Pak në lidhje me interpretimin e ëndrrave


 • Books ëndërr Problem
 • Ëndrrat dhe nënndërgjegjeshëm

 • Interpretimi i ëndrrave gjithmonë, në të gjitha moshat dhe të gjitha kombet kushtuar më shumë vëmendje. Gjithkush e di se si lloj të ëndrrave mbretërve dhe sunduesve të tyre, të konsultohen fjalët dhe përkthyes gjyqësore e ëndrrave. Me rëndësi të veçantë, si një parashikim i ëndrrave ardhshme priftërinjve tradhtuar dhe shamans. Profetëve hyjnor zbulesës dhe shumica e feve të drejtë gjithashtu janë marrë në ëndërr. Por njerëzit e thjeshtë nuk do të shkojnë larg - në mesin e fshatarëve janë shpërndarë gjerësisht elemente të ndryshme të interpretimit popullore të ëndrrave. Këto interpretime përbënin një pjesë integrale të folklorit, dhënë nga brezi në brez, dhe u bë baza e shumë librave ëndërr, libraritë e përmbytura fjalë për fjalë në shekujt XVII-XIX.

  Interesi në këto Dream nuk është ezauruar tani - goxha të shikojnë në çdo librari, dhe ne do të gjeni një duzinë libra të ndryshme ëndërr dhe manualeve mbi interpretimin e ëndrrave për çdo shije.


  Books ëndërr Problem

  Ky interes është e kuptueshme. Dreams shoh pothuajse çdo gjë. Funny dhe e frikshme, e çuditshme dhe emocionuese, i hollë dhe fragmentare - ata kanë tendencë për të nxeh imagjinatën tonë dhe shpesh mbeten misterioze dhe e pakuptueshme. Quite një numër i madh i ëndrrave ne shpesh nuk japin ndonjë vlerë. Ajo ëndërron në të cilën janë, ngjarjet e zakonshme të përditshme. Në mënyrë tipike, këto ëndrra janë harruar shpejt.


  Por në qoftë se ne ndonjëherë ëndërr makth, një ëndërr që tejkalon jetën e përditshme, një ëndërr në të cilën marrëdhëniet me të dashurit nuk e shohin mënyrën se si ne e perceptojnë ata në jetë, dhe ëndrra jashtëzakonisht emocional nën përshtypjen se ne mbeten gjatë pas zgjimit - këto ëndrra ne kërkojmë për të shpjeguar dhe nxitojnë për Dream ... apo të shikoni në njeriun e tyre të mjedisit që e themeluar veten si një përkthyes i ëndrrave.

  Stop! Kjo është ku qëndron gabimi kryesor. Duke iu drejtuar Dream dhe përkthyes, ne kemi marrë një të shkurtër por shpesh ka pak rëndësi për interpretimin tonë. Më lejoni të shpjegoj pse. Duke u kthyer Dream, ne jemi duke kërkuar për interpretimin e imazhit të ëndrrës, e cila duket për ne më të errët, e larguar vëmendjen se ky imazh (objekt, kafshë, veprim) nuk ishte në ëndërr vetë, dhe ishte tërhequr në fuqi vetëm fle.

  Ajo është e ngjashme me, në qoftë se ne të përcaktojë kemi gjetur një fabrikë të panjohur ose kafshë në saten, duke u fokusuar në vetëm një nga shenjë të saj. E pra, për shembull, nga prania e ngjyrës shirita: ne shkuan në Tiger, dhe të bletëve dhe zebër - zgjedhje të gjerë, nuk është ajo? E njëjta gjë me imazhet e ëndrrave. Librat e cenueshmërisë ëndërr - në universalitetin e tyre, se interpretimet e tyre janë quajtur për të ardhur në çdo person, çdo ëndrrat pa marrë parasysh faktorë të tillë si përkatësia etnike, mosha, përvoja ëndërrimtari, jo për të përmendur specifikat e mendjen e tij. Kjo shkathtësi Horoscopes ngjashme me horoscopes javore të gazetave, parashikon të ardhmen dikur dymbëdhjeta e popullsisë së botës!

  Një tjetër pikë interesante: interpretimet e shumë njerëzve e ëndrrave që kanë për qëllim parashikimin ëndërrimtar i ardhshëm i ëndrrave të tregojnë për ngjarje të caktuara, ata shpallin se sjell këto interpretime në kategorinë do të (e cila është ajo që ëndërron), ndërsa psikoanaliza modern i prirur për të interpretuar ëndrrat si pasqyrim i përvojave njeriu përvojën e shkuar. Dream konsiderohet si ëndrrat qëllimisht profetike, që kanë karakter premtuese, psikoanaliza mohon karakterin e tyre profetike, duke përfshirë retrospektivë të tyre.


  Ëndrrat dhe nënndërgjegjeshëm

  Në shikim të parë, një mospërputhje e tillë ndërmjet shkencës dhe ndërgjegjes popullore është paradoksale, por nëse ato nuk konsiderohen ëndrrat veçanta nga një njeri i cili e pa atë (rruga ne vënë re horoscopes mëkat), atëherë çdo gjë bie në vend.

  Në fakt, marrëdhënia poslezhivaya shkakësore midis ngjarjeve që ndodhin me personin ne ardhur në përfundim se ëndrra profetike në kuptimin e zakonshëm të fjalës nuk ekziston.

  Këtu është një shembull i vogël. Vajzë ëndërron që të saj të dashur po e ngiste me shpejtësi të lartë në makinë dhe kishte një aksident. Ajo merr pak kohë, dhe ky njeri me të vërtetë merr në një aksident me makinë. A ishte kjo ëndërr profetike, profetike? Ne jemi të gatshëm për t'iu përgjigjur po, në të vërtetë, ajo pa një katastrofë të ardhmen. Por nëse ne pospilkuyemosya me këtë vajzë, ne e dimë se kjo ëndërr ajo shpesh e shqetësuar për një të dashur i cili tejkaluar shpejtësinë dhe çuan shumë të çrregullt, dhe ndoshta nuk e ndjekur gjendjen teknike të makinës.

  Herët ose vonë pakujdesi e tij ishte që të çojnë në të njëjtin rezultat, kështu që asgjë mistike dhe mbinatyrore në këtë ëndërr ne nuk kemi gjetur. Profetike ajo mund të konsiderohet vetëm në kuptimin se ai ishte një parashikim i situatës që ndodhi, por ky parashikim nuk është i bazuar në njohuri mistike, dhe rrezikun e mundshëm të llogaritje e gabuar logjik, ndërgjegjes përsosur (ose shpesh nënndërgjegjeshëm) ëndërrimtar.

  Gjatë ditës kemi marrë një shumë të informacionit, disa prej të cilave ne perceptojmë në mënyrë të ndërgjegjshme, dhe disa - në mënyrë të pandërgjegjshme. Këto sinjale janë formuar rastësisht në kujtesën afatshkurtër, dhe kjo është një nënndërgjegjeshëm ëndërr përpunon të gjithë informacionin e marrë, të renditura atë për një dobi që dërgon kujtesën afat-gjatë, dhe të padobishme, nga i cili pa mëshirë eliminon.

  Më rëndësishëm, sipas nënndërgjegjeshëm, informacioni koduar në formën e ëndrrave ngrihet vetëdijen. Pra, përsëri në shembullin tonë me një vajzë, ndoshta dita e saj nënndërgjegjeshëm vënë re disa probleme në makinë, por mendja e vajzës ishte e zënë me përvojat e tjera dhe humbur këtë detaj.
  Nënndërgjegjeshëm Night përpunuar sinjali dhe inkorporuar atë në ëndërr, si një fatkeqësi.

  Aftësia e tillë në kuptimin e ngjarjeve të ardhshme në bazë të sinjaleve implicite nga bota e jashtme, nënndërgjegjeshëm perceptuar, ne e quajmë intuitë, shpesh të kundërta me logjikën si diçka të pashpjegueshme, të pashpjegueshme, të mbinatyrshme.

  Megjithatë, nëse ne shikojmë në këtë fenomen më nga afër, shohim se ajo është e bazuar në logjikë; mbase intuita ("logjika nënndërgjegjeshëm") edhe më e logjikshme se tonë logjika "të ndërgjegjshëm".

  Nënndërgjegjeshëm proceset një numër të madh të sinjaleve nga bota e jashtme, të përcaktuar me saktësi shkallën e tyre të rëndësisë, krahason, analizon, identifikon modele dhe lëshon një vendim përfundimtar në formën e ndjenjës intuitive. Ndërgjegja, logjikë operativ, shpesh lë në harresë e në mënyrë të konsiderueshme më shumë vlerë shton parëndësishëm, nganjëherë hutuar nga ndjenjat dhe emocionet dhe aq shpesh të gabuar.

  Ne nuk mund të harrojmë pikën që imazhet në ëndërr mund të ketë interpretim e tij personal, në varësi të karakteristikave të perceptimit, përvoja, mosha, ëndërrimtarë të karakterit.

  Se fermerëve shekujt XVIII-XIX simbolizonin një për qytetarin e shekullit XXI zakonisht ka një kuptim krejtësisht të ndryshme. Prandaj, interpretimi i ëndrrave si një mënyrë për të identifikuar kuptimin e saj duket se pushtimi ishte i dobishëm nga një këndvështrim praktik dhe i aftë përveç për argëtim.

  Më produktive, mund të konsiderohet zbulimi i ëndrrave. Dhënia e informacioneve shpjeguese është e bazuar jo aq shumë në analizën e ëndrrave, si në ëndrrat e psikoanalizës. Ju mund të provoni për të bërë miq me mendjen tuaj nënndërgjegjeshëm dhe të mësojnë se si për të zbuluar ëndrrat e tyre.

  Informacion nga neni "Dreams: interpretime apo zbulimi?"