Tre mitet për martesë civile


 • Miti i parë: martesa civile - nuk është serioz
 • Miti i dytë: martesa civile - një mungesë respekti për gratë
 • Miti i tretë: Nëse martesa civile është e vonuar - familja nuk do të ndodhë

 • Miti i parë: martesa civile - nuk është serioz

  Në mesin e "mendje të fuqishëm", gjyshet dhe nënat mendohet se të rinjtë që jetojnë në një martesë civile, nuk e duan njëri-tjetrin me të vërtetë. Shpesh për më shumë statistika ngacmimi cituar që thotë, për shembull, se 80% e çifteve jetojnë në martesë, divorcet. Statistikat janë të njohur të jenë të pafuqishëm në lidhje me çdo rast të veçantë. Megjithatë, në këtë rast, këto shifra mund të shpjegohet thjesht nga "ana tjetër".

  Nëse ideja e martesës civile kuptohet si një mënyrë të thjeshtë për të bërë vendime për zyrtar të martesës, mund të themi se martesa civile - nuk është një mënyrë efektive për të bërë disa gabime të mëdha. A nuk kemi ndonjë mundësi për të përpiqen dhe bëjnë gabime, ne do të duhet ose të marrë një vendim mbi ndarjen në një nxitim - apo i martuar, për të kapërcyer divorc zyrtare më vonë - ose vuajnë jetën.

  E njëjta 20% që me sukses martohet pas martesës civile - kjo është ndoshta e njëjta përqindje e aleancave të suksesshëm, i cili ndodh në çdo rrethanë tjetër. Vetëm në vend të pesë apo gjashtë vjet rrotull (siç ndodhi në ditët e rinisë së gjyshes sime) duhet vetëm një vit për të jetuar së bashku.  Miti i dytë: martesa civile - një mungesë respekti për gratë

  Kundërshtarët e martesës nganjëherë nuk janë të kufizuara në tregimet horror rreth privatësisë thyer. Një tjetër mit i përbashkët: njeri që jeton në një martesë me një grua që nuk e respektojnë atë. Ky përgjithësim bold ndoshta nuk ka lidhje të drejtpërdrejtë me të vërtetën. Rreth shpërfillje të gjendjes së marrëdhënieve informale midis burrave dhe grave mund të flasin vetëm kur një grua është duke vuajtur nga kjo situatë dhe dëshiron për të ndryshuar atë, dhe të zgjedhurit e injoron dëshirën e saj, dhe - e bën atë mungesë respekti. Sigurisht, në qoftë se një grua ka kohë që janë pjekur për një jetë të plotë familjare dhe shoqja e saj përpiqet për të shpëtuar nga kjo, mund të ketë disa dyshime për seriozitetin e ndjenjave të tij.

  Në këtë situatë, kur të dy marrëdhëniet kënaqur, mund të vështirë se të flasim për përbuzje.


  Miti i tretë: Nëse martesa civile është e vonuar - familja nuk do të ndodhë

  Kjo është një tjetër ", tregime zalyakuvalnyy horror" e brezit të vjetër, i projektuar veçanërisht për gjysmën femërore. Thesis: njeri merr përdorur për jetën "asnjë detyrim" dhe më shumë dhe më pak ajo do të "varet zgjedhën." Meshkujt të cilët nuk duan të rri në zgjedhën, natyrisht, nuk janë, megjithatë, e konsiderojnë çdo njeri në këtë mënyrë - të paktën, pamatur. Njeri - jo një kalë i egër, ju doni të hedhin një lak dhe të përshtaten me ekonominë, udhëtoi më parë, dhe jo të minierave të jetë shkathtësi pritë, si duhet mbushur deri shpejt dhe të hani deri sa ata vrapoi kafshët e tjera.

  Mashkull - pikërisht njëjti person si grua që zotëron agjencia. Po, burrat janë më pak gra dashuri nga pushteti martesës, por ata nuk janë më pak të interesuar në faktin se ata kishin një shtëpi të rehatshme dhe të familjes, i cili krijon një pasme të ngurta. Dhe në qoftë se një njeri i mirë me një grua që ai ka zgjedhur, ai nuk do të lënë atë.

  Vëmendje e veçantë i është kushtuar Unë do shprehjen "jeta pa obligime." Martesa civile është e natyrshme të paksa e ndryshme nga zyrtar të martesës. Dhe në qoftë se njerëzit me të cilët ju jeni duke jetuar në një martesë civile, e sheh atë si një jetë pa obligime, ajo është e sigurtë se ajo mund të mbështeten më tej: këtu nuk është një pullë.  Më i vjetër një person merr, më inerci ajo ndihet në vetvete. Më e vështirë është diçka radikalisht të ndryshojë jetën e tij. Një martesë - ndryshojmë veten se as është radikal. Kjo është arsyeja pse faza e "lapping civile" në e dytë (dhe më gjerë) Martesa ka tendencë të rritet gjithnjë e më shumë. Në rastin e një martese të dytë apo të tretë sigurisht nuk është e mundur për të folur për partnerin rritje mosbesimit apo qëndrim fyese. Më saktë, kjo është një jo-besimit! Divorci - një stres i fortë psikologjik. Një njeri i cili ka kaluar nëpër një divorc, të paktën dëshiron të shkojë nëpër atë përsëri. Njerëzit e ngarkuar me një përvojë të jetës familjare, "defekt ujin, djegur fëmijën me qumësht."

  Kjo është arsyeja pse këto martesa civile mund të zgjasë jo një, por disa vite me marrëveshje reciproke të dy bashkëshortëve, atëherë - butësisht, pa festimet e zhurmshme të martesës janë konvertuar në zyrtar.
  Pakthyeshëm ndonjë ngjarje frikëson shumë. Shumë shpesh, martesa civile është vonuar përmes asnjë partnerëve dëfrim në jetën familjare, por më tepër - qëndrim sepse shumë serioze për të. Nëse të rinjtë shprehura parim duhet të martohet njëherë e jetës, ata do të jenë shumë më të shqetësuar dhe me kujdes të vendosë për të drejtën për të regjistruar marrëdhëniet e tyre. Nëse çifti heshtje referuar si martesa e gjykimit, të dashuruar mund të largohet vetëm në heshtje, siç është shënuar.

  Ndonjëherë të rinj fun duke qeshur, mund të shkoni në zyrën e gjendjes civile të nesërmen pas ata u takuan. Nuk ka gjasa që në këtë rast ne mund të flasin për qëndrim serioz ndaj familjes, por ajo është vetëm për të rinjtë e ardhshme "Funnies" të.

  Lidhur me çështjen e martesës civile shumë varet nga situata aktuale historike. Në Spanjë, për shembull, shumë çifte jo të regjistruara, për sa kohë ajo u ndalua divorc.
  Disa muaj më parë, divorci u lejua në Kili. Ne mund të supozojmë se numri i martesave civile ka filluar të bjerë shumë shpejt, sepse njerëzit e përdorur për të shohim në martesë si rast të pakthyeshëm, që nuk është shumë i mirë.

  Ndër më komplekse dasmës kufitar "output", që është - të bëhet përsëri i lirë (i pamartuar ose i pamartuar), njerëzit më ngurrues rinj duan të kaloj këtë linjë dhe "të dhëna", që është - për t'u martuar. Edhe në një përvojë të mirë dhe argëtim të rëndësishëm që tërheqje!

  Informacion nga neni Pauline Haverdovskyy "martesës Civil - nga anë të ndryshme."