Marrëdhënie të ngrohtë me babain e tij i bën njerëzit më pak të ndjeshëm ndaj stresitShumica e studimeve mbi ndikimin e prindërve për fëmijët në jetën e tyre të rritur për marrëdhëniet me nënën. Por studimi i ri tregon se prindërit kanë një rol unik dhe të rëndësishëm në formësimin e shëndetit mendor të fëmijëve.

Gjatë studimit, 912 burrave dhe të grave 25-74 vjet janë dhënë intervista telefonike të shkurtër për tetë ditë të zakonshme. Para së të gjitha shkencëtarëve të interesuara në nivelin e shqetësimit psikologjik dhe emocional gjatë bisedave (vuajtje - një formë negative të stresit -.. Përafërsisht Ed) dhe duke qenë ose janë marrë në pyetje gjatë ditës të shkaktojnë ndonjë incident të stresit. Gjithashtu, të anketuarit janë pyetur për marrëdhëniet e tyre me prindërit e tyre si një fëmijë.

Ata të anketuarit të cilët si fëmijë kanë pasur marrëdhënie të shkëlqyera me nënat tregoi 3% më pak shqetësime psikologjike sesa ata marrëdhëniet me jo nënat e tyre ladilis cilit. Megjithatë, këto rezultate nuk janë studiues të befasuar, pasi ajo është e njohur se nëna për fëmijën - siguria fundit dhe sigurisë në botë.

Befasoi më shumë. Burrat, që në fëmijërinë e tyre kanë zhvilluar marrëdhënie të ngrohta dhe të besueshme me prindërit, tregoi një stabilitet shumë më të madh emocional në një përplasje me stres se ato marrëdhëniet e të cilëve ishin të ftohtë. Dhe kjo është e habitshme që numri edhe stressoobrazuyuschih i ngjarjeve gjatë gjithë ditës ishte më i ulët në ata që ishin të afërt me babain e saj.


Teoria Hulumtuesit ende se çfarë e shkaktoi pikërisht stresi të tillë në meshkuj. Nga rruga, gratë e lidhjeve të ngjashme në mes marrëdhënien me babain e tij dhe reagim ndaj stresit nuk ishte atje.