Në burra të pasionuar gisht unazë është më e gjatëNë çdo kohë, që nga kohët e lashta, njerëzit janë përpjekur për të gjetur shenja të jashtme nga të cilat për të përcaktuar pasion njerëzor dhe temperamentin. Për shembull, në Greqinë e lashtë, sexy, dhe prandaj konsiderohen njerëzit më pjellor me kafkë të zgjatur dhe të përmasave të mëdha të hundës. Siç e dini, edhe tani shumë besojnë se hunda e madhe tregon se mbajtësi krenohet me një pjekurinë mjaft i madh dhe djegur temperamentin.

Por shifrat e fundit nga shkencëtarët e Liverpulit, jo madhësia e hundës është vendimtare në formimin e seksualitetit. Gjatësia e gishtave dhe proporcione të tyre janë të gjithë me saktësi të tregojë nëse njerëzit dashnor i pasionuar dhe pushtuesi i zemrave femra.

Duket se gishtat nuk i përkasin organeve që janë drejtpërdrejt përgjegjës për seksualitetin, por sipas një studimi të kryer mbi një grup të njerëzve dhe majmunëve, vetëm raporti i gjatësisë së gishtave është një tregues i drejtpërdrejtë me aktivitetin seksual dhe social.

Një ekip shkencëtarësh të udhëhequr nga Emma Nelson krahasim raportin e gjatësisë së indeksit dhe unazë gishtat në lloje të ndryshme të majmunëve, dhe pastaj krahasohen rezultatet e veprimtarisë kërkimore studiuar. Ajo u gjet se baboons gisht unazë, të cilat njihen si kafshët më agresive dhe pugnacious shumë më të gjatë duke treguar. Për më tepër, diferenca në gjatësi gjithashtu tregon se meshkujt priren të poligamisë, nuk dëshiron të të ndjekë besnikërinë e tij partner dhe të kërkojë fekondoj sa më shumë femra.


Monkey Callitrichidae që krijojnë përhershme "familje" të fortë, duke mos lejuar poligaminë, kanë karakter të butë dhe pothuajse asnjëherë nuk vijnë në luftë, megjithatë, janë gisht më të gjatë indeks, dhe telefononi ata më pak të zhvilluara.
Studimi arriti në përfundimin se raporti i gjatësinë e gishtave është e lidhur pazgjidhshmërisht me nënën hormonal sfond gjatë zhvillimit embrional. Nëse fëmija në barkun e nënës është e prekur nga nivele të larta të testosteronit në të ardhmen e tij jo vetëm tendencë manifestuar ndaj agresionit dhe udhëheqjes, por edhe raportin karakteristike gjatësinë e indeksit dhe unazë gishtat.

Por nivelet e larta të estrogjenit pararendës është natyra përputhje dhe jeta relativisht i qetë seksi - në kafshë të tilla dhe njerëzit gisht më të gjatë tregues.

Bazuar në këto rezultate u konkludua se gishti tregues më i gjatë në të njeriut, janë takime më seksuale ai kishte. Për gratë, seks më të drejtë me të njëjtën gjatësi të gishtërinjve, sipas shkencëtarëve, është më pjellore, ata kanë të gjitha parakushtet për t'u martuar dhe lindin shumë fëmijë. Por ato zonjat që kanë gisht më të gjatë unazë, meshkujt ndryshe nuk janë rritur seksualitetin, dhe janë konsideruar të prirur për sindikatat homoseksuale.

Lajme përgatitur mbi www.welt.de