Stresi, diferencat meshkuj dhe femra seksi në perceptimin e stresit


Shkencëtarët nga Universiteti i Çikagos nën drejtimin Viskonsi Hrehten Hermes
kryer një studim "Izolimi social dhe reagim psikologjik: sex
dallime në perceptimin e stresit ", rezultatet e të cilave janë botuar në materiale
American Society fiziologjike.

Sipas Hermes, studimet e mëparshme kanë treguar një lidhje midis stresit dhe
Si sistemin imunitar. Qëllimi i këtij eksperimenti ishte i njëjtë vlerësimi i ndikimit
më imunitetit izolimit të zgjatur njerëzore, të ngjashme me kronik social
stresi.

Eksperimenti u krye mbi një grup prej 120 minjtë, i cili përfshinte një numër të barabartë
femra dhe meshkuj, që është 28 ditë pas lindjes ishin të ndarë në dy grupe:

i izoluar (100 ditë) dhe jo i izoluar, ende subjekt i barabartë
proporcionet sipas gjinisë.

Pas 100 ditësh, studiuesit i ndau të dy grupet e minjve në dy grupe të barabarta secili:
stresi dhe kontroll.

Gjysma e kafshëve në të dy grupeve (të izoluar dhe jo i izoluar)
injektuar substancë të huaj - algat.

Ajo u gjet se femra dhe meshkuj, të izoluara plagë rat ishte
më ngadalë se në grupin e kontrollit, dhe gjinia nuk e bëri në mënyrë të konsiderueshme
i vendosur.

Gjysma e mbetur e të dy grupet e minjve nënshtruar stresit akut 30-minutëshe
duke e vendosur çdo brejtës në një tub të mbyllur plastike që simulon kushte


Kolapsi i ngjashëm i vrima miu. Pas 14 ditësh, këto rats gjithashtu kishte injeksione algave.

Ajo u gjet se në minjtë femra pas stresit akut përgjigjes imune mënyrë të konsiderueshme
rritur, duke rezultuar në shërim të përshpejtuar. Tek meshkujt, reagimi ishte i
kundërta, sepse shërimi është më i ngadalshëm.

Ky supozim u konfirmua në mënyrë të tërthortë në hulumtimin e shkencëtarëve
sociologji njerëzore, ku burrat e përjashtuara shoqërisht
vështirë të tolerojë stresin dhe sëmundje se femrat.

Shkencëtarët nuk kanë motive ende se përse gratë shpejt të rivendosur sistemin tuaj imunitar
pas stresit se sa meshkujt. Ndoshta kjo është për shkak të faktit se në mënyrë që ata subconsciously

mbrojtur shëndetin e fëmijëve të tyre të ardhshme. Psikikë atij gruaje ndryshe se sa burrat,
reagon ndaj stresit - për shkak të instinktit të nënës.

Kështu, njerëz të cilët janë izolimi social, janë më të ndjeshëm ndaj
Sëmundjet dhe jetojnë më pak se femrat izoluar shoqërisht.