Menaxhimi i stresit zvogëlon rrezikun e pashKy konstatim, hulumtuesit në Universitetin e Kembrixhit i bërë në bazë të
zgjati 7 vjet e hulumtimit, në të cilat ishin të studiuar raste
20 mijë. Pacientët.

Pjesëmarrësit e studimit përjetuar një goditje 452 dhe më shumë se 100 mijë.
situata të vështira. Doli se njerëzit nuk mund
përqëndrohet vetëm në aspektet negative të problemit, rrezikun e pash
reduktuar me 24%.

"Hulumtimi ynë tregon që njerëzit janë në gjendje për të përshtatur për
stres më shpejt se të tjerët, janë më pak gjasa për të mbijetuar
goditje "- thotë Dr Paul Sertis nga Cambridge University.
"Edhe pse
Yeshe është shumësi
Pyetjet e th se vetëm për t'u përgjigjur është

dëshmi se zhvillimi i aftësisë sonë për të trajtuar
Stresi mund të ketë pasoja pozitive për vaskulare tonë
sistem ", - tha Sertis.

Sipas shkencëtarëve, marrëdhënia midis stresit dhe goditje në tru nuk është studiuar për të
fund, por ekzistenca e tij është e qartë. Shkencëtarët theksojnë, për shembull,
se tre muaj pas tërmetit në qytetin japonez të Kobe në 1995
numri i strokes në popullsisë lokale është rritur me 90%.

Hulumtuesit besojnë se do të ndihmojë të zvogëlojë mundësinë e pash nuk është
vetëm aftësia për të përballuar stresin, por një dietë të shëndetshme, refuzim
pirja e duhanit dhe konsumit të tepërt të alkoolit.

Çdo vit, duke përjetuar një goditje rreth 150 mijë.


Britanikë. Pash
është në vendin e tretë në listën e shkaqeve më të zakonshme të vdekjes dhe
shpesh shkakton paaftësi.

Diskutoni komuniteteve:

  • Stres
  • Pash