Meshkujt, gjithashtu, është menopauza


Shkencëtarët evropianë i parë i përshkroi simptomat e moshës hypogonadism - një sindromë e shkaktuar nga hormon i ulët gonads aktivitetit. Kjo gjendje çon në nivele të ulëta të testosteronit dhe është krahasuar shpesh me menopauzë. Megjithatë, ndryshe nga femrat, është gjetur vetëm në 2% të meshkujve të moshuar dhe është i lidhur zakonisht me trashje dhe shëndetit të dobët.

Për të përpilojnë një listë të kritereve që do të përcaktojnë hypogonadism moshës në 8 qendra evropiane janë anketuar 3.369 burra të moshës 40-79 vjet. Pjesëmarrësit eksperiment mbushur në pyetësorët në lidhje me shëndetin e tyre të përgjithshëm seksual, fizik dhe psikologjik.

Përveç kësaj, ata kanë kaluar një test të gjakut për serum testosterone të përgjithshëm dhe të lirë.

Nga 32 simptoma të mundshme, shkencëtarët regjistruar vetëm 9 (3 seksual, fizik dhe psikologjik) që janë të lidhur me nivele të ulëta testosterone. Më i dukshëm ishte lidhja me simptoma seksuale: frekuencë më të ulët të ereksionit në mëngjes, mosfunksionim ngrerë, epsh rënie. Nivelet më të ulëta të testosteronit ishin, më symtomiv seksual takuan në pyetësorët.

Hulumtuesit në përfundimin se mosha përcaktohet nga prania e hipogonadizmit të paktën tre simptomat seksuale që lidhen me nivelin e niveleve totale testosterone më pak se 11 nanomolyah / litër dhe nivelit të lirë testosterone më pak se 220 pikomol / litër.


Për të kaluar testin