje dhe të bindë personin që ju më shumë kështu që ajo nuk do të zhgënjej.

  ju nuk do të ndiqni keqes , të përpiqet të mos dëmtojë një tjetër, dhe në qoftë se ju ende grindje ndodhur, mos e poshtërojë dhe nuk lënduar personi tjetër, jo keqkuptim fjalët e tij fyese dhe të përpiqen për të ndaluar grindjet dhe pajtuar me mirësi, do të përpiqen për të qetësuar personi tjetër.

  Kurrë nuk vendos ndonjë ultimatume me njëri tjetrin . Mos jepni në krye, nuk e urdhëroj, nuk e them nëpunës që brooked asnjë formë për kundërshtim. Mos shaj në njëri-tjetrin, madje as të ngrejë një zë. Asnjëherë mos kritikojnë njëri-tjetrin, mundohuni që të përmbahen nga akuzat dhe pretendimet ndaj njëra-tjetrës - të gjitha llojet e agresionit, i cili është i sigurt për të konfiguruar bashkëshortin tuaj kundër jush, dhe zakonisht çojnë në grindje, në betejë.

  A nuk e tallësve njëri-tjetrin. Abuse, fyerjet dhe grindjet, kritika, ndonjë pretendimet vrasin dashurinë, shkatërrojnë marrëdhëniet familjare dhe të njëjtën familje. Mos harroni një rregull shumë të urtë: në qoftë se ju kishte një shkëputje gjatë ditës - ju keni për të pajtuar në mbrëmje! Nëse ju kishte një shkëputje gjatë natës - ju keni për të pajtuar mëngjes! Është ligj, zbatimi i të cilave do të kurseni marrëdhënien tuaj dhe familjen tuaj!


  Mësim Shtatë. E pra mendoj për të dashurit gruas

  Mësimi i shtatë. Mundohuni të bëjnë mirë për prindërit, të afërmit, miqtë dhe shokët e një tuaj të dashur. Mundohuni të lidhen mirë me prindërit dhe të dashur bashkëshortin ato dhe për të ndihmuar ata në qoftë se ata kanë nevojë për ndonjë ndihmë.

  Kur ne me mirësi të marrin ata, të ndihmojë ata dhe të kujdeset për to, bashkëshortit tonë, duke parë marrëdhëniet tona njerëzore ndaj prindërve të tij, familjes së tij dhe të dashurit, kanë filluar të kenë më shumë dashuri dhe respekt. Nëse ne fillojmë të trajtojmë prindërit e varfër të burrit të saj, atëherë ne e shkaktojnë atë dhimbje e madhe dhe figurën e saj, të cilat me kalimin e kohës mund të shkatërrojë një familje.

  Edhe në qoftë se prindërit ose të afërmit nuk kanë marrë dhe na trajtojnë keq - ne nuk duhet të grindet me ta, në të kundërtën, të përpiqet të bëjë gjithshka të mundshme për të vendosur marrëdhënie të mira me ta dhe të pajtojë burri juaj të gjithë shohim dhe vlerësojmë edhe të fillojnë për të ju mbrojtur nga e tyre Prindërit dhe të afërmit nëse ata janë me të vërtetë i gabuar.

  Gjithashtu të përpiqet të lidhen mirë për miqtë e burrit tuaj. Është e rëndësishme që ata janë njerëz të mirë dhe miqtë e vërtetë, dhe pjesa tjetër nuk ka rëndësi. Ne duhet të kuptojmë se çdo njeri normal ka miq që janë pjesë e jetës së tij dhe shkel mbi ajo nuk mund të jetë! Burrat vlerësojmë kur gruaja e respektit për miqtë e tyre - kjo do të forcojë vetëm marrëdhëniet tuaja familjare.


  Kujdesuni për familjen tuaj

  Të kujdeset për familjen tuaj! Marrëdhëniet tuaja familjare dhe gjithçka që është në ju duhet të jetë një mister i madh për të gjithë të tjerët, përfshirë edhe për prindërit tuaj. Ju nuk mund të bëni dhe nuk tregoni askujt se si ju jetoni atë marrëdhënie mes jush dhe atë që fëmijët tuaj - jo, asgjë nuk ka nevojë të dijë.

  Familja është një martesë personal vendim i marrë dhe i madh askush nuk është!

  Ne duhet të mbrojë dhe të fshehur nga të huajt, sytë e këqij dhe ziliqar lumturinë tuaj familjare! Pra, nuk do të tregojnë në ekran ndjenjat e tyre si shpesh ndodh sot, të rinjtë në rrugë, në metro, një kafe përqafimeve dhe puthjeve. Kjo është shumë, duket shumë guxim dhe modesti.

  Ju vetëm duhet të dini se ka dy lloje të lumturisë mbi tokë: Financiare - paraja, pasuria, apartamente, shtëpi, makina, karrierë të suksesshme; dhe shpirtërore - dashuri, harmoni dhe besim në mes të njerëzve dhe marrëdhënieve të mira familjare. Shumë njerëz nuk mund të qëndrojë, shumë xheloz kur e shohin dhe e di dikush mirë jetën e tyre financiarisht, por ata absolutisht nuk mund të tolerojë faktin se dikush ka një jetë të lumtur familjare është dashuria - ajo është thjesht i bezdisshëm, ato fillojnë nga zemra dhe dëshirë mallkim të keq .

  Prandaj ne nuk mund të tregojnë në lumturi publike, nëse Perëndia ju dha. Për të njëjtën arsye që ju nuk mund të tregoni askujt asgjë për mënyrën se si ju jetoni. Shumë njerëz të prekur nga e zezë e njerëzve zili dhe madje humbur lumturinë e tyre dhe familjet e tyre.

  Rozvyvaytesya profesionist në qoftë se ju normalisht të sigurojë për familjen tuaj, gruaja juaj do të jetë në gjendje për të dhënë më shumë kohë për familjen time dhe ju dhe fëmijët, se ajo nuk kishte punë pomnohu, dhe ndoshta edhe në të gjitha që ju nuk mund të shkojnë në punë dhe plotësisht merret vetëm me familjen e tij dhe shtëpinë e tij, e cila është shumë e rëndësishme!

  Rozvyvaytesya personalitet! Mundohuni për të lexuar më shumë, të transportuar nga muzikës serioze, tsikavtesya çfarë po ndodh rreth jush dhe botën, kanë disa hobi, interesat apo interesante, biznes serioz, të jetë kurioz dhe të motivuar.

  Korrigjuar vetë karakteri i tij të metat qafe e zakone të këqija.

  Rozvyvaytesya shpirtërisht, të shkojnë në kishë, të gjithë vëzhgojnë, lexuar dhe studiuar Biblën, ligjin e Perëndisë, mësimet e pleqve të shenjta. Kjo do t'ju ndihmojë të bëhet - një personalitet interesant dhe inteligjent. Atëherë ju do të jetë interesante për të gjithë, për të mos përmendur familjen tuaj.

  Kryetarët e Vladimir librit Demidov "Secrets e Lumturisë Family"

  Lexoni fillim