Ju keni sëmundje të zemrës nuk e mohojnë vetes seksSipas seriale dhe novela zonjat, macho pasionuar në seks vazhdimisht në rrezik - ajo lurks një sulm në zemër, që e bën historinë tragjike dhe tërheq më shumë shikues në ekran. Në fakt, sipas kardiologëve, seksi është shumë më pak i rrezikshëm për njerëzit me sëmundje të zemrës, se shumica prej nesh të imagjinohet. Si shkencëtarët e vendosura në Harvard Medical School, seksi është shkaku i sulmit në zemër më pak se 1% të rasteve.

Megjithatë, është e qartë se askush nuk dëshiron për të mbushur statistikat e trishtuar dhe që të jetë në mesin e atyre që ndjeni një dhimbje të mprehtë në zemrën time në kulmin e kënaqësisë. Sipas të njëjtave hulumtuesit në Shkollën e sulmeve të zemrës gjatë seksit Harvardit është burra shumë më të prirur.

Çdokush që vuan nga sëmundje të zemrës ose një predispozitë për të, ju duhet të gjejnë një mjek kur ju mund të rifillojë jetën seksuale dhe në çfarë forme. Është e rekomanduar për të sqaruar edhe pozicionin më të përshtatshme, për shembull, të cilët kanë pasur një sulm në zemër shpesh nuk e rekomanduar për pozitën e "i shtrirë në shpinë" Kjo krijon një ngarkesë shtesë për mushkëritë dhe zemrën.

Por, sipas ekspertëve, pyetjet e mëposhtme shumë pacientë që janë të zënë ngushtë për të diskutuar jo vetëm mjekët, por edhe me partnerët e tyre. Ndërkohë besim të plotë në të diskutuar çështje të tilla të ndjeshme jo vetëm që do të ndihmojë në parandalimin e acarimin e sëmundjeve të zemrës, por edhe për të përmirësuar klimën psikologjike që është thelbësor për të rivendosur shëndetin.


Kritike dhe e bëri kardiolog i famshëm amerikan Edward Chapunoff, autor i "Sex dhe të zemrës sëmundje." Ai pranon se nganjëherë vetë mjekët nuk ndikojnë temën intime, të përshkruajnë trajtim, dhe largohuni çështjen e seksit. Prandaj, pacienti nuk duhet të hezitoni të bëni pyetje që interesojnë atë, sepse ajo ndikon jo vetëm ngushëllim, por edhe kënaqësinë partner seksual.

Disa medikamente të zemrës mund të zvogëlojë përkohësisht dëshirën seksuale, dhe kjo gjithashtu duhet të trajtohet me qetësi. Shmangni marrëdhëniet seksuale gjatë stresit, nëse ju jeni i lodhur ose të ngazëllyer. Në të vërtetë, në këto momente të ngritura tensioni i gjakut, norma impuls quickens, dhe kjo është e padëshirueshme.

Nga ana tjetër, nuk do të trajtoj veten me një vazo kristali dhe frikë të bëjë lëvizje ekstra, ajo do të reduktojë jo vetëm besimin por edhe mund të shkaktojnë impotencë lidhur me frikën e një përsëritje të sulmit. Prandaj, sundimit të ndiqni njohur - në qoftë se ju ngjit shkallët pa ndjerë dhimbje në zemër, trupi juaj është mjaft i aftë për të trajtuar ngarkesën që vjen nga seksi.

Lajme përgatitur në faqen www.cnn.com