Shoqëria dhe transsexuality


 • Transsexuality
 • Kuptuar dhe pranuar

 • Transsexuality

  Ne jemi të befasuar kur e shohim gruan burrëror metro. Ne së pari gjatë të shikoni në fytyrën e saj, duke u përpjekur për të kuptuar se çfarë nuk është, atëherë tërësisht eksploruar trupin e saj. Dhe papritmas e kupton se kjo nuk është një grua dhe një burrë.

  Në këtë pikë, me të vërtetë duan të shtyjë drejt një njeri që udhëton me ne, me sytë Habituni pëshpëritje: - Dhe thes një gisht, duke harruar të gjitha mirësjelljes "Shiko!". Koka e tij pop up imazhe të neveritshme të filmave rreth transvestites, ku ata janë shpesh të portretizuar si wigs pabesueshme, takë të lartë, një kapele kauboj, me kozmetikë vulgare.

  Këto imazhe të pothuajse të gjithë të shkaktojnë frikë.


  Njerëzit janë të dyshimtë e minoriteteve seksuale, duke besuar se ata kanë disa çrregullime mendore. Shpesh kjo është për shkak se ne nuk dimë asgjë në lidhje me këto personalitete të jashtëzakonshme kanë frikë se ata do të kërcënojnë jetën tonë, shëndetin fizik dhe mendor. Për më tepër, duket sjellje vetëm panatyrshme dhe pamjen. Megjithatë, këto efekte ndodhin jo vetëm në mesin e njerëzve, por edhe në mesin e kafshëve. Kjo natyrë e natyrshme, jo ndryshe nga mërzinë që të ketë pak argëtim. Shumë besojnë se njerëzit seksuale orientuese - ata që janë vetëm nga fat në jetën e tij personale.


  Megjithatë, kjo nuk është kështu.

  Njerëzit që duan të ndryshojnë seksin e tyre, vetëm nuk ka zgjedhje, kështu që organizohet trurin e tyre, ata nuk mund ndryshe.

  Ajo rezulton se personi ndjen një burrë o një grua pavarësisht trupit të pajisjes, kështu kati fizike dhe mendore - janë dy gjëra të ndryshme. Kat fizik - që duket si një person, karakteristikat e jashtme seksuale të qenësishme për të. Kat Mendor - ky është një njeri që ndjen.

  Sex fizik dhe mendor jo të lidhura drejtpërdrejt, dmth në atë që një person ka karakteristika seksuale, askujt pavarur fakt - burrë apo grua - ai do të ndjehen. Kjo është arsyeja pse disa njerëz me burrat e trupit të ndjeni nevojën për të qenë në trupin e një gruaje dhe anasjelltas.  Mental hedhur gjatë shtatzënisë nënën kur, së bashku me formimin e trupit të fetusit, e formuar trurin e tij.
  Nëse në këtë kohë ka disa ndryshime në nivelin e hormoneve, truri merr një sinjal të gabuar, atëherë perceptimin e vetë dhe trupin e njeriut të zhvilluar në mënyrë të ndryshme.

  Ky fenomen quhet transsexualism.

  Kuptuar dhe pranuar

  Kur fëmija rritet, ai fillon të sillen në përputhje me faktin se ai e ka hedhur kati mendor. Natyrisht, prindërit dhe të tjerët duket e çuditshme që ata vazhdimisht obsmykuyut atë, duke kujtuar që ai me të vërtetë. Por fëmija nuk e ka bërë këtë.

  Duket e çuditshme që dikush e bën atë të mashtrojë të tjerët dhe të japë të vërtetën imagjinare, fshehur thelbin e vet, veten e tij. Por kufiri i saj në shumë mënyra, ai fillon të kuptojë se sjellja e njeriut është subjekt i ligjeve të propozuara moralin, rregulla të mirësjelljes, kështu që në fillim ai nuk i kushtoi shumë rëndësi që prindërit përreth dhe tregojnë atë se "gabimet". Ai përpiqet për të dëgjuar për të rriturit, por ende nuk mund plotësisht të ndryshojnë sjelljen e tyre.

  Më vonë, kur ai shkon në fëmijët e shkollës rreth në njoftim çuditshme e tij, duke qeshur, tallës atë. Nuk e kuptuar se kjo nuk është, një fëmijë i mbyllur në adoleshencë edhe u përpoq për të kryer vetëvrasje, por në qoftë se ju përpjekje të rinj të tjerë janë shpesh vetëm një farsë, kjo përpjekje me të vërtetë i arsyeshëm një problem serioz psikologjik ai nuk mund të zgjidhë vetë.  Duke u bërë një i rritur, ai ende synon të binden rregullave sociale për të shmangur duke u dëbuar nga shoqëria, por e kupton se ajo është shumë e vështirë për të. Dëshira për të konfirmuar stereotipet çon në faktin se vetëm njëzet e pesë ose tridhjetë vjet, ai e kupton se ajo nuk është. Malet lexuar literaturën shkencore, ai më në fund e kupton se ai nuk ka pushuar, ndarë fshehurazi kjo me të dashurit e tyre, por shpesh prindërit, të afërmit, miqtë e të largohet prej tij, me naivitet duke besuar se kjo është vetëm një modë. Ata janë shumë të frikësuar që vjen me të, mos harroni herë të ndryshme kur zbuluar këtë "çuditshme".

  Duke u kthyer larg nga njerëzit transeksualëve privuar nga mbështetja e tij të fundit, këtyre të fundit, në të cilën ai e kishte besuar. Më duhet të përpiqen për të marrë nga problemet e tyre vetëm, por është më e vështirë.

  Në këtë situatë, shumica e njerëzve kanë nevojë për mbështetje dhe mirëkuptim. Në fund të fundit, në qoftë se ju e doni atë, nuk ka rëndësi se kush duhet të jetë në një shoqëri, dashuria nuk mund të shkoni se nuk do të ndryshojë ndodhur. Pas të gjitha, në qoftë se ajo nuk do të jetë një çështje e jetës dhe vdekjes, ai nuk guxonte të aq të ndryshojë jetën e tij.

  Informacion nga artikullin "Kush janë transgender dhe pse ata nuk duhet të jenë të frikësuar."