Martesa Skenari - kontrata e martesës


 • Rreth skenarët për jetën e ardhshme së bashku
 • Kontrata e martesës si skenar të përgjithshëm të martesës

 • Rreth skenarët për jetën e ardhshme së bashku


  A e dini për ekzistencën e kontratës së fshehur përfundoi në anën tjetër të martesës? Kur aplikoni për martesë, ju ndoshta mendoni se ra dakord me partnerin tuaj, por si miliona çifte për ju së shpejti ju do të gjeni se ju jeni të gabuar.

  Terapist Family Seher Clifford, themeluesi i teorisë së kontratave martesore, beson se ne po hyjmë në një martesë (ose të bjerë dakord që të jetojnë së bashku pa kaluar përmes regjistrimit ligjor të lidhjes martesore), me supozimin se partneri ynë merr disa në pritjet tona themelore dhe perceptimet.

  Këto supozime janë, natyrisht, nuk shkruhen; vetëm disa nga të cilat u diskutuan gjatë rrotull dhe vendimin për të bërë një çift. Termi "kontrata e martesës" - një emër i rremë i zgjedhur qëllimisht; Thelbi i këtij koncepti është që dy njerëz hyjnë në një marrëdhënie me detyrimet reciproke.
  Megjithatë, disa ide dhe pritshmëritë për jetën së bashku të mbetet tani për tani vetëm në kokat e tyre. Me fjalë të tjera, më i "mjedisit" kontratë martesore nuk është diskutuar apo partnerët dhe nuk është kuptuar nga ata. Kushtet e kontratave të fshehta e martesës për shkak të nevojave dhe dëshirave, të cilat, si gjithkush shpreson do të jetë i lumtur në martesë.


  Kërkesat mund të jetë konflikt i shëndetshëm dhe realist dhe neurotik. Shpesh njerëzit ushqej fantazite shumë jorealiste në lidhje me martesën.
  Sipas Clifford Seheru mund të flasim për të tre nivelet e kontratës së martesës:

 • Pritjet Prohovorennye. Nuk janë dëshirat dhe nevojat që janë diskutuar haptas, por partneri juaj nuk mund gjithmonë të kuptojnë qartë të gjitha pasojat e asaj që keni thënë në të vërtetë.
 • I vetëdijshëm, por nuk prohovorennye pritjet. Artikujt e mëposhtme të kontratës suaj që ju të kuptoni, por mos i thoni partnerit tuaj, sepse ajo duket aq e qartë, apo frika se ai ose ajo është i zemëruar, mosmiratimi trajtojnë apo mendoni se ju kanë shpresa të paarsyeshme.

 • Pritjet e pandërgjegjshme apo kuptuar paksa. Pjesë e pritjet tuaja rreth familjes së tyre mbahen diku thellë në shpirtin tuaj. Shpesh shpresat dhe ëndrrat Kete fëmijëve pleqve që vijnë në jetë në martesë. Ju filloni për të realizuar këto pritje kur partneri juaj bën diçka që ai duhet të jetë bërë.
 • Gjërat që janë duke hyrë në një kontratë të fshehtë martese kanë të bëjnë me pothuajse çdo aspekt të jetës në të ardhmen së bashku.
  Pritjet tuaja për marrëdhëniet me miqtë; foto e arritjeve në jetë që secili prej jush po kalon për të arritur; që do të dominojë dhe të kenë ndikim në marrjen e vendimeve të mëdha; çfarë është jeta juaj seksuale; si ju të kaloni kohën tuaj të lirë; sa shpesh dhe në mënyrë të hapur të ndajnë përvojat tuaja me njëri-tjetrin; si do të edukojë fëmijët tuaj - këto janë disa nga fushat më të rëndësishme për të cilat secili partner ka idenë e tyre.  Në herë në muajt e parë të martesës, nëse jo më shumë, sekret juaj për këtë kontratë është e dukshme në diferencat e opinioneve dhe pritjet e madje edhe çështjet më të parëndësishme. Apo ndoshta ju mund të përpiqen të gënjejnë dhe të plotësojë disa dëshirë partneri juaj në besimin e gabuar se ai, nga ana tjetër, të kujdeset për disa nga nevojat tuaja. Kjo mund të duket aq e qartë se nuk ka diskutim si diçka të papërshtatshme. Një tjetër besimi i fortë se i dashur duhet të kuptojnë njëri-tjetrin pa fjalë, kështu që kushtet e para të tilla të dështimit të kontratës së martesës i falur me mirësjellje. Megjithatë, si muaj e vite shkoj me, "mëkatet" partner mund të mblidhen aq shumë që të retë e varur mbi mosmarrëveshjeve martesore.

  Dështimi në përputhje me kushtet e marrëveshjes martesore - ata kurrë nuk mund të ketë njohur në anën tjetër - të çon në një ndjenjë të konfuzionit dhe mashtrim, pakënaqësi dhe zemërim.

  Në fakt, ajo është edhe më e vështirë, sepse partneri juaj gjithashtu ka një kontratë të fshehtë martesore për të kryer pritjet caktuara dhe shpresat për të cilat ju e dini pak. Me fjalë të tjera, ka dy kontrata e martesës, jo një. Çdo njeri e ka kontratën e tij të fshehtë për të cilat ajo zbatohet sikur tjetri pranon kushtet e saj. Çdo herë që të dekurajojnë premton kontratë të panjohur, dështimi juaj është përmbledhur nga gabimet e mëparshme. Secili partner mund të jetë i zhgënjyer dhe i zemëruar për shkak se beson se ai do të kryejë plotësisht kontratën, ndërsa tjetri i jep ato.

  Mashtruar në partnerin shpreson mund të reagojnë me zemërim dhe tjetërsimit, të ndjehen të ofenduar apo depresion. Kur pretendimet reciproke të arrijë limitin, ju vetëm rënie e kaluar dhe martesa - është në telashe.
  Kontrata e martesës si skenar të përgjithshëm të martesës
  Para se çdo çift janë të sfiduar që të lidhen idetë e tyre në lidhje me familjen, diskutoni pritjet reciproke dhe duke pranuar se burri apo gruaja juaj është e ndryshme nga ju dhe idetë tuaja, dhe ndryshon mjaft të konsiderueshme. Herët ose vonë çdo palë i takon të rishqyrtojë shumë pikë kontratat e tyre të fshehta e martesës dhe për të krijuar një të vetme, të bëjë më të informuar dhe artikulimin e kontratës së martesës.

  Ndarë të dy kontrata e martesës, tregon se çdo shumë më mirë e di veten e tij dhe ka më pak iluzione për "gjysmën e tij". Vetëm kontratë martese - një faktor vendimtar i një martesë të lumtur.

  Kontrata e martesës, pa marrë parasysh nëse ju vendosur atë në letër apo jo, ekziston midis bashkëshortëve. Nëse ju mund të bien dakord një skenar të përbashkët dhe shkruani jetën tuaj të ardhshëm të lumtur familjare - në një mënyrë të mirë! Ju do të gjeni shumë më pak frustruese.

  Informacion nga neni KV Yahnyuk "kontratë të fshehtë martesore apo në anën tjetër të martesës."