Fatties dua seks më pakBesohet se prania e paund shtesë është një pengesë serioze për të ndërtuar një jetë të lumtur personale dhe marrëdhëniet harmonike seksuale. Sipas shkencëtarëve të fundit kërkimore, plot me njerëz që kanë marrëdhënie seksuale është shumë më e vogël se të mëdhenjtë e figura të pakta. Ata janë gjithashtu më shumë gjasa të vuajnë nga mosfunksionim ngrerë. Në gratë trashë më shumë të ngjarë që të ketë shtatzëni të paplanifikuara, për shkak të ngurrimit për të marrë pilula kontraceptive dhe frikë për të rimarrë edhe më shumë.

Për më tepër, sipas shkencëtarëve, njerëzit plotë i rrallë përdorin prezervativë dhe, prandaj, më shumë gjasa të vuajnë sëmundjet seksualisht të transmetueshme, edhe pse numri i partnerëve seksualë është shumë më i vogël se i hollë.

Ajo u gjet gjithashtu se njerëzit e trashë më pak e përfshirë në fantazitë seksuale, si testosterone nën ndikimin e indit dhjamor është konvertuar në estrogjenit. Por në më të mbipeshë, pa marrë parasysh moshën, vuajtje besimin sepse shoqëria jonë është konsideruar një plotësia i madh pengesë. Një faktor i rëndësishëm psikologjik - në qoftë se një njeri i pakënaqur me trupin e tij të plotë dhe vazhdimisht kritikojnë veten, është shumë e vështirë të besohet se partneri i tij nuk mendon kështu.

Por në të njëjtën kohë ekziston një numër i konsiderueshëm i njerëzve të cilët janë të kënaqur me pamjen e tyre dhe nuk e vërejnë paund shtesë. "Një njeri i mirë duhet të jetë shumë", ashtu si seksi të mirë.


Pavarësisht studimit pesimist, hulumtuesit këshillojnë njerëzit për të çrrënjosur plotësisht një kompleks dhe të jetojnë një jetë të plotë, jo duke kërkuar në dikush shpiku idealeve.