Kushtet e keqtrajtimit mendërisht


 • Arsyet për refuzimin e trajtimit
 • Veprimet tuaja
 • Përdorimi orar
 • Në një mendje për të mirë

 • Anëtarët e familjes dhe miqtë shpesh duhet të merren me refuzimin e mjekimit të pacientit dhe në përgjithësi çdo trajtim.
  Dhe tani e shihni se një të dashur refuzon të takohet që ju besoni mund të zvogëlojë vuajtjet e tyre - ajo ju çon në një tërbim dhe thyen zemrën për copë. Gjëja e parë që ju duhet në këtë situatë - të tërhiqen dhe të mendojnë për atë që ai është duke bërë një me sa duket një opsion të tillë pa mend dhe të dëmshme.


  Arsyet për refuzimin e trajtimit

  Lig mjedisin tonë, bajat është e vështirë për shumë njerëz të kuptojnë se ata kanë një sëmundje mendore.

  Zakonisht ajo është një turp, dhimbje, dhe edhe më shumë në depresion. Njohin se ju keni një sëmundje mendore - një pilulë të hidhur që të gëlltiste. Për shumë, kjo do të thotë se vendi i tyre në jetë nuk i përmbush pritjet e tyre. Disa besojnë se në qoftë se ju mund të mbijetojnë pa ndonjë trajtim, atëherë çështjen e tyre - jo një çrregullim mendor.

  Prandaj, pacientët refuzojnë të vetëdeklaruar pacientët për arsyet e mëposhtme:

 • Ata mendojnë se psikologët e quajnë mohimin ose refuzimin, - reagimin e zakonshme e parë tronditëse apo lajm shumë të pakëndshme, të tilla si vdekja e një të dashur apo diagnozën e sëmundjes së rëndë shkatërrues
 • Ata janë duke përjetuar dhimbje për shkak të etiketës sociale të lidhur me sëmundje mendore; Mendimet e dhimbshme dhe për të ardhmen: ndjenja e trishtuar për dëshirat e parealizuara dhe pamundësinë për të jetuar një jetë normale dhe të vetëdijes për nevojën e një trajtimi të gjatë

 • Ata duhet të vlerësojë se çfarë po ndodh përreth, duke përfshirë edhe shtetin tim
 • Disa pacientë me vetëdije nuk duan të marrin drogë. Ndonjëherë për shkak të pakëndshme dhe është hequr nga efektet anësore të gjendjes. Të tjerët mendojnë se të rënë dakord për trajtim, ata do të identifikojnë veten si të sëmurë mendor. Përveç kësaj, pacienti mund të përjetojnë se mënyra ata janë të menaxhuara nga forcat e jashtme, ajo e humbet fuqinë dhe kontrollin mbi jetën e tyre. Për më tepër, shumë pacientë preferojnë shtet të lartë të energjisë në shkatërrim episode maniak energjisë që të provuar me ilaçe.


  Veprimet tuaja

  Disa familje duhet të merren me një problem tjetër: i afërm i tyre bie dakord për të marrë ilaçe, por nuk e marrin ata rregullisht. Sugjerimet e mëposhtme mund të ndihmojë në përmirësimin e situatës:

 • Me kujdes dëgjoni pacientit. Është e rëndësishme që të afërmit dhe mjekët që përshkruajnë ilaçe, me kujdes dëgjoni atë që pacienti thotë për ankthit, frikës, shqetësimit të shkaktuar nga droga, dhe si duhet të përgjigjet për këto ankesa. Pacienti duhet të dinë se problemet e tij janë marrë seriozisht. Është e rëndësishme, për shembull, bien dakord dhe pranojnë se efektet anësore të barnave mund të jenë të pakëndshme.
 • A nuk e pakëson bezdi.

  Në vend të kësaj, kujtoj pacientin se përfitimet e ilaçeve peshoj më shumë shqetësim, për më tepër, mund të reduktohet. Për shembull, kur një gojë e thatë - të pirë më shumë, dhe me rritjen e ndjeshmërisë ndaj diellit - përdorim sunblock.
 • Shko në arsim. Ndihmë relative mësuar më shumë për barnat (aq sa ajo mund të thithin këtë informacion). Zakonisht njerëzit me sëmundje mendore është e dobishme të dinë rreth efekteve pozitive të barnave dhe rreth çfarë do të ndodhë në qoftë se ata nuk e marrin apo pranojnë gabuar. Pacientët gjithashtu duhet të jenë të informuar për të gjitha efektet e mundshme anësore dhe si të merren me ta.
 • Përdorni medikamente e zgjedhjes.

  Nëse për ndonjë arsye racionale apo irracionale afërmi juaj preferon disa droga të tjera të të njëjtit efikasitetit, këshillojë atë që të tregoni mjekut, dhe se në mënyrë ideale duhet të marrë parasysh dëshirat e pacientit.
 • Gjej teknika të thjeshta. Ndihmë relative të gjejnë një mënyrë të lehtë për të kujtuar ilaçet e tyre. Nganjëherë pacientët janë kaq të shpërndara që neglizhohet. Mos u ankoni, por thjesht të ndihmojë të mbani mend. Jini kreativ. Bëni një hartë me pranim të afërm, të merrni një kuti me një dozë të përditshme, të marrë atë një rregull për të marrë ilaçe para ushqimit - se ajo më shumë si. Në qoftë se vetëm ai e dinte çdo ditë kur të marrë ilaçe, dhe kur ai në fakt ka marrë ato.

 • Vini re përdorimin e injeksioneve. Disa medikamente mund të përdoret si një injeksion të gjatë duke vepruar. Pacienti i bërë një injeksion një herë ose dy herë në muaj, dhe në raste të tjera ai nuk duhet të mendojnë për drogë. Kjo është më e lehtë për disa pacientëve ilaçe. Por të tjerët kanë frikë injeksione si një zjarr.
 • Inkurajoni pacientin, por të jenë të vazhdueshme. A nuk e pajis keq në lavdërim, nëse pacienti është duke vepruar mirë. Ilaçet mund të shkaktojnë ndryshime të tilla në jetën e tij, që ia vlen për të treguar këmbëngulje. Nëse një mënyrë të ndryshme për të siguruar ilaçe dështon, dhe ilaçe ajo është shumë më mirë në gjendje për të ndjekur rekomandimet e disa familjeve dhe të krijojë kushte që ai ka jetuar në shtëpi dhe shpenzuar kohë me ju.


 • Familja dhe miqtë vazhdimisht e kanë të përballen me një tjetër problem - si për të kufizuar pritjet e tyre dhe të mësojnë durimin. Dhe ju dhe relative juaj do të jetë shumë më mirë në qoftë se ju të përqëndrohet në hapa të vogla dhe do të lëvizë nga java në javë. Më mirë të mos mendojnë për qëllimet dhe mundësitë afatgjata. Le detyra juaj do të ndihmojë një të dashur për të jetuar sa më mirë sot dhe nesër.


  Përdorimi orar

  Ndani rrugën për qëllimin e madh në hapa të vegjël dhe të bëjë një orar realiste. Progresi priren të jenë shumë më i ngadalshëm se sa ju dëshironi. Çdo detyrë tjetër mund të duhet të vendosen për muaj.

  Për shembull, për të marrë pjesë në klasa trajtim me kohë të plotë dhe programin e rehabilitimit, pacienti duhet të:

 • zgjoheni në kohë
 • cobiratsya dhe të përgatitur për të lënë shtëpinë
 • Rrjeti përdorues?%
  Transport 82sya
 • të jetë në gjendje për të mbajtur marrëdhënie në grup dhe kontakteve sociale
 • Le kushëriri juaj e di që ju mjaft i sigurt e përmirësimit të mëtejshëm në gjendjen e tij. Risto Zhvilloni stimuj për çdo sulmues të vogël. Përdorni lavdërimin dhe njohjen e suksesit, pak promovimin dhe privilegjeve, mbështetje financiare shtesë. Kjo do të krijojë mjedisin në të cilin pacienti ndjen sigurinë e përpjekjeve të tyre të vazhdueshme.

  A nuk të përqëndrohet në dështimet dhe gabimet.

  Link në përvojën e kaluar, duke kujtuar se si ai ishte më mirë kur ai mori drogë. Lidhu problemet individuale apo kujtime të pakëndshme, të tilla si një burg ose spital qëndrimit, me përpjekjet e saj të pasuksesshme për të ndaluar medikamente herë të parë ose terapi.


  Në një mendje për të mirë

  Të shtypur një dualizëm, dyshim, humor disfatist. Një shumë e shanset që ata kaluan disi më të pacientit dhe të sigurojë një efekt negativ. Mos harroni se rruga drejt suksesit është e gjatë dhe dredha-dredha, me ulje dhe ngritje. Jini të gatshëm të tërhiqet, pas të shkojë përpara.

  Mbani në mend se një zgjedhje e mirë e ilaçeve dhe trajtimit jep një tarifë shtesë e përditshme - një dëshirë për të vazhduar ilaçe tuaj relative dhe trajtim.

  Ne të gjithë shpresojmë se një ditë do të ketë mënyra të reja për të trajtuar sëmundje mendore. Por ndërsa fokus më të mirë në të tashmen. Nëse relative pacienti pyet çfarë mendoni ju se ai mund të bëjë në një vit apo pesë vjet, përgjigjen më të mirë me ndershmëri. Ne nuk mund të dimë se çfarë do të ndodhë në të ardhmen. Çdo vit sjell zbulime të reja. A nuk e ushqej shpresa jorealiste, por edhe nuk duhet të shikojmë të ardhmen me dëshpërim. Vetëm më tregoni se çfarë ju nuk e dini se çfarë mund të ndodhë, nuk e di nëse ai do të ketë ndonjëherë një familje, një punë, një makinë, dhe ajo do të jetë përgjigja më e mirë. Pastaj kaloni për të ndihmuar në hapa të vogla për veprim sotme solli më afër qëllimin, çfarëdo shkallë të saj.

  Ju mund të jetë i sigurt nëse pacienti do të përpiqet të bëjë hapa edhe më të vogla, jeta e tij bëhet më kuptimplotë dhe mirëqenien e nesërme do të jetë më mirë se sot.

  Informacion nga artikullin "Për rrjedhën dhe trajtimin e sëmundjeve mendore"