Menaxhoni emocionet tuaja me ndihmën e NLP


 • Emocionet tona janë subjekt na
 • Dy mënyra për të menaxhuar emocionet

 • Emocionet tona janë subjekt na
  Në kundërshtim me besimin popullor, NLP - jo terapi, edhe pse terapistët që përdorin ato, të merrni rezultate të mahnitshme. Ky program nuk është mësuar tregtinë e artit, edhe pse tregtarët që përdorin ato edhe të merrni rezultate të mahnitshme. Ky nuk është një mjet i vetë-zhvillimit, por ata që i përdorin ato për vetë-zhvillimit, dikur marrë rezultate mbresëlënëse.
  Dhe kurrë, në bazë të saj - nuk i nënshtrohet vetë ose në distancë. Ajo është shumë e mirë për të qenë e sigurt në duart e paaftë, kështu që është më mirë për të mësuar nën drejtimin e trajnerëve me përvojë dhe të kualifikuar.

  Ju do të duhet të mësojnë zhytje nga një fqinj i cili një herë në javë për të zhyten në pishinë? Ky artikull përqendrohet në disa supozime që ekzistojnë në kulturën tonë, dhe se si, duke përdorur informacion NLP kusht, të mësojnë për të ndryshuar vetë.

  NLP studion se si ne ndërtojmë mendimet tona, ne e dimë se çfarë ne dimë dhe se si ne të krijuar përvojat tona.
  Sigurisht, përvojat tona subjektive të ndryshme nga njëri është që ju pëlqen. Në mënyrë të ngjashme, eksperienca subjektive e një personi tjetër të ndryshme nga përvojat subjektive të të tjerëve. Megjithatë, të gjitha mendimet tona, emocionet, kujtimet dhe ëndrrat të përbëhet nga imazhe, tinguj dhe ndjesi.


  Dallimi është për shkak të përvojave tona që ne mund të vendos këto tinguj, foto dhe ndjejnë një numër të mënyra të ndryshme, si dhe faktin se ajo tërheq vëmendjen tonë.

  Shumë në Perëndim besojnë se ata lehtësisht të shihni fotografitë e tyre mendore, apo ata mësojnë kjo mjaft e lehtë. Imazhet mendore janë krijuar; të gjithë Dallimi është se disa njerëz ende nuk kanë mësuar të dalloni ato. Mendoni pak për fotot e tyre mendore të asaj që ju pëlqen. Ata janë ngjyra ose bardh e zi, ende ose duke lëvizur, afër apo larg, i madh apo i vogël, zgjatur vertikalisht, horizontalisht, ose pamje panoramike të cilat pjesët e qendrës?

  Ju shikoni skena si mënyrë si ata ishin atëherë, ose shohin veten në to si filmuar?

  E gjithë kjo - shembuj se si ne mund të bëjmë të njëjtat gjëra ndryshe se të tjerët. Ju mund të ndryshojë përvojën e ndryshimit të një prej këtyre karakteristikave. Nëse ju zgjidhni diçka që ju pëlqen, të gjetur se çfarë ndodh në qoftë se fotografia shkojë deri afër ose rritur atë. Ju mund të lëvizin fotot imagjinare, vetëm duke menduar për të. Nëse ju ka pëlqyer rezultatin, kështu që të lënë, ose të kthehet çdo gjë përsëri në dhe të gjetur se çfarë ndodh në qoftë se ju bëni ngjyra më të forta. Ndryshimi një karakteristikë në një kohë dhe të kthehemi në versionin origjinal para ndryshimit të ardhshëm.

  Sigurisht, në qoftë se ka një ose më shumë opsione që ju të gëzojnë më shumë se sa origjinale, të lënë ata. Kini kujdes, mos harroni se ndryshimi prodhon fotot dhe nëse bëhet ndonjë gjë, rezultat i asaj që nuk ju pëlqen, menjëherë të kthehen në gjendjen e mëparshme. Track për të siguruar që, në fund, përvoja do të mbetet të paktën si të kënaqshme si në fillim.

  Për shumicën e perëndimorëve foto - vetëm atë që është më e lehtë për të parë dhe ndryshim sepse disa prej tyre dhe kemi filluar. Ju mund të mësoni po aq e lehtë të bëjë atë me tingujt dhe ndjenjat, tingujt duke u larguar, duke ndryshuar me shpejtësi, lartësi, vëllim, si në qoftë se keni pasur një mikser të mirë.

  Ju mund të forcojë apo dobësojë ndjenjat ndryshojnë cilësi e tyre ose fryj qetë e tyre, të ngadalësojë ose të përshpejtojë ritmin e lojës ose shpejtësia, lëvizin ata, i bëjnë ato më pak ose më shumë, ose edhe të pastër.

  Ju mund të keni vënë re se në qoftë se ju të ndryshojë një parametër fotot, tingujt dhe ndjenjat ndryshojnë shumë, ose në qoftë se ju të ndryshojë disa shëndoshë parametër, imazhin dhe ndjenjën e ndryshimit në përputhje me të. Gjej dallimin tuaj të veçantë - është për të gjetur një mënyrë të shpejtë për të ndikuar atë sistem (duke parë, dëgjimit ose ndjenjë) që ju të lehtë të ndryshojë pak. Për shembull, në qoftë se fotografia juaj është t'ju pëlqente të moderuar, dhe pas rritja ishte më shumë si ju ndryshuar kuptimin e ndryshimit të fotografive.

  Nëse fotografia është mjegulluar me një ndjenjë të shtrembëruar të shëndoshë dhe skrebuschym ndoshta ajo do të fokusohet, në qoftë se ju bëni një tingull të pastër apo ndjenjë është e qetë, në qoftë se ju të ndryshojë zërin?
  Në kulturën perëndimore ekziston një besim i përhapur se ndjenjat nuk mund të ndryshojë në mënyrë arbitrare dhe emocionet gjithashtu jo e përshtatshme për të ndryshuar. Ka lidhur me këtë mit se kushdo që mund të ndryshojë emocionet - hipokriteve, bedel, gënjeshtar egoist ose (më shumë kohët e fundit - Grace nuk osineniy, depresion ose "jo të gatshëm për ndryshim"). Në shumicën e kulturave është besimi se një nga sistemet (shikimi, dëgjimi apo ndjenjë), nuk mund të menaxhohet, por jo të gjithë mendon se ndjenjat më të vështira.

  Për shembull, vendasit famshme të Amerikës që ndryshoi ndjenjat dhe ndjenjat po aq lehtë si njerëz perëndimorë ndryshojnë fotografitë apo muzikantë - Dashuri.
  Për Aboriginal Fotografitë imagjinare vizion të nivelit të dukshme, dërgoi perënditë e tyre, dhe kështu kanë rëndësi fetare. Ritualet Sun Dance dhe provë vizion të dizajnuara në mënyrë specifike për të rritur mundësinë për të parë një tablo mendore. Të dy ritual përfshijnë dëshmi e siklet ekstreme inicon një shkallë të tillë që shumica e njerëzve perëndimorë mendojnë se është e pranueshme. Për Gjuha amerikanët - me i lehtë i tyre për të menaxhuar ndjenjat - kontroll dhimbje ushtruar nga ana e tyre gjatë ritualit është një mjet për të zhvendosur vëmendjen e tyre dhe duke ndryshuar gjendjen e tyre mendore në mënyrë adekuate për të lejuar ata për të parë foto.

  Kjo është ajo që e bën të pamundur përdorimin normal të sistemit të tyre të dëshiruar (ndjenjat), kështu që ata duhet të bëjnë diçka tjetër (shih). Si ritual është fetare ose shpirtërore, është e pranueshme në kulturën e tyre të parë foto në atë kontekst.

  Ekuivalent perëndimore të kësaj - treg "Zhvillimi i personalitetit", duke kërcyer nga ura me një grup elastike, droga dhe ritualeve fetare. Njerëz Perëndimor vlerësojnë përvojat akute dhe fetare nga intensiteti i ndjenjave që ata janë duke përjetuar. Disa e quajnë atë emocione ... por emocionet janë të përbërë nga fotot, tingujt dhe ndjenjat, vetëm më bindës prej tyre (për njerëz perëndimore) ndjenjë.  Aftësia për të ndjehen atë që ju doni, kur të doni - një aftësi shumë të dobishme. Ajo na çliron nga kërkimi kushtueshme e trillime. Pasi të mjaftueshme për të lëkundur një ndjenjë të bibliotekës personale. Atëherë ne mund të ndryshojë atë, të rritur, të ndryshojë çdo mjet duke luajtur foto, tinguj dhe ndjesi me të cilin është lidhur për herë të parë. Ju mund të, megjithatë, të krijojë një bibliotekë nga e para, duke përdorur elemente tërheqëse të përvojave konvencionale të këndshme, pasurimin dhe përzierjen e tyre për shije. Kjo mund të bëhet siç përshkruhet më sipër, përmes fotografive dhe tingujve. Vetëm mendoni për një episod të bukur dhe të bëjë atë më të gjallë, jetën dhe ndoshta pak i ngadalshëm.

  Sa më shpejt që ju do të punojnë me ndjenja dhe të mësohen me të, ajo do të bëjë çdo gjë më e lehtë, dhe ju do të mësojnë se si për të ndryshuar ato drejtpërdrejt.

  Dy mënyra për të menaxhuar emocionet

  Hapi i ardhshëm - fjalë për fjalë të kontrolluar emocionet. Ka dy mënyra të lehtë. E para është e mirë për neutralizimin e çdo reagime të pakëndshme emocionale. Nëse ju qesh me funeralet, apo qarë në punë apo i zemëruar në njeri i mbushur, mënyrë të shpejtë për të neutralizuar ndonjë prej këtyre reaksioneve - të lëvizur imazhin larg apo reduktuar atë në madhësinë e një pulle postare. Ju gjithmonë mund të kthehen në atë më vonë, pavarësisht nëse ju e dini se ajo pikturuar.

  Bëni të vogla të mjaftueshme ose mjaft larg, dhe për shumicën e njerëzve kjo do të zvogëlojë intensitetin e efekteve të saj.

  Për të kujtojnë një përgjigje të caktuar emocional kur ajo nuk është, kujtohet apo të imagjinohet një rast duke shkaktuar një reagim të bërë foto të mëdha të ndritshme dhe të afërta. Është e madhe kur ju keni personin e duhur të falënderoj për dhuratën e mrekullueshme, ose në qoftë se ju doni të krijoni keqardhje kur ju tsoknuly vazo të preferuar nënës se urryer për vite me rradhë. A keni ëndërruar ndonjëherë të durimit kur ju mësojnë një fëmijë apo kafshë? Nëse ju doni të tregoni dikush "jo", kështu që ai e kuptoi se serioz? Locate imazhin e kujtesës që ka vetitë e nevojshme.

  E bëjnë të madhe, të ndritshme, jetik - dhe do të jetë e nevojshme kuptim.

  Mënyra e dytë për të menaxhuar emocionet përfshirë ndjenjë më të drejtpërdrejtë. Leslie Cameron Bandler vë në librin e tij "The Burgosurve të emocioneve" shtatë pjesëve të zëvendësimit të ndonjë emocion. Ato përfshijnë ritmin, tempo, intensitetin, afatet kohore dhe përfshirjen personale. Cameron Bandler ofron një ndjenjë të ndryshimit, si dhe ne ndryshojë fotot në fillim të këtij neni. Për shembull, ritëm ankth zakonisht i shpejtë i pabarabartë, dhe ajo gjithmonë flet për të ardhmen. Nëse ju të ngadalësojnë ritmin e barabartë me 120 rrahje në minutë, ndjenjat ndryshojnë dhe bëhen më të rehatshme.

  Nëse ju imagjinoni se ju jeni në të ardhmen në lidhje me ngjarjet e pritshme, ankthi zhduket. Mos harroni se si të mërzitur ju për herë të fundit, dhe si e pranueshme kjo është një ngjarje kur ju shikojnë prapa në të.

  Verërat dhe turp të kërkojnë përfshirje personale. Verërat ndodh kur ju e keni kryer kundër vlerave të dikujt, dhe kjo ju pengon. Turp ndodh kur ju keni kryer kundër vlerave të tij, dhe nuk është një vlerë e rëndësishme e arsyeton atë. Nëse ju të ndryshojë afatin kohor, do të ketë as faj as turp, sepse ju nuk keni bërë asgjë. Ju mund të gjeni se ju e bëri atë në qëllim, në të cilin rast ju veproi sipas vlerave të tyre, ose që ju bëra një gabim, por kjo ndodh, dhe të mësojnë nga gabimet.

  Pasojat mund të jenë të trishtuar apo i pakthyeshëm, por mund të jetë e pranueshme. Një mënyrë tjetër - për të reduktuar intensitetin dhe ndoshta të ndryshojë ritmin e valle. Në çdo emocion që ju doni të ndryshojë, të marrë funksion më të shquar dhe për të ndryshuar atë. Zbuloni se çfarë ndodh. Për të rritur emocion, të marrë prej saj dhe rrisim atë. Ju mund të krijoni vetes një emocion!

  Informacion nga neni Dzhylz Kollinhvyd "emocionet Menaxhues me ndihmën e NLP."