A pak për trajtimin e të sëmurëve mendorë


 • Në fuqinë e supersticionit
 • Shenjat e sëmundjes mendore
 • Mos kini frikë

 • Në fuqinë e supersticionit

  Është e njohur se më herët sëmundje është zbuluar, më lehtë është për të trajtuar. Kjo vlen edhe për çrregullime mendore. Megjithatë, pacientët me këto çrregullime zakonisht tepër vonë për ta kthyer në një specialist, kryesisht për shkak të paragjykimeve ekzistuese të popullsisë dhe paragjykimeve rreth psikiatrisë. Deri tani, të përballur me nocionin e sëmundjes mendore, si një "turp" të gjithë pacientëve mendorë si njerëz "mentalisht i retarduar", "e rrezikshme", "e pashërueshme" i spitaleve psikiatrike si institucione të izolimit të detyruar ekskluzivisht.

  Besohet se kujdesi shëndetësor mendor duhet vetëm të sëmurë mendërisht, dhe çdo "i shëndetshëm mendërisht" "person i edukuar", ai mund të kuptojnë problemet e tyre morale, emocionale dhe psikologjike. Megjithatë, në shumë raste, këto probleme janë shndërruar në sëmundje fizike, sëmundjet mendore marrja zgjatur. Ndërsa as "person i edukuar", apo një specialist, të armatosur vetëm me një bisturi dhe tabletë, të paaftë për të rifituar shëndetin e tyre të humbur.

  Ndër sëmundjet e botës moderne ne sëmundjet mendore renditet e treta pas kancerit dhe sëmundjeve të zemrës.

  Nga 35 në 60% e pacientëve të trajtuar në klinika duhet ndihmë psikiatër ose terapisti.


  Ka një depresioni në rritje, dhe evoluar klinik i tyre, ata janë të "maskuar" nga një shumëllojshmëri e sëmundjeve fizike. Mënyra e pacientëve me "maska" për psikiatërve ndonjëherë të matura në vite; ata janë ekzaminim të shumta të shtrenjta, kurse të ndryshme të "trajtimit" dhe madje edhe kirurgji.

  Gjatë odiseje tij martirizimit këta pacientë të bien në lloje të ndryshme të magjistarëve rrjetit, magjistarët dhe clairvoyants Telepath. Fjalori i tyre u shfaqur konceptin e "mumje", "luftë psychotronic", "syri i keq", "dëm" dhe perla të tjera të Kabala mesjetare. Shpesh me të vërtetë i sëmurë mendor ky lloj i charlatans lëshuar certifikata se "ata nuk e lënduar, nuk e merrni të sëmurë dhe jo të jenë të sëmurë."

  Dhe ata me problemet e tyre duhet të shkojë te psikiatri.


  Shenjat e sëmundjes mendore

  Nëse ju shikoni dikë me disa të afërmit e simptomat e mëposhtme, ajo është e mirë për të luajtur atë të sigurt dhe të konsultoheni me një psikiatër. Më herët sëmundje është zbuluar, më shumë të ngjarë ajo shërohet. Këtu janë shenja që duhet të bëjnë të shqetësuar:

 • Një ndryshim i shënuar në personalitetin
 • Paaftësia për të përballuar me problemet dhe aktivitetet e përditshme
 • Ide të çuditshme apo të madhërishëm
 • Ankth
 • Humor i zgjatur në depresion apo apati
 • Ndryshime të dukshme ushqim dhe gjumë i zakonshëm i ziles
 • Mendime apo të flasim për vetëvrasje
 • Arrijë ekstreme dhe lows e humor
 • Alkooli ose drogës abuzimi
 • Zemërimi tepruar, armiqësi ose sjellje jo korrekte

 • Mos kini frikë

  Psikiatri - një mjek i cili mori arsim të lartë mjekësor ka pësuar specializim në psikiatri, i cili ka një licencë për të vepruar dhe vazhdimisht të përmirësuar aftësitë e tyre profesionale.

  Në standardet etike aktivitet psikiatër rregullohen dispozitat ligjore, duke përfshirë Ligjin e Ukrainës "Për kujdesin psikiatrik dhe garanton të drejtat e qytetarëve nën kujdes të tillë."

  Ligji garanton konfidencialitetin dhe trajtim vullnetare për ndihmë psikiatrike. Personat me çrregullime mendore kanë të gjitha të drejtat dhe liritë e qytetarëve nga të Kushtetutës së Federatës Ruse. Në ofrimin e kujdesit shëndetësor mendor ata kanë të drejtë:

 • Trajtim të respektueshëm dhe humane, dinjiteti njerëzor sklyuchayuschee
 • Getting informacion në lidhje me të drejtat e tyre dhe në një formë të kuptueshme për ta dhe duke pasur parasysh informacionin e tyre mendore e shtetit në lidhje me natyrën e çrregullimeve të tyre ekzistuese mendore dhe trajtimet e përdorur
 • Kujdesit shëndetësor mendor në kushtet pak kufizuese të mundshme në komunitet
 • Përmbajtja në spital vetëm gjatë periudhës së nevojshme për ekzaminim dhe trajtim
 • Të gjitha trajtimet (përfshirë banjë) për arsye mjekësore
 • Sigurimi i kujdesit shëndetësor mendor në kushte që plotësojnë kërkesat higjienike
 • Pëlqimi paraprak dhe refuzim në çdo fazë të përdorim si një strukturë mjekësore mjetet e testimit dhe teknikat, hulumtim ose procesit arsimor e foto, video ose film: një ftesë për kërkesën e tyre ndonjë profesionist i cili merr pjesë në ofrimi i kujdesit shëndetësor mendor, me pëlqimin e këtij të fundit për një komision mjekësor në rregulluar me Ligjin për Kujdesin Psikiatrik
 • Avokati Ndihmë, përfaqësuesi ligjor ose personi tjetër në mënyrën e përcaktuar me ligj
 • Pra, mos kini frikë të mjekësisë zyrtare, nuk e tërheq dhe të kthehet për të bioenergjisë. Mos harroni, koha është kundër jush.

  Informacion nga artikullin "Kur keni nevojë për një psikiatër?"